Stévie do čaje - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terinka4444 aha, tak prepac, som si nevsimla, ze tu plati striktne pravidlo, ze pokial neodpoviem presne na zakladelkinu otazku, tak sa nemozem debaty zucastnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malýmu dítěti bych to nedala.
PS. máte tip na nějakou dobrou - konkrétní výrobek? myslím v tabletách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 tak já jen že jsem na to narazila, nevim kde to prodávají
- Citovat
- Upravit
Čistě pro zajímavost: co by mělo být na stévii nebezpečné? Pokud se tedy jedná o 100% extrakt bez příměsí, konzervantů, aditiv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tasa kupuju konkrétní, můžu dát do SZ, aby to nebylo bráno jako reklama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brouk Pytlik píše: Čistě pro zajímavost: co by mělo být na stévii nebezpečné? Pokud se tedy jedná o 100% extrakt bez příměsí, konzervantů, aditiv.
To, že je něco přírodní, neznamená, že je to vhodný a bezpečný. Např. takový šalvějový čaj je taky přírodný, ale třeba velmi nebezpečný pro ženy, které mají v rodině rakovinu prsu.
Stévie byla do nedávno zakázaná skoro v celé Evropě, protože prostě chybělo dostatek vědeckých údajů o její škodlivosti či prospěšnosti. Až vlivem lobby byla před 2 či 3 lety povolena. Ale ty vědecké údaje chybí stále. Nikdo neví, jak dlouhodobě působí, je podezření, že zasahuje do hormonálního systému člověka.
- Citovat
- Upravit
Děkuji všem za odpovědi
malé se teď klubou zoubky a má teploty tak se do ní snažím dostat více tekutin a chtěla sem čaj jen lehounce osladit ne aby byl sladkej jak bombón
máme doma sušené lístečky 100% stévie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já synovi přislazuji čaj troškou 100% ovocné šťávičky, kupuju od Hippu švestkovou nebo hruškovou. Stačí trošička a u nás to účel rozhodně splní, bez toho bych do něj čaj ani vodu nedostala ani kdybych se asi na hlavu stavěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš čaj jen lehce osladit, spíš bych použila glukopur…
takovýmu prckovi bych ještě stevii nedala…
a nebo koupit hroznovou šťávu, to je sladký jak cumel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klementýnka a takže nic není k prostudování? Nějaký odkaz (relevantní i třeba se zdroji)?
Jinak díky za informace - zajímavé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledala jsem si k tomu podklady v těhotenství a udělala jsem si výše uvedený závěr. Studovala jsem to hlavně ve fránině a vím, že ve Francii se o tom hodně diskutovalo a k žádnému jasnému závěru se nedošlo. Nemám žádný link po ruce…jsem v práci, zkus pohledat na nettu, ale nehledej česky, to už jsou všechny informace přebraný prodejci Stévie. Hledej anglicky nebo francouzsky.
- Citovat
- Upravit
@janina2012 Děkuju moc
jinak můj otec s ní obchoduje a slyšela sem, že v nějakých státech se už používá do limonád (Coca cola, Fanta..) a nechtěli ji schválit kvůli tomu že by krachly firmy na klasický cukr.
každopádně malé to přisladím tou šťávičkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anettkaa píše:
Děkuji všem za odpovědimalé se teď klubou zoubky a má teploty tak se do ní snažím dostat více tekutin a chtěla sem čaj jen lehounce osladit ne aby byl sladkej jak bombón
máme doma sušené lístečky 100% stévie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Děkuji za tip, zítra se stavím ve zdravé výživě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvalita prodávané Stevie
Poradí mi někdo nebo dokáže vyhodnotit kvalitu, který produkt v obchodní síti je lepší ze Stevie? Případně i doporučí co koupit
Koupil jsem v Německu v síti Rewe: firma Nevella USA: výrobek pod označením Stevia o váze 75gramů za 3€ a označené složení: ve 100g 1578kJ, 371kcal,
kohlenHydratete 92,8g, Davon Zucker 2,8g, vše ostatní obsah O ( tuk, sůl atd.)
Výrobek zakoupený v Kauflandu pod označením Sypké stolní sladidlo(250g - cca 70Kč) na bázi steviol-glykosidů od firmy Fan ve 100g je 1650kJ/394kcal, sacharidy/ z toho cukry 98,2g ostatní tuky a bílkoviny mají na obalu nulu.
Porovnáním chci zjistit, který je kvalitnější a zároveň mám hrůzu i z různých zavádějících názvu, např. jako je mezi sýry v prodejnách plátkový sýr v porovnání s názvem Sýrový výrobek. Existují také podobné názvové plagiáty Stevie, kterými by se snižovala kvalita prodávané Stevie v síti?
Díky za odpověď každému********
- načítám...
- Citovat
- Zmínit