Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako názor, že si mají ženy dávat pozor s kým mají dítě mi přijde dost zcestný.
Pokud by byla tato pomoc potřebným, tak jsem pro. Bohužel problém je ten, že lidi jsou ku.vy, takže většina jich spekuluje, jak obejít zákony a vytáhnout ze státu co nejvíc.
A je jedno jestli to jsou žlutí, zelení nebo bílí ev. hnědí…
Celkově je to špatně nastaveno. Když je situace taková, že minimální mzda je nižší než součet různých přídavků, dávek a příspěvků, tak je pravděpodobné, že velká část si to vyhodnotí tak, že se mu nevyplatí chodit do práce a raději bude dojit stát. Nemají motivaci, proč zvyšovat svou kvalifikaci apod., není to moc dobrý vzor pro děti, když si nepamatují, že by rodiče chodili do práce, vezmou to za normu a do práce se jim taky nebude chtít, protože uvidí, že se dá žít i bez toho…
Tak pokud by si zenska chtela takhle uplatnit alimenty, znamenalo by to, že otec by musel byt uveden v RL, coz se dnes často zamerne nedela kvuli porodnemu a dalsim davkam. Takze jde o to, kolik takovych vychcanku by se naslo, protoze kvuli tisicovce nebo dvoum se jim urcite nevvyplati prijit o vetsi davky.
Mám pocit, že se to zbytecne nafukuje. Krome toho na Slovensku to funguje už nekolik let a zadny rozpoctovy propad z toho nebyl, a to se tam jak porodné, tak pridavky na dite vyplaceji plosne bez ohledu na prijem ![]()
@lechem píše: Že by se výrobci těch nespolehlivých prášků konečně polepšili?![]()
jojo, hlavně výrobci prášků
Tady na stránká selhává antiko většinou těm co ještě nepracovaly a neodvedly státu daně tak jak pracující.
@Malaga píše:
Jako názor, že si mají ženy dávat pozor s kým mají dítě mi přijde dost zcestný.
Pokud by byla tato pomoc potřebným, tak jsem pro. Bohužel problém je ten, že lidi jsou ku.vy, takže většina jich spekuluje, jak obejít zákony a vytáhnout ze státu co nejvíc.
A je jedno jestli to jsou žlutí, zelení nebo bílí ev. hnědí…
Celkově je to špatně nastaveno. Když je situace taková, že minimální mzda je nižší než součet různých přídavků, dávek a příspěvků, tak je pravděpodobné, že velká část si to vyhodnotí tak, že se mu nevyplatí chodit do práce a raději bude dojit stát. Nemají motivaci, proč zvyšovat svou kvalifikaci apod., není to moc dobrý vzor pro děti, když si nepamatují, že by rodiče chodili do práce, vezmou to za normu a do práce se jim taky nebude chtít, protože uvidí, že se dá žít i bez toho…
ano, CR ma jednu z nejnizsich minimalnich mezd v Evrope. Hur uz na tom je jen Bulharsko, Rumunsko a Litva
http://www.novinky.cz/…-evrope.html
No mě napadá ještě jedna varianta kde ty peníze pro děti neplatících rodičů vzít a to je z jejich důchodového pojištění.
Neplatíš, zaplatí stát, ale o to dostaneš menší důchod..
Blbý je že pro naši generaci se s žádným důchodem už moc nepočítá.
Tak mi to vychází: průměrný důchod 12 000kč, průměrná délka pobírání 9 let=
1 296 000Kč k dispozici pro dítě.
Počítáno v tom průměrném, ideálním případě.
@Lette píše:
ano, CR ma jednu z nejnizsich minimalnich mezd v Evrope. Hur uz na tom je jen Bulharsko, Rumunsko a Litva
http://www.novinky.cz/…-evrope.html
A řešení je podle tebe skrouhnout soc dávky? nebo zvýšení min mzdy?
@Janiiska píše:
jojo, hlavně výrobci práškůTady na stránká selhává antiko většinou těm co ještě nepracovaly a neodvedly státu daně tak jak pracující.
Taky oni prášky žádná sláva nejsou. brala jsem od 15.Pak mi v 19 udělaly v těle takovou paseku že mi můj gyndař tvrdit že nebudu moct otěhotnet. Jaké bylo jeho překvapení když jsem tam o půl roku později naklusala že mám pozitivní test:D a to mi říkal že bude asi chybný
Doktora jsem změnila, dneska mám 4 děti. s jedním chlapem:).Kromě rodičáku jsem nikdy nic nebrala. I když byly sakra krušné chvilky, somrovat na socku jsme nešli.
Zas na druhou stranu nemůžete paušalizovat, jsou opravdu ženský, který sice najdou dobrého chlapa, ale tomu po letech rupne v bedně a v dnešní době je sama ženská s dítětem a bez možnosti hlídání v háji. Do školky je problém taky dostat a ty platy co jsou třeba u nás, by často nepokryli ani náklady na soukromou školku. Kdyby stát dal dost možností matkám samoživitelkám(a ted nemyslím ty vyčurané, co jsou sami jen před úřadama),nemuseli by být na dávkách. V tomhle státě je zkrátka špatně nastavené.
@Malaga pěkně vystiženo a netýká se to jen minimální mzdy. Mám známou jakože samoživitelku- kadeřnici. Složenky z pracáku má vystavené na lednici, dostává kolem 16 t, ta se do práce nevrátí ![]()
Dívat se nebudu, není třeba plýtvat drahocenným časem na zvedání si tlaku v této problematice..Budu jen doufat, že takový návrh neprojde, protože dle mého, to bude jen další nástroj vychcánků, další zadlužení státu a následné krácení důchodů do budoucna pro ty, jež jsou po tom na státu závislé, ale místo, aby měli na léky a důstojné dožití se platí vychcánkům, neplatičům a vyžírkům. Tím v žádné případě neříkám, že to jsou všechny samoživitelky, rovněž tak nesouhlasím s rychlým soudem typu, nemáte si pořizovat dítě s vo.lem(ne vždy tomu tak je a ten v. l se z něj stane až později), ale! Co si budeme povídat, troufám si říct, že v našem sociálním systému je jen hrstka těch, které to skutečně potřebují a snaží se, co mohou. A na druhou stranu je tu mraky těch, co jdou na socku jen proto, že mohou, i když by mohli více zabrat sami a samozřejmě ještě mnoho jiných více vychcaných, co popřou, co mohou, flákají se a natahují ruce..Stačilo by, kdyby zpřísnili tresty. Nezaplatíš jeden měsíc: napomenutí, nezaplatíš druhý měsíc ihned bych ho poslala do vazby, bez přemýšlení..Protože ať mi nikdo netvrdí, že otec by nebyl za dva měsíce schopný zaplatit dva tisíce na alimentech..Neměla bych slitování, protože pro takovou maminku může být i jeden měsíc bez alimentů tragický…
@Crystal87 píše:
Taky oni prášky žádná sláva nejsou. brala jsem od 15.Pak mi v 19 udělaly v těle takovou paseku že mi můj gyndař tvrdit že nebudu moct otěhotnet. Jaké bylo jeho překvapení když jsem tam o půl roku později naklusala že mám pozitivní test:D a to mi říkal že bude asi chybnýDoktora jsem změnila, dneska mám 4 děti. s jedním chlapem:).Kromě rodičáku jsem nikdy nic nebrala. I když byly sakra krušné chvilky, somrovat na socku jsme nešli.
Zas na druhou stranu nemůžete paušalizovat, jsou opravdu ženský, který sice najdou dobrého chlapa, ale tomu po letech rupne v bedně a v dnešní době je sama ženská s dítětem a bez možnosti hlídání v háji. Do školky je problém taky dostat a ty platy co jsou třeba u nás, by často nepokryli ani náklady na soukromou školku. Kdyby stát dal dost možností matkám samoživitelkám(a ted nemyslím ty vyčurané, co jsou sami jen před úřadama),nemuseli by být na dávkách. V tomhle státě je zkrátka špatně nastavené.
s tím souhlasím. A na ty vyčůrané doplácí i ty normální a slušné.
@jakanas jestli narazis na to, ze vyssi mira minimalni mzdy bude zvysovat nezamestnanost, tak nazory z posledni doby se ruzni.
@Lette píše:
@jakanas jestli narazis na to, ze vyssi mira minimalni mzdy bude zvysovat nezamestnanost, tak nazory z posledni doby se ruzni.
nenarážím na nic, jen se ptám na tvůj názor.
Na to že je ten článek na novinkách je dost odvážný, to mě novinky pozitivně překvapili…
![]()
Možná by se stát měl snažit vytvořit co nejvíce pracovních míst už jen třeba z toho důvodu, aby se mladí lidé po učilišti anebo po škole naučili pracovním návykům. Můj názor je ten, že první zaměstnání je velmi důležité. Když tam natrefíte na někoho, kdo vás naučí pracovat, tak z toho bude těžit do konce života.
Dneska není pro absolventy práce a tak prostě ty návyky nezískají. A některé z nich čeká (a i stát) 40 let pobírání příspěvků, dávek apod.