Stavba bungalovu - inspirace podoby domu

Anonymní
13.3.23 15:29

Stavba bungalovu - inspirace podoby domu

Ahoj, předně se omlouvám za anonym, ale chodí sem spoustu lidí z pracovní sféry a nemusí každý vědět, že se chystáme stavět.

Chceme postavit rodinný dům, typ bungalov a já pořád nenacházím jeho finální podobu i když tak různě brouzdám po netu a dívám se do časopisů. Asi se rozhodneme pro bílý dům s dřevěnými prvky - místy obložení ze dřeva, ale ještě nevím :think: Dáte mi, prosím, tip na nějaké stránky, kde je více inspirace, a to třeba i ohledně vnitřního uspořádání, stavební činnosti, zahrady apod.? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36071
13.3.23 15:45

Já jsem si nechala poslat katalog Ekonomických staveb a od toho jsem se trochu odpichla. Pak jsem sama malovala, malovala, malovala a počítala. A pak jsme to probrali s projektantkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
13.3.23 15:57

Pry drevo na baraku - jak nebyt otrokem svych veci, ktere naopak maji slouzit mne, ne ja jim!

My mame napr. na nasem bungalovu, postaveneho do L s velkym prekrytim strechy-tskze vznikla velka kryta terasa, podbiti z umelohmotnych desek, dale valbova strecha a na ni plech Satjam, postaveno pred 18 lety a na nic z toho jsme nemuseli dosud sahnout, vse ve velmi dobre kondici; totez i oploceni pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
13.3.23 17:08

Já se dívala na typové domy, inspirovala se na návštěvách a pak jsme si podle našich představ nakreslili vlastní a projektant nám to pak zpracoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
13.3.23 19:37

Moji rodiče před 45 lety oslovili architekta - výsledek je dokonalý dům (dvougeneracni). Sice byla časem nutná přístavba, kterou už jsem prováděla ja, ale je funkční a hezka. Ještě ji pan architekt (už mu bylo přes 90) videl a byl spokojen.
Zároveň jsem tvořila svoji restauraci. Opět jsem si nasla architekta.
Architekt respektuje tvůj životní styl, rodinnou dynamiku. Pomůže tři vyjasnit ti, jaký styl se ti líbí. Pracuje s místem, kde je stavba umístěna. Projektant tohle nedělá. Z mého pohledu se architekt vyplatí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.23 21:42
@Tuhy_LU píše:
Moji rodiče před 45 lety oslovili architekta - výsledek je dokonalý dům (dvougeneracni). Sice byla časem nutná přístavba, kterou už jsem prováděla ja, ale je funkční a hezka. Ještě ji pan architekt (už mu bylo přes 90) videl a byl spokojen.
Zároveň jsem tvořila svoji restauraci. Opět jsem si nasla architekta.
Architekt respektuje tvůj životní styl, rodinnou dynamiku. Pomůže tři vyjasnit ti, jaký styl se ti líbí. Pracuje s místem, kde je stavba umístěna. Projektant tohle nedělá. Z mého pohledu se architekt vyplatí.

O tom žádná, ale já se ptám na podobu domu po designové stránce. Vnitřní uspořádání tak nějak v hlavě mám a chápu, že i to je nutné s architektem prodiskutovat. Potřebuji inspiraci podob bungalovů - nějaký pěkný zdroj.

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
13.3.23 21:50
@Anonymní píše:
O tom žádná, ale já se ptám na podobu domu po designové stránce. Vnitřní uspořádání tak nějak v hlavě mám a chápu, že i to je nutné s architektem prodiskutovat. Potřebuji inspiraci podob bungalovů - nějaký pěkný zdroj.

Dům ale vychází především z vnitrni dispozice. Exteriér je nicméně také v gesci architekta. Důležité je, v jaké zástavbě bude dum stát.

• Citovat
  • Upravit
1195
13.3.23 21:52

Ideal domy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.23 21:57
@Cucajz píše:
Ideal domy

Mrkla jsem, díky. Ale nevidím tam nic, co by mě fakt zaujalo. Je to na celý život, hledám prostě to pravé :)

• Citovat
  • Upravit
1195
13.3.23 21:58
@Anonymní píše:
Mrkla jsem, díky. Ale nevidím tam nic, co by mě fakt zaujalo. Je to na celý život, hledám prostě to pravé :)

Tak snad najdeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
13.3.23 22:24
@Cucajz píše:
Tak snad najdeš ;)
@Anonymní píše:
Mrkla jsem, díky. Ale nevidím tam nic, co by mě fakt zaujalo. Je to na celý život, hledám prostě to pravé :)

Ale to si musíš určit ty sama, co je pro Tebe to pravé.. vezmu si typový bungalov a tam si vypiš, co se Ti líbí a co bys chtěla jinak a pak si tam můžeš nakombinovat cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
13.3.23 22:33

Ať žije lidová tvořivost aneb architektem snadno a rychle. :roll:

• Citovat
  • Upravit
349
14.3.23 07:27

Když jsme projektovali dům, tak jsem si tenkrát (před 5 lety) nechala zaslat katalog domu od GServisu. Byl to obrovský katalog, na internetu k tomu měli i fotky realizaci. Nevim, jestli je to tam stale. Tam jsem si vybrala několik domu, které mě zaujali - každý něčím jiným a pak jsme za pomoci projektanta nakreslili ten náš.
Jinak jsme se hodně jezdili podívat na novostavby. Když jsme jeli okolo nějakého satelitu nebo nové ulice, tak jsme zastavili a prošli jsme se. Naživo nás něco zaujalo nebo jsme si naopak řekli, že takhle ne.
Celkově byl návrh běh na dlouhou trať. A stejně bych teď pár maličkosti změnila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 05:17
@Monty1505 píše:
Když jsme projektovali dům, tak jsem si tenkrát (před 5 lety) nechala zaslat katalog domu od GServisu. Byl to obrovský katalog, na internetu k tomu měli i fotky realizaci. Nevim, jestli je to tam stale. Tam jsem si vybrala několik domu, které mě zaujali - každý něčím jiným a pak jsme za pomoci projektanta nakreslili ten náš.
Jinak jsme se hodně jezdili podívat na novostavby. Když jsme jeli okolo nějakého satelitu nebo nové ulice, tak jsme zastavili a prošli jsme se. Naživo nás něco zaujalo nebo jsme si naopak řekli, že takhle ne.
Celkově byl návrh běh na dlouhou trať. A stejně bych teď pár maličkosti změnila :mrgreen:

O GS servisu jsem slyšela. Děkuju za připomenutí, nechám si zaslat katalog :palec: Jinak taky obhlížím domy při procházkách a fotím :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max