Jak pečujete o staré boty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2123
9.6.26 09:26

Já měla kožené boty 10 let :think:
Jinak používám univerzální impregnaci a někdy pomůže i modrá indulona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
9.6.26 09:50

@Temnástranasíly Na lakované boty se da koupit mazaní, které fakt funguje. A není to nijak drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
9.6.26 10:02

Pravidelne čistím a krémuju. Při delším uložení napínák a silikagel do krabice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101852
9.6.26 10:07
@MaryTenEyc píše: Více

Tak ne vsechny boty jsou kožené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
9.6.26 10:08
@j.a.n.i1 píše: Více

Ano. Píšu o kožených botach. Sportovní boty se zase dají vyprat. Mam skechers už asi 8.rok a bez vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3057
9.6.26 10:10

Kozene obcas promazu, textilni nic, kdyz mam prosoupane vlozky, tak vymenim. Archivni zadne nemam, poslednich cca 5-6 let jsem postupne vymenila vse za barefoot, ale zadne loupani jsem taky nezatnamenala, ani u tech, co mam treba vic nez ty 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14651
9.6.26 11:33

Nijak, když doslouží, buď je vyhodim nebo dám na charitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
9.6.26 13:30
@lennis2 píše: Více

Ekokůže není kůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101852
9.6.26 13:41

A to praní jim prodlouží životnost jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
9.6.26 13:45

Kožené boty vydrží skladované klidně pár desítek let pokud je člověk nenechá v extrémních teplotách nebo vlhku. Nicméně je dobré je krémovat, já nejčastěji používám včelí vosk na to určený.
Pokud se bota oloupe, popraská, rozpadne, tak nejspíš nejde o kůži, ale koženku nebo tzv. ekokůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
9.6.26 16:15

Kozene topanky sa nikdy nezacnu lupat, Vzdy ich vezmem kartacom pod tecucou vodou, potom namazem indulonou (v pripade nudze bravcovou mastou - tu mam vzdy na rozdiel od indulony) a su zase ako nove. Ked moc prsi tak ich este pred startom streknem impregnacnym sprejom.
To iste pre rukavice, opasky (zo skutocnej koze) a podobne…

Co sa mi najviac a najcastejsie pokazi je podrazka. To je problem drahych topanok, pretoze aj v opravovni nemaju kvalitne podrazky, tam maju iba take obycajne. Takze vacsinou mi topanky odidu na to ze sa vydroli/zlomi podrazka…

Dnes su casto topanky z ‚lisovanej koze‘/‚eko koze‘ atd… problem je ze to nieje koza, ze sa to len tak vola.

Olivovy olej som este neskusal a ani nikto v mojom okoli ho nepouziva tak neviem povedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
9.6.26 17:23
@j.a.n.i1 píše: Více

Trochu. Každá špína poškozuje material. A nemusím chodit špinava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
9.6.26 17:49

Spina material samozrejme poskodzuje ale ak otazka je spina alebo pracka tak neviem co poskodzuje viac…

Ta pracka je pomerne agresivna na topanky, zvlast ked vacsinou nebyvaju ani nijako moc spinave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová