Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znama ma manžela který letos oslaví padesátku, ji je 32 let. Mají spolu skoro tříletého kluka. Před rokem se z aktivního manžela stal po úrazu ve sportu pan, který sice své dítě miluje, ale veškeré aktivity nechal na ženě, chce mít svůj klid, kdyz kluk jeste v osm večer neleží, je nervózní, ze nemůže koukat na film, nehlida (následky po zraněni nejsou, jednoduše po pul roce doma na nemocenské se z nej stal jiný člověk) a na rovinu řekl, ze druhé dítě uz ne, znama zase moc touží po druhem..
@KriJona Upřímně a je velký rozdíl, když se tohle někomu stane v 50 nebo ve 30? ![]()
@j.a.n.i1 možná u některých jedinců ne, ovsem pan byl do úrazu opravdu člověk který sportoval, byl akční, druhé dítě chtěl.. Manželka doufala, ze se uzdraví a vrátí se do prace, zkratka doufala, ze to bude jako dřív. bohuzel.. Ma podezření, ze denodenni ležení na gauci z nej udělalo lenochoda. U třicetiletého muže bych rekla, ze bude mít prave trochu jinou motivaci..přeci jen dvacet let je dost velky rozdíl.
@j.a.n.i1 píše:
@KriJona Upřímně a je velký rozdíl, když se tohle někomu stane v 50 nebo ve 30?
Asi tak.
Jak se říká: kdo se bojí, srere v síni ![]()
Jestli mimino chcete, tak si ho pořiďte. Věk zas tolik neznamená a kolik je mladších co už to maj za sebou. Nikdy nevíš co tě zítra zkosí ale to by člověk už nemoh dělat vůbec nic, a pad by do takový tý oblomovštiny.
@KriJona píše:
@j.a.n.i1 možná u některých jedinců ne, ovsem pan byl do úrazu opravdu člověk který sportoval, byl akční, druhé dítě chtěl.. Manželka doufala, ze se uzdraví a vrátí se do prace, zkratka doufala, ze to bude jako dřív. bohuzel.. Ma podezření, ze denodenni ležení na gauci z nej udělalo lenochoda. U třicetiletého muže bych rekla, ze bude mít prave trochu jinou motivaci..přeci jen dvacet let je dost velky rozdíl.
Ale to je dané tou motivací, nikoliv věkem… můj táta měl těžkou autohavárku chvilku před 50 a pak dost náročnou operaci v 65 a lenochoda to z něj neudělalo a že by sakra mohlo.
Jestli chcete dítě, tak si ho pořidte.
On každý bude tvrdit, že by do toho nešel, a hrál by na jistoty, byl by „zodpovědný“. Jenže ta jistota neexistuje vůbec v ničem. Nikdo ti nikdy nezaručí, že ti zítra chlap neuteče a bude platit alimenty. Stejně jako je spoustu ženských, kdy chlap měl uraz a ženská se o něj musí starat. Kolik je zde samoživitelek nebo vdaných žen, co jsou nešťastné protože chlap nepomáhá a někde si užívá s kamarády.
Pokud jsi přesvědčená, že dítě zvládneš sama, tak do toho běž a nenech si zkazit radost. A lidi se tobě nebo dětem můžou posmívat kvůli ledasčemu.
Už tu byly zmíněné ty výhody sirotčího a vdovského důchodu. A pokud budeš vdova nebudeš muset jednou řešit, že musíš chlapovi půjčit děcko, a jeho nová partnerka to děcko navádí atd. At si tady každá přečte, to ty lidi v těch vztazích řeší. ![]()
Já si myslím, že pro dítě je přínosnější do života sourozenec než to, jestli má nebo nemá staršího tátu. Zvlášť pokud je to dobrý táta, ještě vitální a dítěti se věnuje. Ty jsi ještě mladá, klidně bych si dítě pořídila. Dopředu nemůžeš nikdy nic vědět, jestli zpohodlní, nezpohodlní, jestli se mu něco nestane, to se může stát komukoli, i tobě. Jestli nemáte nějaké výrazné dluhy, které bys případně sama v budoucnosti nezvládla, tak bych do toho šla úplně v klidu.
Je mi 38 a manzelovi 50, ten vek mu teda nikdo netipuje, o druhe jsme se snazili 10 let a pred poslednim planovanym IVF uz menstruace nedorazila, vlastne manzel to tehotenstvi dostal k narozeninam, zjistila jsem to 3 dny pred oslavou. Na malyho se moc tesi a je opravdu stastny, ze to mrne jeste budeme mit.
@Anonymní píše:
Manžel má 53let. Já o 20let méně. Svého manžela miluji nade vše, je naprosto úžasný chlap a otec. Finančně jsme zajištění. Hrozně bych chtěla druhé miminko, brání mi v tom ale věk manžela. Bojím se že druhé dítě by tím trpělo, že má starého otce… jaký na to máte názor? Omlouvám se za anonym, je to pro mě dost bolestivé. Před pěti lety jsem o druhé dítě přišla a ted nevím
Ahojky…tak mě je 37 a přítelovi 60 a tento týden rodím druhé mimčo
mě nikdy nezajímalo co si myslí ostatní lidé..starší otec má jak nevýhody tak i výhody a my jsme spokojení a užíváme si to…ve školce se synkovi nikdo nesměje a ani ve škole se mu nikdo smát nebude protože děti vyzvedávám já ![]()
A JESTE NECO DULEZITEHO..lepší starej tatka v křesle s dýmkou který si s dětmi rád popovídá..než mladej táta v hospodě anebo střídavá peče apod…
![]()
@Bohulinka píše:
A kolik je tomu prvnímu dítěti? Já myslím, že asi tušíš rizika sama. Moje maminka v tomto věku zemřela. Je třeba dívat se na to reálně, partner je už opravdu ve věku důchodovém a myslím že miminko by pro něj mohla být veliká zátěž. Nemluvě o tom, že by vše asi bylo na tobě. Zda by tím dítě trpělo…ano, děti se za extrémě staré rodiče často ve škole stydí a nemohou jim fyzicky dopřát to co mladší ročníky. Ale to vidím spíš jako okrajový problém. Nejvíc bych se bála, že budu mít malé dítě a miminko a najednou se partner dostane do zdravotního stavu, kdy bude nezbytná péče o něj.
53 let DŮchodovÝ věk???
Jako ve 20 se mi zdáli nad hrobem i třicetiletí, ale pokud člověk nemá nějakou chronickou vážnou chorobu, tak 53 je ještě v pohodě (nehledě na to, že do toho důchodu se dostane - možná- nejdřív za 10 let, pokud není horník, baleťák, nebo nějaká podobná profese.. ![]()
@Agáta13 Pokud jsi četla diskusi dál, tak jsem to tam pak víc rozepisovala jak jsem to myslela.
@Anonymní píše:
Manžel má 53let. Já o 20let méně. Svého manžela miluji nade vše, je naprosto úžasný chlap a otec. Finančně jsme zajištění. Hrozně bych chtěla druhé miminko, brání mi v tom ale věk manžela. Bojím se že druhé dítě by tím trpělo, že má starého otce… jaký na to máte názor? Omlouvám se za anonym, je to pro mě dost bolestivé. Před pěti lety jsem o druhé dítě přišla a ted nevím
Zakladatelka je pěkně blbá. Starý páprda a ženská po 33, to je pomsta pro dítě. Bude mít místo rodičů dva skoro prarodiče, kteří se možná ani nedožijí vnoučat.
Být starými rodiči je přeci tak úžasné, a mít dítě s padesátníkem, no to ho tak akorát brzy klepne pepka nebo.bude dítěti dělat dědečka. Zvrácenost.
@Anonymní píše:
Klidně bych si dítě pořídila, ale jen v případě, kdy bych si byla jistá, že bych zvládla všechno sama, protože se může stát, že budeš vdova a je to pravděpodobnější než u mladých.
Mojí mámě bylo 32, když jsem se narodila, tátovi 45. Tehdy to bylo něco. Umřel, když mu bylo 60. Do 50 let to byl zdravý aktivní chlap, pak mu přicházeli na jednu nemoc za druhou…
Na druhou stranu strejda se musel ženit v 60 letech (bylo to už hodně dávno). Žena byla skoro o 2 generace mladšíNakonec měli 2 děti a strýc se dožil krásných 98 let v plné síle a zdraví. Ještě v 92 letech jezdil denně asi 30 km na kole.
Nikdo ti neřekne, jak to bude u vás. Na tvém místě bych do toho šla, ale počítala bych s tím, že to bude na mně.
Anonym kvůli informacím o rodině.
Muset se ženit v 60 je úžasný, to mě fakt rozesmálo. Strejda byl borec náhodou!
![]()