Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MK2677 píše:
Nevím já bych nic neměl proti tomu kdyby jsi nechala své příjmení ale když už vzal mé připadá mi to prostě divné podepisovat se jinak než se jmenují no nic asi se jí půjdu omluvit no
Přijde mi to malicherný
Pochopila bych spíš diskuzi nad tím, jaké si nechá příjmení. To je celkem důležitý a myslím, že i v zákoně je souhlasné prohlášení o příjmení.
Ale podpis?
@MK2677 píše:
Dobrý den po svatbě chce žena zachovat stejný podpis jako za svobodna jméno má po mě tak jsem blázen já nebo ona?
Oba, ale to je jedno, hlavně, že se máte rádi ![]()
Zajímavý
Takže když si půjdu zařídit třeba občanku, jmenuju se „Novák“ a podepíšu se krasopisně „Zeman“, tak to na úřadě musí vzít?
A když se podepíšu „SeruNaVasVyZmrdi“? ![]()
Nase ucitelka na gymplu se podepisovala svym krestnim jmenem. Dlouho mi vrtalo hlavou, proc ten jeji podpis aspon nezacina na prvni pismeno jejiho prijmeni. A po case mi doslo, ze ten podpis je Marta.
Teda, vaše problémy na moji hlavu.
Jak tu už bylo, on je ten podpis jak žáčka ze třetí třídy, že je čitelný? Já, aby můj podpis byl čitelný, se na to musím děsně soustředit, jinak produkuji nic neříkající klikihák.
Tak nám prozraď, zda příjmení začíná na stejné písmeno/slabiku. A kde jsi měl dohled nad manželčiným podpisem?
Proč sis jí bral? Dyk je mešuge. Změní si přijmení a nechá si podpis? To že je to stejně nečitelný je argument jak z mateřský školky - nebo z emimina, jak je vidět tak to vyjde nastejno. ![]()
Příspěvek upraven 03.10.21 v 12:58
Je snad běžné, že když se žena vdá a změní příjmení, podepisuje se aktuálním (tedy novým) příjmením.
To, jak je její písmo čitelné, je věc druhá.
@SAJ píše:
Známku v písemkách doteď podepisuju parafou zasvobodna.Vdaná jsem přes dvacet let…
Parafa u známky na písemce je něco jiného.
Podepisuješ se úplně stejnou parafou i na dokumenty, na úřadech apod.?
Taky se podepisují pořád stejně akorát jsem ubrala háček nad S. Mám v příjmení podobný pismena.
@milami píše:
Parafa u známky na písemce je něco jiného.
Podepisuješ se úplně stejnou parafou i na dokumenty, na úřadech apod.?
Ne. Ale na tom nesejde. Kdybych chtěla, s klidem bych se tak podepisovala - a vlastně ano, v bance jsem si podpisový vzor nezměnila (jen jsem pár let po svatbě zrušila účet).
Zakladatel řeší něco, co mu nepřísluší - a před čím bych si teda, být jeho ženou, byla sakra na pozoru.
@SAJ píše:
Ne. Ale na tom nesejde. Kdybych chtěla, s klidem bych se tak podepisovala - a vlastně ano, v bance jsem si podpisový vzor nezměnila (jen jsem pár let po svatbě zrušila účet).Zakladatel řeší něco, co mu nepřísluší - a před čím bych si teda, být jeho ženou, byla sakra na pozoru.
To, že je mu něco divný, ještě neznamená, že je to k.kot.
No bóže… na perdel se ti nepodepisuje, podpis je většinou jen na dokumentech, který stejně nikdo nesleduje. Právě proto, že každý se podepisuje jak mu hnáta a schopnosti dovolí, tak se používají další identifikační údaje jako RČ, číslo občanky atp. kde to tvý nablblý příjmení má, tak o co ti jde?