Status na FB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
13.7.12 20:25

Přebalovali jsme, ale ne hovínko

Nečetla jsem celou diskusi, ale chci se připojit s naší zkušeností. Před pár měsíci jsme jeli na svatbu s cca osmiměsíční do malého města, kde jsou jen dvě restaurace „hospoda“ a „picoška“. Svatba byla na zámku po poledni, takže jsme se potřebovali najíst, a taky nachystat dítě. V pizzerii jsme si rezervovali stůl a ptali jsme se, jestli někde můžeme přebalit. Oni mi řekli, že na WC to nejde (bylo to společné umyvadlo a dvě malé WC jak v paneláku) - takže nekecali. Ale dali nám stůl za paravan, a protože to bylo v poledne o víkendu, tak nebylo plno. Jako od jednoho stolu asi malé počuranej zadeček viděli (pokakaná nebyla, ale kdyby byla, asi by to proběhlo stejně), ale jinak to nešlo. Přijde mi, že by to mělo patřit k civilizovanému podniku, aby se tu dalo přebalit. A když nemají vybavené WC, no tak by to měli umožnit jinde.

Čili jako přebalovat ne uprostřed, ale někde stranou, třeba za zástěnou nebo tak něčím, proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
13.7.12 20:43

Asi jsem tu jediný hovado, ale mě by asi nenapadlo jít přebalit někam jinam :mrgreen: :nevim: naštěstí jsem vtakové situaci nikdy nebyla…jó to kdybych věděla, že tam mají přebalovák na wc, tak to už je :lol: jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
13.7.12 20:43

Tak me to prijde teda nechutne a v restauraci by me to nenapadlo. Popojet nekam na chodbu ci zachod neni zalezitost hodiny ale nanejvejs nekolika minut. Spis vterin. A kam se nevejdu s kocarkem tam se s nim necpu. Rozbalit taklhe nekde svoje dite vetsina lidi padne smrady vcetne me :D. Proste fakt nevoni po konvalince a ostatnim bych to necpala jeste navic pri jidle. I ve meste se snazim prebalovat mimo zraky lidi ci aspon na mene frekventovanych mistech. Osobne se za kazdou takovou maminku stydim. Protoze presne tyhle situace zpusobuji ze jsme pro bezdetne jen „vykojene mozky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.7.12 20:48
@Ajuše píše:
Tak me to prijde teda nechutne a v restauraci by me to nenapadlo. Popojet nekam na chodbu ci zachod neni zalezitost hodiny ale nanejvejs nekolika minut. Spis vterin. A kam se nevejdu s kocarkem tam se s nim necpu. Rozbalit taklhe nekde svoje dite vetsina lidi padne smrady vcetne me :D. Proste fakt nevoni po konvalince a ostatnim bych to necpala jeste navic pri jidle. I ve meste se snazim prebalovat mimo zraky lidi ci aspon na mene frekventovanych mistech. Osobne se za kazdou takovou maminku stydim. Protoze presne tyhle situace zpusobuji ze jsme pro bezdetne jen „vykojene mozky“.

dobře napsané, souhlasím :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
13.7.12 20:48

Počůranou plenku kdekoli, hovínko u jídla bych odvahu neměla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
13.7.12 20:58

Ahoj ženy, nedalo mi to a diskuzi jsem přečetla celou. Dělám v restauraci 10let, všechny maminy se nedají házet do jednoho pytle. Věřte, že historek s prebalovanim jsem zažila bezpočet. Některé maminky jsou v klidu nenapadne, že si toho nikdo ani nevšimne. Ale jsou i takové, kterým opravdu nevadí jít prebalit dítě v narvané hospodě, přímo na stole kde jedí, bez jakékoliv podložky a zeptani se vubec personálu. Když je slušně poprosim, že se mi to zdá nevhodné, jestli jim ne, div mi nevrazi kudlu do zad a ještě se tváří, že ja jsem úplně blbá, že je to normální. Prebalovanim to začíná a končí, matlanim umytych oken rukama od lizatka a prosklene lednice za doprovodu rodičů. Nebo ocucavani korenek, které používají ostatní lidé. Ale říkám kazda maminka taková není!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.7.12 21:12

