Stavba s přítelem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31475
22.5.20 21:43
@Ivone nick píše:
Ahoj,
s přítelem právě rekonstuujeme starší dům. Měla to být přiměřená rekonstrukce, ale po naznání, že musí i stropy dolů jsme se rozhodli to zbourat cele, což se docela prodraží. Dům a pozemek dostal přítel od babičky(která bydlí na pozemku ve vejměnku) darem, hypoteka, projekt a dotace je vyřizeno taky na nej. Já mám stavebko cca 500.tis které se mělo použít na vybavení druhého patra časem, kdy už budeme bydlet v prnim patre a vrsek dodelavat postupne. Planovala sem, že v tu dobu už budem vziti a pracovat na mimču. Tim jak sme to zbourali se vše posunulo, penize budou potreba dřív i s mojí našetřenou částkou bokem na kuchyn a vybavení. Svatba prý přichází v úvahu až v půlce stavby(cca za rok). Otázka zní: co s tím? nějak právně ošetřit? nebo důvěřovat? Na tuto mou otázku mi přítel řekl, že se to pak nějak udělá, no ale jak? (přítel je férový chlap, nemám důvod mu nevěřit, ale řídím se heslem nikdy nevíš co se stane.)

No a když stejně plánujete svatbu, nestálo by za to teda to vyřešit tak abyste byli spoluvlastníci? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
23.5.20 14:46

Dávat peníze do cizí stavby je totální volovina.
Obchodně spravedlivé by bylo před svatbou odkoupit polovinu a veškeré další úpravy dělat v manželství s neupraveným SJM.
Bylo by sice možné vklad ošetřit nějakou smlouvou, třeba o zápůjčce, je ale potřeba si uvědomit, že vymahatelnost plnění takovýchto smluv se u nás limitně blíží nule a zbořenina s babičkou je neprodejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí