Stévie do čaje - od kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17359
27.2.13 13:53

@terinka4444 aha, tak prepac, som si nevsimla, ze tu plati striktne pravidlo, ze pokial neodpoviem presne na zakladelkinu otazku, tak sa nemozem debaty zucastnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.2.13 13:54

Malýmu dítěti bych to nedala.

PS. máte tip na nějakou dobrou - konkrétní výrobek? myslím v tabletách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
27.2.13 13:56

@terinka4444 tak já jen že jsem na to narazila, nevim kde to prodávají

• Citovat
  • Upravit
430
27.2.13 13:56

Čistě pro zajímavost: co by mělo být na stévii nebezpečné? Pokud se tedy jedná o 100% extrakt bez příměsí, konzervantů, aditiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
27.2.13 13:57

@tasa kupuju konkrétní, můžu dát do SZ, aby to nebylo bráno jako reklama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
27.2.13 14:00
@Brouk Pytlik píše: Čistě pro zajímavost: co by mělo být na stévii nebezpečné? Pokud se tedy jedná o 100% extrakt bez příměsí, konzervantů, aditiv.

To, že je něco přírodní, neznamená, že je to vhodný a bezpečný. Např. takový šalvějový čaj je taky přírodný, ale třeba velmi nebezpečný pro ženy, které mají v rodině rakovinu prsu.

Stévie byla do nedávno zakázaná skoro v celé Evropě, protože prostě chybělo dostatek vědeckých údajů o její škodlivosti či prospěšnosti. Až vlivem lobby byla před 2 či 3 lety povolena. Ale ty vědecké údaje chybí stále. Nikdo neví, jak dlouhodobě působí, je podezření, že zasahuje do hormonálního systému člověka.

• Citovat
  • Upravit
111
27.2.13 14:02

Děkuji všem za odpovědi :kytka: malé se teď klubou zoubky a má teploty tak se do ní snažím dostat více tekutin a chtěla sem čaj jen lehounce osladit ne aby byl sladkej jak bombón ;) máme doma sušené lístečky 100% stévie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
27.2.13 14:09

Ahoj, já synovi přislazuji čaj troškou 100% ovocné šťávičky, kupuju od Hippu švestkovou nebo hruškovou. Stačí trošička a u nás to účel rozhodně splní, bez toho bych do něj čaj ani vodu nedostala ani kdybych se asi na hlavu stavěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.2.13 14:09

Pokud chceš čaj jen lehce osladit, spíš bych použila glukopur… :nevim: :oops: takovýmu prckovi bych ještě stevii nedala… :think: a nebo koupit hroznovou šťávu, to je sladký jak cumel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
27.2.13 14:10

@Klementýnka a takže nic není k prostudování? Nějaký odkaz (relevantní i třeba se zdroji)?
Jinak díky za informace - zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
27.2.13 14:20

Hledala jsem si k tomu podklady v těhotenství a udělala jsem si výše uvedený závěr. Studovala jsem to hlavně ve fránině a vím, že ve Francii se o tom hodně diskutovalo a k žádnému jasnému závěru se nedošlo. Nemám žádný link po ruce…jsem v práci, zkus pohledat na nettu, ale nehledej česky, to už jsou všechny informace přebraný prodejci Stévie. Hledej anglicky nebo francouzsky.

• Citovat
  • Upravit
111
27.2.13 14:29

@janina2012 Děkuju moc :kytka: jinak můj otec s ní obchoduje a slyšela sem, že v nějakých státech se už používá do limonád (Coca cola, Fanta..) a nechtěli ji schválit kvůli tomu že by krachly firmy na klasický cukr. :nevim: každopádně malé to přisladím tou šťávičkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.2.13 15:30
Já koupila kukuřičný sirup, mívají ho ve zdravé výživě, je to jak med, jen je to řiré, taková stejná konzistence, sladké jak cumel, stačí malinko na oslazení čaje, nemění to chuť nápoje jako med, není to škodlivé.
@Anettkaa píše:
Děkuji všem za odpovědi :kytka: malé se teď klubou zoubky a má teploty tak se do ní snažím dostat více tekutin a chtěla sem čaj jen lehounce osladit ne aby byl sladkej jak bombón ;) máme doma sušené lístečky 100% stévie.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
27.2.13 15:49

@terinka4444 Děkuji za tip, zítra se stavím ve zdravé výživě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.12.14 10:56

Kvalita prodávané Stevie

Poradí mi někdo nebo dokáže vyhodnotit kvalitu, který produkt v obchodní síti je lepší ze Stevie? Případně i doporučí co koupit

Koupil jsem v Německu v síti Rewe: firma Nevella USA: výrobek pod označením Stevia o váze 75gramů za 3€ a označené složení: ve 100g 1578kJ, 371kcal,
kohlenHydratete 92,8g, Davon Zucker 2,8g, vše ostatní obsah O ( tuk, sůl atd.)

Výrobek zakoupený v Kauflandu pod označením Sypké stolní sladidlo(250g - cca 70Kč) na bázi steviol-glykosidů od firmy Fan ve 100g je 1650kJ/394kcal, sacharidy/ z toho cukry 98,2g ostatní tuky a bílkoviny mají na obalu nulu.

Porovnáním chci zjistit, který je kvalitnější a zároveň mám hrůzu i z různých zavádějících názvu, např. jako je mezi sýry v prodejnách plátkový sýr v porovnání s názvem Sýrový výrobek. Existují také podobné názvové plagiáty Stevie, kterými by se snižovala kvalita prodávané Stevie v síti?
Díky za odpověď každému********

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko