Staré dobré časy :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
9.6.11 22:57

Nemyslím, že by byly méněcenné ty děti, které si hrajou s hračkama vyráběnýma místo kupovaných..... Naopak, pokud se naučí je vyrábět samy, tak jim ta zručnost dává jakousi šanci na uplatnění (v čemkoli). Možná jsem naivka, ale uživit se dneska bez konexí a kamarádíčkování je taky svým způsobem úspěch. A první krůček k němu už může být tím trénováním zručnosti.....
Na druhou stranu potkávám lidi, co dětství prožili v dostatku - a dneska nejsou schopní si vydělat ani na svoje každoměsíční účty..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.6.11 23:03

Tak starý dobrý časy jsou pro mě fakt max 1. republika, válka a komár rozhodně ne. Jinak bio a eko se snažím žít, využívat zdroje lokální a hlavně trochu víc skromnosti a přemýšlení před přehršlí konzumu. Někdy se daří víc, někdy míň. Chleba i marmeládu si dělám doma, tak jako babička. Ona si dělala i svoje ovocný víno, zelí, to zatím nemám, ale učím se využívat její starý recepty. Vařit z levných surovin, jednoduchá jídla, postit se, mít maso jen občas a malý množství, o to kvalitnější. Tak uvidíme, Rettigová ze mě asi nebude, ale i tak si myslím, že by to mohlo fungovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
10.6.11 00:35
Jura007 píše:
Nemyslím, že by byly méněcenné ty děti, které si hrajou s hračkama vyráběnýma místo kupovaných..... Naopak, pokud se naučí je vyrábět samy, tak jim ta zručnost dává jakousi šanci na uplatnění (v čemkoli). Možná jsem naivka, ale uživit se dneska bez konexí a kamarádíčkování je taky svým způsobem úspěch. A první krůček k němu už může být tím trénováním zručnosti.....
Na druhou stranu potkávám lidi, co dětství prožili v dostatku - a dneska nejsou schopní si vydělat ani na svoje každoměsíční účty..... :think:

jenze JURO na ty po domacku vyrobene hracky musime mit material … napriklad zminovana panenka … vzdy se doma najde nejaky kus starsi latky napriklad prosteradlo…ale i to prosteradlo jednou nekdo musel koupit i tu vypln .. napr vatu ..ci kousky hadriku .. vse je za neco nikdo nam neda nic za darmo … jo kluci si kdysi vyrezavali z polinek koniky a panacky ..ale mmuseli to mit cim vyrezat .. a pak na ten nuz co na to vyrezani dostali musel nekdo drit .. jak rikam je to porad dokolecka dokola :-).....ac to zni hloupe v dnesni dobe si bez znamosti ani neprdnes a bez pomoci taky ne … pokud ma clovek rodice ma takovou nejakou nadeji ze mu pomuzou jak je sam je odkazany jen spolihat se sam na sebe … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 08:18

Kalimerko, co se týká „vercajku“, tak v hobby marketech dneska potkávám nástroje dovezené z Číny, které jsou evidentně z kvalitních nástrojových ocelí (oko strojaře to pozná - třeba podle hustoty stop po broušení… :wink: ), no a ty se prodávají za dvacet procent našich výrobních nákladů. Takhle lacino to u nás nikdo nevyrobí. Takže ona ta globalizace má i příjemnou stránku - vyřezávat by teda bylo čím… Nebo když coby bývalý vláčkař zabrousím na Aukro, tak ve vztahu k dnešním výplatám (v porovnání s minulým režimem) dokážu nakupovat komponenty na stavbu kolejiště doslova za pusinku. Takže i tato doba má svoje výhody, jen je umět objevit…
A k těm hadříkům na výrobu panenek: setkávám se s tím, že čas od času někdo někomu daruje pytel plný vlny, textilních zbytků atd… Co je pro jednoho odpad, je pro druhého vstupní surovina do „výroby“… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 08:19

Mimochodem, kalimerko - já jsem taky odkázaný sám na sebe, takže to znám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
10.6.11 08:25
Jura007 píše:
Mimochodem, kalimerko - já jsem taky odkázaný sám na sebe, takže to znám…

no ja si myslim , ze takovych nas je vic :-) a co se vercajku tyce … teda spise vyroby made in chiiina … to je dobryyy to tak ma byyyyt :-D kratke rukavy … to se ted nosit to tobe sluset :-D …promin jen vzpominka na jeden kup :-D
a co se tyce vlacku .. vim znam ex manza nejen ze dela u drahy casto jsem v byte 2+1 mela kolejky od loznice pocinaje pres obyvak kuchyn koupelnu a predsin konce :-D je fakt , ze je to velmi drahy konicek , ale ruku na srdce ..chytlavy a krasny … ja na to mit tak si udelam panel a kolejky a tunely a domecky a vubec … vzdy se mi to jako male (teda mladsi nebot mala jsem porad :-D ) libilo a predstavovala jsem si jake by to bylo sedet tam u toho domecku nebo tam pod tim stromem ci koupat se tam v tom rybnicku :-D klobouk dolu pred titernou praci ..trpelivosti a zrucnosti modelaru … me se klepaly ruce jen jak jsem stavela komin z drevenych kostek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 08:37

On to nemusí být drahý koníček… Hotový vagón koupíš v kamenném obchodě za 700 korun, ale na Aukru ho koupím jako stavebnici za sedmdesát… :nevim: Navíc si ho během stavby přizpůsobím svým představám. A taky se tam vyskytujou aukce „od korunky“… To pak poštovné je daržší než ta vydražená sada… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
10.6.11 09:01

no ja kdysi dostala vagionek na slozeni od manzula k svatku …jsem ho strasne moc chtela .. kdyz se mi schudky prilepily k prstu ..vzdala jsem to , ale nekde doma ho mam jeste schovany …normalne jsi mi vnukl zas smak nejaky splichtit i kdyz bude ubzblemtany bo ja sem na to lopata :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 09:27

Hlavně bacha na to, aby malá neměla snahu takové věci ožužlávat. Tam je spousta drobností,kterýma by se mohla udusit… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
10.6.11 09:39

toz nesu blbaaaa neeee :-D ozuzlavaji se ine veci a ne vagonky …treba lizatka a rizyky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 15:06
kalimerko píše:
toz nesu blbaaaa neeee :-D ozuzlavaji se ine veci a ne vagonky …treba lizatka a rizyky :-D

Blbá být nemusíš, jen je důležité, abys byla dostatečně rychlá… :mrgreen: Mrňousové nemají od nápadu k realizaci obvykle daleko… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
10.6.11 16:53

to mas recht kolik je takovych pripadu .. neboj malou ostrizim zrakem sleduju porad jen to delam tak aby to moc nepoznala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová