Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud vás to zajímá:
Témata,,Neteř nechce k otci,, a,,Jarní prázdniny se zlatokopkou,,.
Nakonec to otec vzdal, nemusí k nim na návštěvy, zatím neteř je ochotná s ním ( ne s ní) jít 1× za 14 dní na večeři a popovídat si, ale žádné víkendy, prázdniny aj.
Konečně je spokojená, časem utne i ty večeře, ale te´d je ráda, že to došlo bez hádek sem.
Je mi jedno, zda mi věříte, protože nemám jak vás přesvědčit, ale sestra ji opravdu neočkovala proti otci.
Tyto diskuze jsem četla. Bylo mě neteře líto, že musí trávit čas s někým, s kým jí není zrovna nejlépe. Jsem ráda, že se to takto vyřešilo.
Je lepší takové věci nelámat přes koleno, nenutit jí k návštěvě otce, když nemá zájem…a třeba časem k sobě najdou cestu. Pořád je ta šance větší, než když nyní bude muset.
Dokud si sestra neuvědomí, že milenka není univerzální viník, do té doby bude nešťastná a na prášcích. A pokud si totéž neuvědomí i dcera, bude nešťastná stejně a v životě jí to časem vybublá na povrch.
Ale ono je jednodušší nenávidět, trpět a dělat oběť.
@Lenka002 píše:No nekecej…
@SAJ Sestra už na prášcích není.
@Lenka002 píše:
@RadkaCh Sestra bere 4 roky prášky, byla 3× hospitalizovaná, R. brečí každý 14 dní a mě to nemusí zajímat?
Psáno 5.2.2015
Se ti ani nějak moc nedivím, že manžel odešel. ![]()
Diskuze si pamatuju. v podstate je mi lito toho otce
rozesel se s manzelkou, to sice neni ideal, ale stava se to. o dceru mel zajem, chtel ji brat na dovolene, chtel s ni travit cas, ale nakonec ji nevida ani na vikend. to, ze ustoupil sam a nenuti ji, mi prijde jako docela dukaz, ze mu asi slo hlavne o dceru a ne o delani naschvalu.
@Ali-Ali píše:
Diskuze si pamatuju. v podstate je mi lito toho otcerozesel se s manzelkou, to sice neni ideal, ale stava se to. o dceru mel zajem, chtel ji brat na dovolene, chtel s ni travit cas, ale nakonec ji nevida ani na vikend. to, ze ustoupil sam a nenuti ji, mi prijde jako docela dukaz, ze mu asi slo hlavne o dceru a ne o delani naschvalu.
@SAJ Když to chceš přesně, tak 3 týdny je bez léků, vysazovala postupně.
@Ali-Ali Často je problém v komunikaci. A někdy se lidé rozcházejí ne ideálně, vzájemně si ubližují-i nevědomky-těžce situaci nesou a je náročné jak vztahy udržet ideální.
Do situace rodiny nikdo nevidíme, nelze soudit.
Jenom si myslím, že nátlakem se nikdy nic nezmůže. A nutit někoho k tomu, aby byl s druhým, když s ním není rád-to nikdy není dobrá cesta. Lepší je nechat všemu čas, je větší šance, že se situace časem zlepší. Vynucovat si společné chvíle, to ublíží na psychice.
@SAJ píše:
Psáno 5.2.2015Se ti ani nějak moc nedivím, že manžel odešel.
Proč takové rýpání? Tím nikomu neprospěješ.