Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem si nechala poslat katalog Ekonomických staveb a od toho jsem se trochu odpichla. Pak jsem sama malovala, malovala, malovala a počítala. A pak jsme to probrali s projektantkou.
Pry drevo na baraku - jak nebyt otrokem svych veci, ktere naopak maji slouzit mne, ne ja jim!
My mame napr. na nasem bungalovu, postaveneho do L s velkym prekrytim strechy-tskze vznikla velka kryta terasa, podbiti z umelohmotnych desek, dale valbova strecha a na ni plech Satjam, postaveno pred 18 lety a na nic z toho jsme nemuseli dosud sahnout, vse ve velmi dobre kondici; totez i oploceni pozemku.
Já se dívala na typové domy, inspirovala se na návštěvách a pak jsme si podle našich představ nakreslili vlastní a projektant nám to pak zpracoval…
Moji rodiče před 45 lety oslovili architekta - výsledek je dokonalý dům (dvougeneracni). Sice byla časem nutná přístavba, kterou už jsem prováděla ja, ale je funkční a hezka. Ještě ji pan architekt (už mu bylo přes 90) videl a byl spokojen.
Zároveň jsem tvořila svoji restauraci. Opět jsem si nasla architekta.
Architekt respektuje tvůj životní styl, rodinnou dynamiku. Pomůže tři vyjasnit ti, jaký styl se ti líbí. Pracuje s místem, kde je stavba umístěna. Projektant tohle nedělá. Z mého pohledu se architekt vyplatí.
@Tuhy_LU píše:
Moji rodiče před 45 lety oslovili architekta - výsledek je dokonalý dům (dvougeneracni). Sice byla časem nutná přístavba, kterou už jsem prováděla ja, ale je funkční a hezka. Ještě ji pan architekt (už mu bylo přes 90) videl a byl spokojen.
Zároveň jsem tvořila svoji restauraci. Opět jsem si nasla architekta.
Architekt respektuje tvůj životní styl, rodinnou dynamiku. Pomůže tři vyjasnit ti, jaký styl se ti líbí. Pracuje s místem, kde je stavba umístěna. Projektant tohle nedělá. Z mého pohledu se architekt vyplatí.
O tom žádná, ale já se ptám na podobu domu po designové stránce. Vnitřní uspořádání tak nějak v hlavě mám a chápu, že i to je nutné s architektem prodiskutovat. Potřebuji inspiraci podob bungalovů - nějaký pěkný zdroj.
@Anonymní píše:
O tom žádná, ale já se ptám na podobu domu po designové stránce. Vnitřní uspořádání tak nějak v hlavě mám a chápu, že i to je nutné s architektem prodiskutovat. Potřebuji inspiraci podob bungalovů - nějaký pěkný zdroj.
Dům ale vychází především z vnitrni dispozice. Exteriér je nicméně také v gesci architekta. Důležité je, v jaké zástavbě bude dum stát.
@Cucajz píše:
Ideal domy
Mrkla jsem, díky. Ale nevidím tam nic, co by mě fakt zaujalo. Je to na celý život, hledám prostě to pravé ![]()
@Anonymní píše:
Mrkla jsem, díky. Ale nevidím tam nic, co by mě fakt zaujalo. Je to na celý život, hledám prostě to pravé
Tak snad najdeš ![]()
@Cucajz píše:
Tak snad najdeš
@Anonymní píše:
Mrkla jsem, díky. Ale nevidím tam nic, co by mě fakt zaujalo. Je to na celý život, hledám prostě to pravé
Ale to si musíš určit ty sama, co je pro Tebe to pravé.. vezmu si typový bungalov a tam si vypiš, co se Ti líbí a co bys chtěla jinak a pak si tam můžeš nakombinovat cokoliv.
Když jsme projektovali dům, tak jsem si tenkrát (před 5 lety) nechala zaslat katalog domu od GServisu. Byl to obrovský katalog, na internetu k tomu měli i fotky realizaci. Nevim, jestli je to tam stale. Tam jsem si vybrala několik domu, které mě zaujali - každý něčím jiným a pak jsme za pomoci projektanta nakreslili ten náš.
Jinak jsme se hodně jezdili podívat na novostavby. Když jsme jeli okolo nějakého satelitu nebo nové ulice, tak jsme zastavili a prošli jsme se. Naživo nás něco zaujalo nebo jsme si naopak řekli, že takhle ne.
Celkově byl návrh běh na dlouhou trať. A stejně bych teď pár maličkosti změnila ![]()
@Monty1505 píše:
Když jsme projektovali dům, tak jsem si tenkrát (před 5 lety) nechala zaslat katalog domu od GServisu. Byl to obrovský katalog, na internetu k tomu měli i fotky realizaci. Nevim, jestli je to tam stale. Tam jsem si vybrala několik domu, které mě zaujali - každý něčím jiným a pak jsme za pomoci projektanta nakreslili ten náš.
Jinak jsme se hodně jezdili podívat na novostavby. Když jsme jeli okolo nějakého satelitu nebo nové ulice, tak jsme zastavili a prošli jsme se. Naživo nás něco zaujalo nebo jsme si naopak řekli, že takhle ne.
Celkově byl návrh běh na dlouhou trať. A stejně bych teď pár maličkosti změnila
O GS servisu jsem slyšela. Děkuju za připomenutí, nechám si zaslat katalog
Jinak taky obhlížím domy při procházkách a fotím ![]()
Ahoj, předně se omlouvám za anonym, ale chodí sem spoustu lidí z pracovní sféry a nemusí každý vědět, že se chystáme stavět.
Chceme postavit rodinný dům, typ bungalov a já pořád nenacházím jeho finální podobu i když tak různě brouzdám po netu a dívám se do časopisů. Asi se rozhodneme pro bílý dům s dřevěnými prvky - místy obložení ze dřeva, ale ještě nevím
Dáte mi, prosím, tip na nějaké stránky, kde je více inspirace, a to třeba i ohledně vnitřního uspořádání, stavební činnosti, zahrady apod.? Děkuji