Stavba RD svépomocí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27571
10.8.15 10:57

@Vlaďka 74 tak stavět svépomocí můžou cokoliv to co píšeš je nesmysl pleteš si pojmy, spletla jsi si co znamená svépomocí a co je stavební povolení a stavba na ohlášku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 12:16

@ka2ka Jako hádat se nebudu a hledat se mi to nechce, ale názor mám ten, že od 150 m musí stavět OFIKO firma. OFIKO svépomocí můžeš stavět do 150 m2, sklep a podkroví (možná ještě patro, ale tím si nejsem jistá), ale 151m2 bungalov nepodsklepený ne. Aspoň my, když vyřizovali povolení, tak to tak bylo. A celkově mi tenhle limit přišel jako absurdní nesmysl. Ale patrně to má asi něco regulovat.
A samozřejmě to spousta stavebníků obchází - jakože se jim pod to podepíše firma (vezmou od ní třeba na oplátku materiál), ale fakticky staví sami.

• Citovat
  • Upravit
27571
10.8.15 12:28

@martinape já když jsem tohle hledala před čtyřma rukama tak jsem to nikde nenašla, že by musela stavět firma nad 150m :think: jinak souhlasím, že 150m je fakt málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27571
10.8.15 12:32

Tak mi to nedalo a hledala jsem a fakt to tak je takže se omlouvám :zed:, ale co jsem vyčetla jak to lidi obchází což se nedivím. Tady se to docela probírá http://www.svepomoci.cz/…i-firmy.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
10.8.15 16:17

@martinape Presne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 22:19

@ka2ka v pohodě. Nikdo neví všechno.

Jen by mě zajímal ten důvod, proč to tak je.
Když si dám vedle sebe barák 149m2, sklep a podkroví a barák jen přízemí 151m2. Co je asi tak těžší postavit? A přitom ten druhej si člověk sám nepostaví.

Jen ještě teda tuhle jsem narazila na diskuzi, že se letos na jaře změnil nějaký zákon o vyjmutí půdy z půdního fondu. Je to ta plocha, na kterou člověk postaví barák a zpevněné plochy atp. Te%d je to zpoplatněný. Počítá se to podle BPEJ a různých zařazení půdy a koeficientů… A když máte pozemek na relativně „blbém“ místě, tak se vám příprava může lehce prodražit klidně i o pár set tisíc. Klidně 300 tisíc. Klidně i víc, anebo naopak třeba jen 2000. Takže tohle si taky dopředu zjistit.

• Citovat
  • Upravit
27571
10.8.15 22:41

@martinape upřímně přijde mi to postavený na hlavu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
11.8.15 20:51

@martinape To je presne to posledni potvrzeni co nam chybi :oops:…dle zakona na to ma kazdy urad 30dni, takze pani co nas ma na starosti 29den odjela na dovolenou!!! :cert: Takze cekame az se 17vrati z dovci odpocata :cert:…pote to uz pujde do rizeni na stavebi povoleni a obeslou se sousedi zda se stavbou souhlasi takze opet 30dni a paaaaaaak uz jupiiii kopneme :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
11.8.15 20:57

@ka2ka Holka zlata ten pul rok co to resime si nedovedes predstavit co si ty urady vsechno nevymysli :?…chteli jsme dum do 150m plus garaz, na stavedni ohlaseni, jedna v kanclu rekla ze to samozrejmne jde ale musi to mit vlastni zaklady OK cely projekt se podle toho delal a kdyz jsme to tam po 4 mesicich odnesli tak jina pani rekla ze nam to neschvali ze to ma jednu strechu a musime mit stavebni povoleni takze se nam vse o dva mesice protahlo a litali jsme pro dalsi doklady co potrebovala a jak jsem psala vyse uz nam chybi jen vyjmuti z pudniho fondu…ale musis mit stavebni dozor stavebni denik atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
11.8.15 21:32

Jo a predpokladana cena je pry 3-6000 tak jsem zvedava kolik to ve finale bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27571
12.8.15 08:30

@Vlaďka 74 hele tohle naprosto chápu jaký je to zoufalství, projekt na barák jsme zadali a trvalo to rok protože jedna úřednice to chtěla tak pak zase jiná jinak, pak to zamítla třetí prostě šílený. A projekt na čističku další rok nakonec to máme podle odborníka co jí zapojoval nastavený jak kdyby jsme měli malý hotel vůbec nechápal proč to všechno další úřednice chtěli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí