Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti a recenze na firmu, která staví rodinné domy na klíč? Plánujeme stavět, máme už pár favoritů, tak by mě zajímalo, jestli jsme vybrali správně. Jaká byla čekací lhůta, komunikace firmy, cena, atd.? Budu ráda za jakékoliv zkušenosti. Zatím jsem pro RD Rýmařov, tak pokud máte zkušenost přímo s nimi, sem s tím.
Děkuju
My jsme stavěli s místní firmou, kde jsme majitele znali dlouho, vyšel nám vstříc, některé firmy jsme si sehnali sami…za nás to jen trvalo dlouho, protože všichni mají moc práce a furt jsme je uháněli…
Taky jsem to zkoumala. Nejlepší a nejspolehlivější firmy nabízející dům na klíč jsou Haas Fertigbau a Enerdomy (ty to stavi od A do Z, s vlastními lidmi a základovkou v ceně, plus dalsi věci za které se jinde připlácí).
Původně jsem chtěla taky k RD Rýmařov, ale po přečtení recenzí a zkušeností lidi v okoli fakt ne. Velké množství stížností, problém s reklamacemi a velké problémy v budoucnu, protože většina řemeslníků odmítá cokoliv udělat na jejich domech s tímhle stylem stavby a použitými materiály (budete chtít v budoucnu rekonstrukci - smůla, budete chtít vyměnit dlazdicky v koupelně- smůla). V recenzích se majitelé zmiňují o tom najít jakéhokoliv remeslnika, ktery by do toho šel i v případě že je zde problem už pri stavbě a on by měl pomoci, protože firma dává ruce pryč.
Hlavně funguji stylem, ze s nimi sepíšete smlouvu a zaplatíte dům na klíč a oni to nestaví, ale předají zakázku levnější firmě v dané lokalitě, takže nikdy nevíte u jak schopných stavitelů skončí váš dům.