Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Vlaďka 74 tak stavět svépomocí můžou cokoliv to co píšeš je nesmysl pleteš si pojmy, spletla jsi si co znamená svépomocí a co je stavební povolení a stavba na ohlášku
@ka2ka Jako hádat se nebudu a hledat se mi to nechce, ale názor mám ten, že od 150 m musí stavět OFIKO firma. OFIKO svépomocí můžeš stavět do 150 m2, sklep a podkroví (možná ještě patro, ale tím si nejsem jistá), ale 151m2 bungalov nepodsklepený ne. Aspoň my, když vyřizovali povolení, tak to tak bylo. A celkově mi tenhle limit přišel jako absurdní nesmysl. Ale patrně to má asi něco regulovat.
A samozřejmě to spousta stavebníků obchází - jakože se jim pod to podepíše firma (vezmou od ní třeba na oplátku materiál), ale fakticky staví sami.
@martinape já když jsem tohle hledala před čtyřma rukama tak jsem to nikde nenašla, že by musela stavět firma nad 150m
jinak souhlasím, že 150m je fakt málo
Tak mi to nedalo a hledala jsem a fakt to tak je takže se omlouvám
, ale co jsem vyčetla jak to lidi obchází což se nedivím. Tady se to docela probírá http://www.svepomoci.cz/…i-firmy.html
@ka2ka v pohodě. Nikdo neví všechno.
Jen by mě zajímal ten důvod, proč to tak je.
Když si dám vedle sebe barák 149m2, sklep a podkroví a barák jen přízemí 151m2. Co je asi tak těžší postavit? A přitom ten druhej si člověk sám nepostaví.
Jen ještě teda tuhle jsem narazila na diskuzi, že se letos na jaře změnil nějaký zákon o vyjmutí půdy z půdního fondu. Je to ta plocha, na kterou člověk postaví barák a zpevněné plochy atp. Te%d je to zpoplatněný. Počítá se to podle BPEJ a různých zařazení půdy a koeficientů… A když máte pozemek na relativně „blbém“ místě, tak se vám příprava může lehce prodražit klidně i o pár set tisíc. Klidně 300 tisíc. Klidně i víc, anebo naopak třeba jen 2000. Takže tohle si taky dopředu zjistit.
@martinape To je presne to posledni potvrzeni co nam chybi
…dle zakona na to ma kazdy urad 30dni, takze pani co nas ma na starosti 29den odjela na dovolenou!!!
Takze cekame az se 17vrati z dovci odpocata
…pote to uz pujde do rizeni na stavebi povoleni a obeslou se sousedi zda se stavbou souhlasi takze opet 30dni a paaaaaaak uz jupiiii kopneme
…
@ka2ka Holka zlata ten pul rok co to resime si nedovedes predstavit co si ty urady vsechno nevymysli
…chteli jsme dum do 150m plus garaz, na stavedni ohlaseni, jedna v kanclu rekla ze to samozrejmne jde ale musi to mit vlastni zaklady OK cely projekt se podle toho delal a kdyz jsme to tam po 4 mesicich odnesli tak jina pani rekla ze nam to neschvali ze to ma jednu strechu a musime mit stavebni povoleni takze se nam vse o dva mesice protahlo a litali jsme pro dalsi doklady co potrebovala a jak jsem psala vyse uz nam chybi jen vyjmuti z pudniho fondu…ale musis mit stavebni dozor stavebni denik atd…
Jo a predpokladana cena je pry 3-6000 tak jsem zvedava kolik to ve finale bude ![]()
@Vlaďka 74 hele tohle naprosto chápu jaký je to zoufalství, projekt na barák jsme zadali a trvalo to rok protože jedna úřednice to chtěla tak pak zase jiná jinak, pak to zamítla třetí prostě šílený. A projekt na čističku další rok nakonec to máme podle odborníka co jí zapojoval nastavený jak kdyby jsme měli malý hotel vůbec nechápal proč to všechno další úřednice chtěli ![]()