Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Martha03 píše:
No bóže… na perdel se ti nepodepisuje, podpis je většinou jen na dokumentech, který stejně nikdo nesleduje. Právě proto, že každý se podepisuje jak mu hnáta a schopnosti dovolí, tak se používají další identifikační údaje jako RČ, číslo občanky atp. kde to tvý nablblý příjmení má, tak o co ti jde?
Nablblý příjmení? jako fakt?
(nějaká drsná)
@Parninas píše:
Já se novým podepisuju, takže se zakladatelovou ženou v tomhle nesouzním. Na druhou stranu kdybych chtěla a manžel by mi chodil dupat nožičkou a blekotal něco o ublíženém egu, tak bych asi zírala. Chápu argumenty o praktičnosti, ale tak nějak všichni víme, že tohle není ten aspekt, co na tom zakladateli vadí.
Jasně, tak se asi brali z nějakýho důvodu a ze stejnýho důvodu si asi vzala i to příjmení, tak je to prostě i logický i hezký, když se podepisuje příjmením manžela.
@Taktinevím proč? Bazíruje na tom, aby se podepisovala novým příjmením i když ho přijala za své v oficiálních dokumentech…připadá mi postavené na hlavu snažit se kontrolovat i to, jak se bude podepisovat.
@Fiducia píše:
@Mar__tanka1983 prosím, můžeš mi poradit, který zákon to upravuje? Dokázala jsem najít jen elektronický podpis
Mrkni se na legalizaci podpisu
@Fiducia jako upravuje co, ověřování podpisu? Nebo podpis jako takový? Na podpis myslím přímo zákon není. Ověřování pak zak. 21)2OO6 Sb. Ta latinka už tam teď není. Bývalo to v prostoru, kdy se ověření podpisu neprovede (bylo tam uvedeno něco jako „pokud není proveden písmeny latinské abecedy“)
@Mar__tanka1983 zajímal by mě podpis jako takový. Slibuju, že s tím nepůjdu nikam vysírat úřednice
Díky ![]()
@Fiducia píše:
@Mar__tanka1983 zajímal by mě podpis jako takový. Slibuju, že s tím nepůjdu nikam vysírat úředniceDíky
Legalizace se nepovede, jde-li o legalizaci podpisu nahrazeného mechanickými prostředky využívajícími zejména grafické znázornění vlastnoručního podpisu,
@Fiducia píše:
@Mar__tanka1983 zajímal by mě podpis jako takový. Slibuju, že s tím nepůjdu nikam vysírat úředniceDíky
Ale jinak to upravuje spíše podmínky, jak podpis ověřit (legalizovat), nikoliv jak se má žadatel podepsat. Prostě se podepíše nebo uzná podpis za vlastní.
@dedrichov píše:
Ale jinak to upravuje spíše podmínky, jak podpis ověřit (legalizovat), nikoliv jak se má žadatel podepsat. Prostě se podepíše nebo uzná podpis za vlastní.
To mě právě zajímá. Jak tu padalo, podepsat se viditelně jinak Kromě toho, že budu za podivína ![]()
@Fiducia můžu zkusit v práci projet cofidis, ale nezarucuju, co najdu. Tohle sem nikdy nepotřebovala ![]()
@Fiducia píše:
To mě právě zajímá. Jak tu padalo, podepsat se viditelně jinak Kromě toho, že budu za podivína
Upřímně? V tomhle případě bych zkusila klienta „přemluvit“, že takhle se asi nepodepisuje a pak bych si zavolala našeho právníka, protože bych čula nějakou bejkarnu… nebo vysírače
![]()
@Fiducia Treba podle tohoto článku https://www.idnes.cz/…4_viteze_bab banky číslice v podpisovému vzoru dokonce doporučují. Takže jak vidno, explicitně zřejmě není dáno, jak se člověk musí podepsat. Na druhou stranu, cizí příjmení se netoleruje. Vy stě mu normalne nasadily brouka do hlavy
nejvíce sem toho o podpisu našla zde:
https://advokatnidenik.cz/…nes-a-zitra/
@Mar__tanka1983 díky, já tě nechtěla takhle zaměstnat ![]()
Jen prostě zvědavost. A protože si myslím, že mám pravdu
Zákon to nejspíš nijak neupravuje, resp nic jsem nenašla, že se upravuje podoba
##
Podpisový vzor si pamatuju z dětství. To byla vždycky sranda
Ráda jsem chodila s mámou do banky a ona se nikdy nepodepsala napoprvé ![]()
@Fiducia No pokud má na občance Nováková, tak by podpis Sojkova mohl někde narazit. Třeba v bance.
@inkakřivák píše:
@Fiducia No pokud má na občance Nováková, tak by podpis Sojkova mohl někde narazit. Třeba v bance.
Má to odporu v zákoně? Že to není standardní vím. To tu zaznělo stokrát.