Kámoška má pravdu… přebalovat uprostřed restaurace je minimálně neohleduplné. Taky chodím s dětmi do restaurací, i když minimálně a přebaluji na wc pokud to lze, pokud to nelze, tak prostě někde v ústraní. K tomu je kočárek výborný, má totiž kola, takže popojet např. do chodby není problém a ostatní hosté tak nemusí čichat nebo dokonce vidět nadílku.
Ono přestě toto z nás pak v očích bezdětných dělá bezmozky. I to, že vytahujeme prsa všude, kde se dá, když už tu bylo zmiňováno kojení. Taky kojím na veřejnosti, ale vždy co nejvíc v ústraní a tak, aby nikde nešlo nic vidět, tzn. mám přes rameno a hruď šátek nebo plenu. Normálně ale vídám maminky s prsy či břichem ven a to pak vážně kroutím hlavou a je mi takový pohled nepříjemný.
Nebo příklad z dneška, kdy je v autobusu prostor pro kočárky plný kočárků a na zastávce vidím maminu s kočárem a říkám si, bude chytrá a počká si nebo se narve. Co myslíte? Narvala se, do prostoru pro výstup a nástup. Koukala jsem jako puk, a hlavně pak na to, že když už takhle blbě stála, né že by alespoň na zastávkách vždy vystoupila, umožnila cestujícím nástup a výstup a pak se zase vrátila na své místo. Ani prd, stála tam a lidé kolem ní přelézali, přeskakovali.
Pak se nedivme, že je na mámy pohlíženo tak jak je, protože jsme tak zabráni do dětí, že přestáváme vnímat okolí a být vůči němu ohleduplné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaruse90
13.7.12 21:22

Jiz nekolikrat jsem se setkala, ze matka prebalovala dite na stole v restauraci, kde momentalne obedvali lide. nic nechutnejsiho sem opravdu v zivote nezazila! obsluha jen nevericne koukala, ale ze by tem matkam nekdo neco rekl?? ne! a kdyz sem se tedy dovolila ozvat ja, dostala jsem akorat vynadano, takze mile maminky pokud chcete nekomu zkazit zazitek z obeda, prebalujte v prave poledne pokadene dite na stole :poblion:

• Citovat
  • Upravit

Mne to popravde zarazilo. Nikdy jsem takhle nad tim neuvazovala.Asi bych na miste one matky taky dite prebalila na zachode, ale kdyz tam nebyl prebalovaci pult, tak asi nemela na vyber. Ja kdyz mela mala 2 mesice jsem s ni do hospody rozhodne nesla, tak nevim jak bych se zachovala, ale asi bych ji neprebalovala, ptz ji spinava plena nevadila.Zase na druhou stranu, jestli to mimco rvalo vztekem ze spinave pleny a rvalo by tam kamaratce do ucha nasledujicich x minut, tak by do statusu napsala, ze ji nevadi tehotne, kojici blablabla matky, ale vadi ji matkky co lezou do restaurace s urvanyma miminama a nedokazou je uklidnit. Kazdopadne mne takovyto status na FB vzdy zarucene udela neurotickou vyrazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

Tak na stole, to by mě teda nenapadlo nikdy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.7.12 21:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaruse90
13.7.12 21:24
@beckie píše:
Kámoška má pravdu… přebalovat uprostřed restaurace je minimálně neohleduplné. Taky chodím s dětmi do restaurací, i když minimálně a přebaluji na wc pokud to lze, pokud to nelze, tak prostě někde v ústraní. K tomu je kočárek výborný, má totiž kola, takže popojet např. do chodby není problém a ostatní hosté tak nemusí čichat nebo dokonce vidět nadílku.
Ono přestě toto z nás pak v očích bezdětných dělá bezmozky. I to, že vytahujeme prsa všude, kde se dá, když už tu bylo zmiňováno kojení. Taky kojím na veřejnosti, ale vždy co nejvíc v ústraní a tak, aby nikde nešlo nic vidět, tzn. mám přes rameno a hruď šátek nebo plenu. Normálně ale vídám maminky s prsy či břichem ven a to pak vážně kroutím hlavou a je mi takový pohled nepříjemný.
Nebo příklad z dneška, kdy je v autobusu prostor pro kočárky plný kočárků a na zastávce vidím maminu s kočárem a říkám si, bude chytrá a počká si nebo se narve. Co myslíte? Narvala se, do prostoru pro výstup a nástup. Koukala jsem jako puk, a hlavně pak na to, že když už takhle blbě stála, né že by alespoň na zastávkách vždy vystoupila, umožnila cestujícím nástup a výstup a pak se zase vrátila na své místo. Ani prd, stála tam a lidé kolem ní přelézali, přeskakovali.
Pak se nedivme, že je na mámy pohlíženo tak jak je, protože jsme tak zabráni do dětí, že přestáváme vnímat okolí a být vůči němu ohleduplné.

presne pod tuhle vetu se podepisuji!

• Citovat
  • Upravit
22006
13.7.12 21:29
@beckie píše:
:palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.7.12 21:30

Jinak já bych třeba zase nikde nevytáhla to prso. Nevadí mi, když to maminy dělaj, ale já bych teda nemohla. A už vůbec ne v ocbhoďáku a tak podobně, jak často vídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
13.7.12 21:31

„přebalovat pokaděné dítě v kočárku uprostřed restaurace plné obědvajících lidí“

diskusi celou číst nebudu, ale ano, tohle mi přijde nechutný. Být v tý restauraci tak se sbalím a jdu domů :roll:

přebalovací pulty jsou na záchodě, kdybys nevěděla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová