Starší SUV - zkušenosti/opravy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
107
2.10.17 11:53

Jako clovek, ktery se vyvojem aut zivi, bych do koupi SUV nikdy nesel a zvlaste pak nejakeho starsiho. Za poslednich cca 10 let jsou auta testovana na najezd cca 225 tisic kilometru. Pak se nepocita s dalsim provozem, takze rocnik 2008 uz je na hranici. Tim nechci rict, ze by bylo spatne koupit si stare auto, ale z pohledu investic, stavu vozu atd proste rezolutni ne.
Proc zrovna SUV?, kdyz pominu, ze do terenu se ty auta skutecne nehodi ( ty co ano, tech je skutecne jen par)
spatny vyhled, vysoke teziste, jine brzdne vlastnosti, slozitejsi konstrukce a tim padem i narocnejsi na udrzbu a opravu.
Nesmite verit vsemu co ctete :D, pokud ma auto dolozitelnou servisni historii, muzete zjistit co a kdy bylo meneno a podle toho si udelat obrazek. Obecne se da rict, ze Volvo je kvalitni auto, vsak ma taky podle toho cenovku. Meli jsme jich ve firme asi pet, ale zadne SUV, vsechny najezd pres 200 tisic, kdyz se davali „pryc“ vymeneny byly vetsinou jen normalni veci, zadne zadrhely nebyly. A to jsme je nikdy nesetrili
doporucuji, nechat auto proverit ve znackovem servisu, zkontrolovat servisku a pri sebemensim problemu hledat dal. Problemy se pak muzou nakupit a zustanou jen oci pro plac. Opravit moderni diesel, muze byt u nektere znacky auta „likvidacni“ zalezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
2.10.17 13:14
@brumlla píše:
Jako clovek, ktery se vyvojem aut zivi, bych do koupi SUV nikdy nesel a zvlaste pak nejakeho starsiho. Za poslednich cca 10 let jsou auta testovana na najezd cca 225 tisic kilometru. Pak se nepocita s dalsim provozem, takze rocnik 2008 uz je na hranici. Tim nechci rict, ze by bylo spatne koupit si stare auto, ale z pohledu investic, stavu vozu atd proste rezolutni ne.
Proc zrovna SUV?, kdyz pominu, ze do terenu se ty auta skutecne nehodi ( ty co ano, tech je skutecne jen par)
spatny vyhled, vysoke teziste, jine brzdne vlastnosti, slozitejsi konstrukce a tim padem i narocnejsi na udrzbu a opravu.

Jo, to souhlas, ale to neplatí o těch starších… ty jsou schopné najet víc jak půl milionu.
A ad SUV, člověk musí vědět co od toho očekává a proč to chce, jsou situace, kdy je to správná volba, ale souhlasím s tím, že dálniční auto to fakt není a v městském provozu moc výhod taky nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.10.17 14:00

Spise je to parodie na off-roady. SUV se lidem libi, vyzaduji je, automobilky je vyrabeji.
Byl jsem svedkem testovani techto aut, Audi, BMW, Mercedes, Nissan, Dacia a mraky dalsich, luxusni znacky v terenu naprosto pohorely, kolikrat si neporadily ani s projetim potoka, takze to bylo k pobaveni. Je to jen pozlatko. Vyuziti vidim snad jen v zimne pri ceste na hory, jinak je to k nicemu. Kdyz uz auto do terenu jedine Hammer H1, kdo zna a jel v nem, pochopi proc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
2.10.17 14:02

@brumlla Jde mi jen o bezpecnnst. Chci auto, ktere dobre proslo testem maleho presahu, ktery dela IIHS. Pak mi jde o vahu auta. Tezsi auto je pri stretu vzdy ve vyhode. Tyto pozadavky splnuje XC90 a ojetina lze koupit okolo 300000. Ale aby nas pak opravy auta zadluzily, to nechci, proto sonduji predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.10.17 14:54

V pripade Volva nema smysl bavit se o hmotnosti, diky plechum co pouzivaji (myslim tloustky) je jejich hmotnost oproti konkurenci vetsi, to neplati jen u poslednich modelu.
Jsou to Vase penize, ja bych je do tak stareho auta nedal, preji stastnou ruku pri vyberu vozu a mnoho bezproblemovych kilometru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.10.17 16:53
@brumlla píše:
Spise je to parodie na off-roady. SUV se lidem libi, vyzaduji je, automobilky je vyrabeji.
Byl jsem svedkem testovani techto aut, Audi, BMW, Mercedes, Nissan, Dacia a mraky dalsich, luxusni znacky v terenu naprosto pohorely, kolikrat si neporadily ani s projetim potoka, takze to bylo k pobaveni. Je to jen pozlatko. Vyuziti vidim snad jen v zimne pri ceste na hory, jinak je to k nicemu. Kdyz uz auto do terenu jedine Hammer H1, kdo zna a jel v nem, pochopi proc :-)

Tak my suv máme a jeho terénní vlastnosti jsme nikdy nijak nezkoušeli. Jenom jednou lesem a to si myslím, že normální auto by projelo taky. Ale mně to auto svojí stavbou prostě vyhovuje. Zmiňovala jsi špatný výhled. Já z něj právě naopak vidím dobře. Prostě se mi s ním dobře jede :nevim: Mamina má X3 a jede se mi s ním taky suprově. Chlap má kombíka a tam se mi prostě blbě sedí, blbě řídí, blbě kouká :nevim: Výhledově mám v merku Nissan Pathfinder a taky s ním nebudu jezdit v terénu :nevim: Jsem malá, možná si opravdu těmi „velkými“ auty něco kompenzuji :mrgreen: Ale mně to prostě vyhovuje :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák