Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Géčko treba chce vedet, kdyby byla za nejaky cas zas tehu, jestli a jak to ostatni v jejim veku zvladaji
@PetaP píše:
ty jí prvně napíšeš že se rozhodla určitě dobře a pak tohle.. si trošku protiřečíš
a ty asi špatne čteš jsme ji nepsala že se rozhodla dobře…ale že když se tak rozhodla, tak podle ní to bylo dobře, a že nevím co ted chce slyšet když už to stejne rozhodla
@pipiinka píše:
@Géčko treba chce vedet, kdyby byla za nejaky cas zas tehu, jestli a jak to ostatni v jejim veku zvladaji
no třeba, ale když má v plánu dokončit ještě 2 školy, tak to asi tak honem nebude
myslím, že je to na každé ženě jak se cítí a v jakem veku ![]()
Ahoj.
Ve všech směrech je lepší být mladou maminkou. Sice se v jiných diskusích dočteš (možná i na té své),jak je to nezodpovědné a kdesi cosi, protože dítě, respektive rodiče se musí nejdřív zabezpečit… Než se zabezpečíš, bude ti hodně přes třicet a když pak stihneš jedno dítě, budeš ráda. Budeš se přesvědčovat, že je to tak lepší, že si dítě lépe vychutnáš a že více dětí vlastně ani nechceš… Protože se stejně nikdy nezabezpečíš tak, aby ses nemusela s parnerem bát o práci a splácení hypotéky, která je zpravidla na 20 až 30 let. To i chápu, že se pak lidem v 35 letech do více než jednoho dítěte už nechce.
Fandím mladým maminkám, ať se nenechají znejistit uvědomělými lidmi, jednoznačný recept stejně neexistuje. Nechť konají podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a věří, že to co dokázaly svobodné ženy do 30-35 let bez dětí, doženou i s dětmi.
@Géčko píše:
no třeba, ale když má v plánu dokončit ještě 2 školy, tak to asi tak honem nebudemyslím, že je to na každé ženě jak se cítí a v jakem veku
@AmyLee píše:
@Géčkoježiš emimino není jen o snažilkách..
![]()
to netvrdím, jen jsme nepochopila proč chce vedet jake to je když šla na potrat to je celé…
Je mi 18, příteli 22, máme svůj byt, peníze, auta..
o mimčo se snažíme už rok a 8 měsíců, 8.4 ( přítel má špatné spermio ) se jdeme domluvit na termínu umělého ( ICSI ). Takže asi tak.
Se školou? Mám soukromou školu a máme tam plno těhulek, i maminek.
Zbývá mi poslední rok, takže není problém.
![]()
A kdo mě chce odsuzovat, prosíííím ![]()
Ahoj, je mi 18 a jsem 36 týden, i když jsem to neplánovala, tak jsem ani minutu neuvažovala, že bych naší malinkou dala pryč. Né že bysme s přítelem nějak finančně oplývali, ale uděláme pro ni všechno, co bude třeba. Nejvíc se bojím, že nezvládnu školu, ale s tím už se nějak poperu. Nedokážu si představit, že by si mi za měsíc malá nenarodila,, strašně se na ni těšíme.
Takže pokuď máte k tomu fonanční prostředky, milujícího partnera, chápající rodiče a hlůavně touhu, tak hurá do toho
Přeji hodně štěstí
@Géčko asi proto, že se chtěla ujistit, že ve svém věku udělala dobře..
Do hlavy jí nevidím, ale mě tohle kefrání o snažilkách fakt vadí.. Tak když to snažilkám vadí tak ať to nečtou.. ![]()
@LadyLada píše:
Ahoj.
Ve všech směrech je lepší být mladou maminkou. Sice se v jiných diskusích dočteš (možná i na té své),jak je to nezodpovědné a kdesi cosi, protože dítě, respektive rodiče se musí nejdřív zabezpečit… Než se zabezpečíš, bude ti hodně přes třicet a když pak stihneš jedno dítě, budeš ráda. Budeš se přesvědčovat, že je to tak lepší, že si dítě lépe vychutnáš a že více dětí vlastně ani nechceš… Protože se stejně nikdy nezabezpečíš tak, aby ses nemusela s parnerem bát o práci a splácení hypotéky, která je zpravidla na 20 až 30 let. To i chápu, že se pak lidem v 35 letech do více než jednoho dítěte už nechce.
Fandím mladým maminkám, ať se nenechají znejistit uvědomělými lidmi, jednoznačný recept stejně neexistuje. Nechť konají podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a věří, že to co dokázaly svobodné ženy do 30-35 let bez dětí, doženou i s dětmi.
Nesouhlasím - nemusí jí být přes třicet na to aby byla zabezpečená. Dá se to stihnout i dříve ![]()