Stará na práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50155
20.6.14 17:49
@Hořec píše:
Kdysi před cca 12 lety můj bývalý kolega hledal jiné zaměstnání. V té době mu bylo 35 let. Na jednom pohovoru mu řekli: „Ale pane, my jsme mladý kolektiv.“ 8o
Známou paní nechtěli vzít na dělnickou pozici. Prý už je stará (cca 50 let) a nebude stíhat mladým. Nakonec ji vzali a paní to výkonem „natřela“ těm mladým.

Domnívám se, že ženské to maj těžké: buď jsou hned po škole a nemají praxi. Když už nějakou získají, tak zase budou chtít jít na mateřskou. Po mateřské mají malé děti, které budou často nemocné. A pak, pak už jsou zkrátka staré. :zed:

Jen ti, kteří to říkají, by si měli uvědomit, že jim taky jednou bude 35, 45, 55…

Navíc doma budou mít možná jednou manželku, co bude taky pak hledat práci po RD :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
20.6.14 19:01

Když jsem odcházela na MD tak mi bylo 35, od školy jsem pracovala. V těch 35ti letech jsem byla podle ředitele (o rok mladšího! jaký paradox) „stará“, při přijímacích pohovorech a při uvádění nových kolegů dával nepokrytě najevo, že potřebuje jen „mladé, fresh lidi“. Ti v mých letech a starší jsou už pro firmu přítěží. Jen pro úplnost - pracovala jsem na odborné pozici, kde byla nutná praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
20.6.14 19:39

No tak to teda zírám, že jsem dostala tu práci, i když jsem ještě před pohovorem řekla řediteli, že časem chci na druhý rodičák. že uvažuji i o třetím, to jsem se nezmínila :mrgreen: prax jsem měla tak dva roky před RD, dvě VŠ v oboru a taky asi moje velká huba na pohovoru mi to místo zajistili (byla na mně komise 8 lidí, samí ředitelé, já po RD sebevědomí na -100, jak jsem byla nervózní, tak jsem byla sama sebou a snad i to pomohlo). jinak jsem navíc hodinu psala test, ze kterého jsem pak hodinu před tou komisí odpovídala. tak půlku věcí jsem netušila. doteď nechápu, že jsem se tam nesložila a že mně vzali. a děkuji za tu práci Bohu každý den

• Citovat
  • Upravit
26093
20.6.14 19:58
@Catus píše:
V ničem :lol: Jen o něm napovídá tvůj způsob vyjadřování.

Ten není o věku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
20.6.14 20:13
@Špageta píše:
Když jsem odcházela na MD tak mi bylo 35, od školy jsem pracovala. V těch 35ti letech jsem byla podle ředitele (o rok mladšího! jaký paradox) „stará“, při přijímacích pohovorech a při uvádění nových kolegů dával nepokrytě najevo, že potřebuje jen „mladé, fresh lidi“. Ti v mých letech a starší jsou už pro firmu přítěží. Jen pro úplnost - pracovala jsem na odborné pozici, kde byla nutná praxe.

Tak to jsi mu měla říct, že on už taky za zenitem :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
20.6.14 21:41

věk

Myslím si, že to není věkem, ale tím, že VŠ byla dělána při mateřské a chybí relevantní praxe. Zaměstnavatelé potom dají raději přednost mladšímu absolventovi než někomu ve 35, kdo je na tom stejně jako ten absolvent, a ještě má děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 22:21

@Kaliopa Aha, byla bych na tom líp, kdyby byla nejdřív dělána VŠ, pak bych byla na mateřské? Koukám, že jsem na trhu práce vlastně bezcenná.
Když se ucházím o místo, kde je vyžadována nižší kvalifikace, tak mi bylo řečeno, že bych se asi dlouho neohřála a dají přednost jiné uchazečce.
Pro jiného zaměstnavatele jsem stará, mám děti, mám málo praxe.
Mám lhát, že nemám děti? Taky to bude špatně, protože je určitě budu chtít.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
20.6.14 22:38
:zed:
  • Citovat
  • Upravit
10905
21.6.14 00:04

Tak u míst s nižší kvalifikací VŠ neuváděj. Případně část dětí zapři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.6.14 09:45
@Knihomyš píše:
Tak u míst s nižší kvalifikací VŠ neuváděj. Případně část dětí zapři :)

VŠ zapřít může, ono jí to aktuálně pomůže, ale může se to časem provalit. A taky titul dneska můžeš mít v OP a kdo ví, kde všude.
Jinak pokud ji má při MD/RD, tak to aspoň nebude vypadat na díru (ale vzhledem k tomu, že dítu tam díky dětem máš, tak ani děti nezaptřeš - teda pokud nebudeš tvrdit, že si byla doma do nějaké věku 6 let dítěte - to ti taky nepomůže).
Kdo jde na VŠ hned po střední, tak to nezamaskuje, bude mít 5 nebo 6 let díry.

A vůbec - proč o sobě lhát? Přibarvovatm, dělat se lepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.6.14 11:32

@zvidavajanca Proč? No přece aby člověk získal práci. Jsou to informace, po kterých by mělo být zaměstnavateli prd.
Pokud je teda člověk posledních 10 let na MD, tak je trochu blbý zapírat MD, to je fakt, to se ukáže na zápočťáku, předpokládám. A protáhnout si praxi o 10 let je dost :)
Ale dálková VŠ se imho neprovalí, pokud se člověk nějak neexponuje vědeckými pracemi apod. Do OP není povinnost dávat titul, ani nikam jinam, pokud vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.6.14 12:03

@Knihomyš
A víš jaký je význam slova můžeš? Evidentně ne, že mě poučuješ, že tam být nemusí.

Jinak mě by nebylo jedno, kdyby mi došel životopis, kde 10 let (3 nebo 5 to už je jedno), nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.6.14 12:12

A co to zkusit obráceně? Nehrbit se strachy, až se zeptají, přečtou něco o dětech… Při pohovoru říci nahlas a mile asi toto: koukejte, jako každá druhá ženská v tomto státě mám dítě. Určitě nebudu ve Vaší firmě(úřadu) první ani poslední. To Vám říkám hned a sama, protože víme obě strany, že se na to ptát nesmíte a přitom Vás to zajímá. Takže chci jednat otevřeně, toho si vážím a Vy určitě taky. A taky toho, že předpokládám, že oceníte slušnou, poctivou a loajální pracovnici, jako já ocením uplatnění u Vás a práci, která mě bude zajímá a bude bavit, protože jste slušná firma, úřad, šéf…Zkusíme to spolu, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
21.6.14 12:35

práce

Situace na trhu práce je dnes těžká pro všechny. Zaměstnavatelé mají vysoké nároky a mohou si vybírat. Když srovnáte jejich požadavky v 90. letech a dnes, tak vidíte, že dnes za stejný plat musí člověk nabídnout mnohem více. A člověk je chápán jak stroj, nesmí mít mezery v životopisu, potom ho také nikdo nechce, jak kdyby si nemohl od práce na nějaký čas odpočinout, ale smyslem života bylo jen pracovat a pracovat…Při vysoké nezaměstnanosti můžete mít roční a delší mezeru v životopise raz dva. A pokud člověk nenajde práci v oboru a náhodou by ho vzali na méně kvalifikovanou, tak mu to k návratu do oboru stejně nepomůže. Zase si řeknou, pět let pracoval u pásu, tak ztratil manažerské návyky nebo si vymyslí něco jiného. Je to děsné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.6.14 13:04
@zvidavajanca píše:
@Knihomyš
A víš jaký je význam slova můžeš? Evidentně ne, že mě poučuješ, že tam být nemusí.

Samozřejmě, že nevím. Odhalilas mě. Vysvětlíš mi to, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat