Stejný podpis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7713
4.10.21 16:47
@Martha03 píše:
No bóže… na perdel se ti nepodepisuje, podpis je většinou jen na dokumentech, který stejně nikdo nesleduje. Právě proto, že každý se podepisuje jak mu hnáta a schopnosti dovolí, tak se používají další identifikační údaje jako RČ, číslo občanky atp. kde to tvý nablblý příjmení má, tak o co ti jde?

Nablblý příjmení? jako fakt? 8o (nějaká drsná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
4.10.21 16:54
@Parninas píše:
Já se novým podepisuju, takže se zakladatelovou ženou v tomhle nesouzním. Na druhou stranu kdybych chtěla a manžel by mi chodil dupat nožičkou a blekotal něco o ublíženém egu, tak bych asi zírala. Chápu argumenty o praktičnosti, ale tak nějak všichni víme, že tohle není ten aspekt, co na tom zakladateli vadí. :mrgreen:

Jasně, tak se asi brali z nějakýho důvodu a ze stejnýho důvodu si asi vzala i to příjmení, tak je to prostě i logický i hezký, když se podepisuje příjmením manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
4.10.21 18:51

@Taktinevím proč? Bazíruje na tom, aby se podepisovala novým příjmením i když ho přijala za své v oficiálních dokumentech…připadá mi postavené na hlavu snažit se kontrolovat i to, jak se bude podepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.10.21 20:55
@Fiducia píše:
@Mar__tanka1983 prosím, můžeš mi poradit, který zákon to upravuje? Dokázala jsem najít jen elektronický podpis :oops:

Mrkni se na legalizaci podpisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
4.10.21 21:08

@Fiducia jako upravuje co, ověřování podpisu? Nebo podpis jako takový? Na podpis myslím přímo zákon není. Ověřování pak zak. 21)2OO6 Sb. Ta latinka už tam teď není. Bývalo to v prostoru, kdy se ověření podpisu neprovede (bylo tam uvedeno něco jako „pokud není proveden písmeny latinské abecedy“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
4.10.21 21:13

@Mar__tanka1983 zajímal by mě podpis jako takový. Slibuju, že s tím nepůjdu nikam vysírat úřednice :P Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.10.21 21:22
@Fiducia píše:
@Mar__tanka1983 zajímal by mě podpis jako takový. Slibuju, že s tím nepůjdu nikam vysírat úřednice :P Díky :kytka:

Legalizace se nepovede, jde-li o legalizaci podpisu nahrazeného mechanickými prostředky využívajícími zejména grafické znázornění vlastnoručního podpisu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.10.21 21:23
@Fiducia píše:
@Mar__tanka1983 zajímal by mě podpis jako takový. Slibuju, že s tím nepůjdu nikam vysírat úřednice :P Díky :kytka:

Ale jinak to upravuje spíše podmínky, jak podpis ověřit (legalizovat), nikoliv jak se má žadatel podepsat. Prostě se podepíše nebo uzná podpis za vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
4.10.21 21:31
@dedrichov píše:
Ale jinak to upravuje spíše podmínky, jak podpis ověřit (legalizovat), nikoliv jak se má žadatel podepsat. Prostě se podepíše nebo uzná podpis za vlastní.

To mě právě zajímá. Jak tu padalo, podepsat se viditelně jinak Kromě toho, že budu za podivína :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
4.10.21 21:52

@Fiducia můžu zkusit v práci projet cofidis, ale nezarucuju, co najdu. Tohle sem nikdy nepotřebovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
4.10.21 21:55
@Fiducia píše:
To mě právě zajímá. Jak tu padalo, podepsat se viditelně jinak Kromě toho, že budu za podivína :mrgreen:

Upřímně? V tomhle případě bych zkusila klienta „přemluvit“, že takhle se asi nepodepisuje a pak bych si zavolala našeho právníka, protože bych čula nějakou bejkarnu… nebo vysírače :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
4.10.21 22:05

@Fiducia Treba podle tohoto článku https://www.idnes.cz/…4_viteze_bab banky číslice v podpisovému vzoru dokonce doporučují. Takže jak vidno, explicitně zřejmě není dáno, jak se člověk musí podepsat. Na druhou stranu, cizí příjmení se netoleruje. Vy stě mu normalne nasadily brouka do hlavy :P nejvíce sem toho o podpisu našla zde:
 https://advokatnidenik.cz/…nes-a-zitra/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
5.10.21 07:33

@Mar__tanka1983 díky, já tě nechtěla takhle zaměstnat :mrgreen:
Jen prostě zvědavost. A protože si myslím, že mám pravdu 8) Zákon to nejspíš nijak neupravuje, resp nic jsem nenašla, že se upravuje podoba :think: ##
Podpisový vzor si pamatuju z dětství. To byla vždycky sranda :mrgreen: Ráda jsem chodila s mámou do banky a ona se nikdy nepodepsala napoprvé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79814
5.10.21 07:35

@Fiducia No pokud má na občance Nováková, tak by podpis Sojkova mohl někde narazit. Třeba v bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
5.10.21 08:49
@inkakřivák píše:
@Fiducia No pokud má na občance Nováková, tak by podpis Sojkova mohl někde narazit. Třeba v bance.

Má to odporu v zákoně? Že to není standardní vím. To tu zaznělo stokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze