Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dost často se mi v noci stane, že mladík začne chvilku po kojení v postýlce kňourat a já, jak jsem zrovna zabrala do spánku, začnu pomalu rozbalovat smuchlanou peřinu a hledám ho, protože jsem zapomněla, že už jsem ho do postýlky uložila ![]()
Dnešní noc byla ještě lepší, když mě Lukášek vzbudil na kojení, tak jsem vylezla z peřiny, byla jsem tedy úplně mimo, většinou už funguju tak nějak automaticky. Stojím a divím se, proč pořád kňourá, když už ho mám v ruce. Chviličku jsem ještě postávala, konejšila a říkala jsem si, že mi připadne lehčí než obvykle. Najednou mi mozek sepnul a já si uvědomila, že místo Lukáška držím v náručí polštář
![]()
Chudák kluk
, ještě že jsem se nesnažila polštář nakojit ![]()
díky za pobavení v dnešním pochmurném dni to fakt nemá chybu ![]()
Podobné věci se mi taky stávaly, když jsem v noci kojila. Jednou jsem z polospánku ňufňala polštář v přesvědčení, že je to Lucinka (ta spala ve svojí postýlce) a dokonce jsem ho pusinkovala ![]()
Jo a jednou jsem u kojení v noci usnula a Lucince vypadlo prso z pusy, začala brečet a já jsem chrápala a pořád jsem si říkala, jak může zároveň pít a brečet ![]()
R.
Holky tak to myslím zažil každý z nás, ale jako dost mě to pobavilo
![]()
Já to měla první dva měsíce dost často. Nakojila jsem, dala do postýlky a když mě pak kňouráním znovu vzbudila, lekla jsem se, že jí mám v posteli pod peřinou, že jsme jí zalehla atp
Nebo se mi stalo, že jsem nakojila, uložila jí a usínala jsem. V tom ale začala znova kňourat a já zase vstala a vrazila jí rovnou prso…přitom byla napitá a bolelo jí třeba bříško
Má to asi každá, holt už jsme kolikrát tak nevyspalé, že fungujem na „autopilota“ ![]()
No tak já sice nekojila, ale zase jsem téměř každou noc ze spaní vstala, šla nachystat mlíko a než jsem došla k postýlce, tak jsem se tím gradujícím řevem konečně vzbudila a uvědomila si, že veškerá činnost se odehrávala jen v mé hlavě… To mě pokaždý vytočilo, že musím všechno dělat znova ![]()
..mě se stává, že začnu na přítele volat ať dá malýho do postýlky, že už se mi nechce vstávat (když si jdu lehnout dřív než přítel) a volám a volám, přítel přijde a já mám ruce v pozici jako, že ho držim a přitom on spí dávno v postýlce..Přítel si vždycky ťuká na čelo ![]()
Martasaja, tak tohle podobně jsem měla já, vždycky jsem byla naštvaná, že to musím jít udělat vlastně ještě jednou
za prvé jsem vždy měla dojem, že už je po krmení, nebo jsem se budila z pocitem, že Lucinku mám na sobě na odříhnutí…to jsem se vždy vyděsila, že jsem u toho usnula. Přitom nikdy se to ve skutečnosti nestalo
no ještě že jsou ty první měsíce za mnou, byly to hrozné noční můry…ale aspoň jsem se nad Vašimi příspěvky zasmála ![]()
mě se tohle nestávalo, zato jsem měla noční můry, že jsem dítě zalehla (už před porodem), byla jsem z toho vždycky tak vyděšená, že jsem si nikdy nelehala s malou při/po kojení do postele, ani nesměla u nás spát (ale postýlku měla hned vedle mě, takže jsme na sebe viděly i dosáhly). Když pak vyrostla, tak jsem byla moc ráda, že mám výhodu, že se mi dítě nesnaží cpát do postele (už bychom se tam všichni 3 asi nevlezli) ![]()
Jo a někdy se mi stalo, že jsem naopak „zaspala“ to, co se v noci stalo - třeba jsem si pochvalovala, že jsem jí v noci nemusela přebalovat a plínu má skoro suchou a manžel mě opravil, že jsem přece ránu přebalovala (teprve pak jsem si to matně vybavila
)
jéé tak to jsem ráda že nejsem takový pako jen já
Já jsem tohle měla asi do 4 měsíců po porodu.A to jsem kojila jen 6 týdnů,ale každou noc jsem se budila a šmátrala jsem po peřině,protože jsem myslela že ho tam někde mám a že se udusí,musela jsem vstát a podívat se do postýlky že tam je.A přítele jsem taky kolikrát budila a říkala mu ať dá pozor že ho zalehnul.Teď mi to přijde úsměvný a v tu noc nic moc humornýho to nebylo.
A kolikrát jsem přemýšlela proč to dělám,ale to je asi ten mateřský pud.
Jé, to se mi stávalo taky
Hlavně ty první 2-3 měsíce. Vždycky jsem se vzbudila se šokem, že na mě usnul, přitom jsem ho dala do postýlky. Nebo jsem si byla fakt jistá, že leží vedle mě v posteli a on to byl polštář. Teď mám spíš ty výpadky, že si nepamatuju, jestli jsem kojila nebo ne, tak nakojím pro jistotu znovu
![]()
Holky mě se minule zdál sen, že mě hrozně bolí bradavka, bylo to hrozně nepříjemné a já nevěděla jak se té bolesti zbavit…ještě že jsem včas procitla, protože jsem se vzbudila a bradavka mě bolela proto, že malej sál! Ještě že jsem v tom snu nechtěla tu bolest nějak zahnat..
Mám teda docela strach, protože kolikrát u kojení usnu a pak se vzbudím, zda jsem ho nezalehla apod…
Ahoj.Taky se mi to stávalo.Ale spíš ze začátku,první 2 měsíce,pak už ne.Spíš se mi stávala,že jsem se vzbudila a nemohla jsem si uvědomit,jestli a kdy jsem už kojila.
Tak tyhle šoky taky zažívám. Ze začátku to bylo právě to, že jsem ho hledala v posteli, odhazovala jsem polštáře a peřiny a nemohla jsem ho najít a on chudák spal v postýlce
. Teď se mi zas stává to, že u kojení oba usneme a já se pak vzbudím a nevím jestli jsem začla kojit před chvílí, nebo jestli už uběhlo třeba pár hodin. Takže nikdy nevím jestli se teda vůbec najedl. ![]()