Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tříletá dcera mi právě nastoupila do státní školky. Dnes se při odpoledním spaní počůrala a trochu mě překvapilo, že jsem mokré ložní prádlo dostala domů vyprat.
Seznamovací schůzku pro rodiče máme až příští týden a tak tápu, zda to má být východné gesto, abych jí počurávání odnaučila…nebo zda budeme ložní prádlo dostávat domů prát běžně, poněvadž školka třeba nemá pračku??
Nosíte si někdo ze státní školky také prádlo domů vyprat?
Dnes jí vyzvedávala babička, tak jsem neměla šanci se ve školce vyptat a teď mi to vrtá hlavou ![]()
Díky za reakce.
Proboha neber to jako útok proti tvé dceři či tvé výchově. mě se holka nikdy nepočůrala ve školce ale ona začínala v soukromé, tam měli pračku a prali si to sami. ono taky vyprat po 16 dětech není takový problém, navíc spalo už jen asi 8, ale státní školka posílá prádlo do prádelny, asi mají teď čisté povlečení při začátku roku a tak ti to dali domů vyprat protože spešl jedno povlečení do prádelny nebudou posílat. a nebo to tak prostě má vaše školka nastavené že rodiče to nosí domů přeprat, i o takových školkách jsem slyšela. vyper to, pošli zpět a příští týden se dozvíš víc
U nás ve školce to taky dávají domů vyprat. Náš kluk se naštěstí nikdy nepočůral, tak jsem ještě neprala ![]()
Pokud se dcera počůrala, prala jsem… někdy se to prostě stalo.
Bývá to zvykem. A je to spíš tím, že tam prostě nemohou mít třeba týden počůranou postel, než povedou prádlo do prádelny…
Já bych byla ráda, kdybych si to mohla prát sama, klidně i povlíknu.
@kuti neboj,není to výchovné gesto. Muže být, ze nemají pracku, ale jinak se to běžné dává, ve školkách se prevlika jednou za měsíc nebo dva. A nelze prát pořád dokola.
Mám pocit, že je to běžná praxe, počurané perou rodiče, běžnou výměnu pere školka.
Myslím, že tohle jim obstarává nějaká prádelna, která to sváží jednou týdně a kdyby počurané povlečení čekalo třeba i 4 dny na vyprání, tak může zplesnivět, navíc kde by to školka měla skladovat, na to jsou určitě nějaké normy.
Tak to jste mě uklidnily
S tím svozem do prádelny mě to vůbec nenapadlo
Přemýšlela jsem, jestli mám honem letět žehlit, aby malá zítra měla povlečenou postýku
…tak nic, místo žehlení si jdu nalít skleničku vína ![]()
@kuti píše:
Tak to jste mě uklidnilyS tím svozem do prádelny mě to vůbec nenapadlo
Přemýšlela jsem, jestli mám honem letět žehlit, aby malá zítra měla povlečenou postýku
…tak nic, místo žehlení si jdu nalít skleničku vína
Já jsem tedy poctivě žehlila a druhý den přinesla zpět.
Prala jsem asi 2×. Pak už si malá i učitelky dávaly pozor, aby se před spaním šla opravdu vyčůrat.
Starší školky to tak ještě někdy dělají. Tady se maminky střídají v praní pro všechny děti.
NAše malá chodila chvilku do nové školky a tam už mají nějakou směrnicí nařízeno, že musí mít pračku.
I my jsme se první den počurali a dostala jsem to v tašce i s pyžámkem zabalené. Stále suším, do pátku vrátím zpět. Paní učitelka se omlouvala, že nemají pračku ve školce, ale tak je samozřejmost, že to vyperu, moje dcera to prodojnila přece ![]()
@kuti naše školka pere sama jednou za 14 dní všem, krom právě počůraných-to si musí zajistit rodiče (vždy mají vše nachystané na skříňce), ale dříve právali rodiče. Jelikož s tím měli problém, tak je to teď takto… je jasné, že nebudou prát extra počůrané denně a měli by to zajistit rodiče…
Tak u nás se bude dávat ložní prádlo každé 3 týdny domů na vyprání. A každý týden dostane 1 mamika ještě tašku se všemi ručníky. Takhle se šetří
Zase na druhou stranu máme školné jen 360Kč/ měsíc + strava, takže chápu, že na něčem ta školka ušetřit musí.
@avm3 píše:
Starší školky to tak ještě někdy dělají. Tady se maminky střídají v praní pro všechny děti.
NAše malá chodila chvilku do nové školky a tam už mají nějakou směrnicí nařízeno, že musí mít pračku.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.