Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky bych radši kdyby šli peníze matkám samoživitelkám než cikánům, na léčbu alkoholiků, feťáků a tak. To mi přijdou vyhozené peníze jinak ne. Dítě nemam.
@lechem píše:
Proč by se jim mělo jako kategorii něco dávat? Dávky bych dala jen postiženým, nemocným, starým a předchodně lidem, co se ne vlastním přičiněním octli v nouzi, např. povodně atd. Platit z veřejnýho alimenty za každý hovádko, co si ho kdo dobrovolně vybral, no pardon. Dál už snad ani nerozvíjím, kolik tzv. samoživitelek nežije samo, kolik je mezi nimi v tomto ohledu podvodnic.
Hledejme nejúčinnější sankce na neplatiče, takové co bolí, ne komu z daní zase utrhneme od huby.
A že platíš na tisíce nemakajících, co celej život jenom sekaj děti a do práce nikdy nechodili, to ti nevadí? Mně teda jo.
@Saneska píše:
Taky bych radši kdyby šli peníze matkám samoživitelkám než cikánům, na léčbu alkoholiků, feťáků a tak. To mi přijdou vyhozené peníze jinak ne. Dítě nemam.
Moje řeč. Ale já to o těch cikánech nechtěla napsat na plnou hubu. ![]()
No koukat na to nebudu, za mě je to hloupost. Kdyby byly větší postihy na neplatiče, nemuselo by se tohle řešit. Kdybych já nezaplatila tři měsíce nájem, byla bych pod mostem, když nezaplatím tři měsíce alimenty, nic se neděje.
Mne se nechce platit jakekoliv line natazene pracce, flinkum, parazitum, nezodpovednym lidem. Naopak bych prilila postizenym, tezce nemocnym, kratkodobe nezamestnanym s dobrou pracovni minulosti. Zbytek at se jde treba past.
No, a pak je spousta samozivitelek, co pracuj, alimenty nedostanou z druheho rodce a kazda koruna jim chybi.
klidne bych to zavedla…
@kattkka píše:
Divat se nebudu…A doufam, ze to neudelaji. S prominutim ma si zenska davat bacha s kym si dite dela. Nasledky at si nese sama. Jako co je mi potom. Něco bych napsala akorát se obavam, ze bych byla zablokovana. Takze to psat nebudu.
Kazda si ma rozmyslet s kym si dela dite dotovat je budou ale z koho? Z nasich dani.
hele, jsi vtipna. me muz odesel za kolegyni, ze dne na den. oba jsme VS, atd.
nevis, co Te potka.sama platim vysoke dane. to je stejne, jako kdybych rekla, ze dte s mas poridit, az kdyz mas 2 VS a byt. jinak ne.
@PetraJ píše:
Moje řeč. Ale já to o těch cikánech nechtěla napsat na plnou hubu.
A myslis ze samozivitelky bile jsou jine? Vzdyt ne to tady kazda druha diskuze jak obejit zakony a vydrbat s davkama…
@PetraJ píše:
A že platíš na tisíce nemakajících, co celej život jenom sekaj děti a do práce nikdy nechodili, to ti nevadí? Mně teda jo.
Napsala jsem snad, že mi to nevadí?
@Xverunka píše:
No koukat na to nebudu, za mě je to hloupost. Kdyby byly větší postihy na neplatiče, nemuselo by se tohle řešit. Kdybych já nezaplatila tři měsíce nájem, byla bych pod mostem, když nezaplatím tři měsíce alimenty, nic se neděje.
Přesně!!!Postihem na neplatiče není to, že to za něj někdo jiný zaplatí!
@lechem píše:
Přesně!!!Postihem na neplatiče není to, že to za něj někdo jiný zaplatí!
to ne. Jen, pokud jednou za X mesicu zaplati nejakou smesnou castku, tak mu vsechno projde.
@lechem píše:
V tomto s Tebou naprosto souhlasím. Stačí se podívat, jaké typy lidí tu zakládají nekonečné diskuse Na co mám nárok.
přesně. A na co má nárok stát od těch, kteří ještě nepracovali? Kdyby to fungovalo jak by mělo, tak by i méně selhávala antikoncepce.
@Janiiska píše:Že by se výrobci těch nespolehlivých prášků konečně polepšili?
přesně. A na co má nárok stát od těch, kteří ještě nepracovali? Kdyby to fungovalo jak by mělo, tak by i méně selhávala antikoncepce.
@pikola píše:
A myslis ze samozivitelky bile jsou jine? Vzdyt ne to tady kazda druha diskuze jak obejit zakony a vydrbat s davkama…
Tak já se třeba občas nedivím. Pokud má ženská jako jediný příjem rodičák a chlap neplatí alimenty, co má jinýho dělat než jít žádat o dávky.
Já měla to „štěstí“, že jsem se rozváděla v době, kdy už jsem dávno pracovala, ale zůstat sama se sedmi tisíci rodičáku, tak taky budu nějaký dávky chtít.
Jako názor, že si mají ženy dávat pozor s kým mají dítě mi přijde dost zcestný.
Pokud by byla tato pomoc potřebným, tak jsem pro. Bohužel problém je ten, že lidi jsou ku.vy, takže většina jich spekuluje, jak obejít zákony a vytáhnout ze státu co nejvíc.
A je jedno jestli to jsou žlutí, zelení nebo bílí ev. hnědí…
Celkově je to špatně nastaveno. Když je situace taková, že minimální mzda je nižší než součet různých přídavků, dávek a příspěvků, tak je pravděpodobné, že velká část si to vyhodnotí tak, že se mu nevyplatí chodit do práce a raději bude dojit stát. Nemají motivaci, proč zvyšovat svou kvalifikaci apod., není to moc dobrý vzor pro děti, když si nepamatují, že by rodiče chodili do práce, vezmou to za normu a do práce se jim taky nebude chtít, protože uvidí, že se dá žít i bez toho…