Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@telezska
aha, promiň, asi jsem nečetla pozorně.. a jak ti je?
Omlouvám se, k tématu nic nemám… jen OT
@berry4 Vyvolávání lze odmítnout? ![]()
Já ja ktady četla všechny deničky o porodu, vyvolávaném porodu… tak jsem z toho pochopila, že v momentě, kdy doktor určí termín vyvolání, tak rodička musí být ovečka a jít…
Mě to teda zajímá, já sice ještě ani nevyrábím děti, ale po tom co jsem četla o vyvolávaných porodech, se už dopředu modlím, abych jednou taky nemusela… tak jsi mě tímhle zaujala… ![]()
@kjhui je mi výborně akorád mám teď asi 2 dny bolesti v podbříšku ale tak to je asi normální jak tam malá tlačí hlavičkou..
@Hotaru Tak odmítnout jde cokoliv… akorát je to někdy dost psychicky náročné.
@telezska
tak jak to jde dneska?
a jsi tam sama nebo za tebou někdo z rodiny přijde na návštěvu?
@Hotaru Odmítnout můžeš úplně každé vyšetření i jakýkoli zákrok, u nás je vše dobrovolné. Jen za sebe a malé musíš převzít plnou zodpovědnost. Jsou země, kde se na termín nehraje, prostě ten měsíc se to má asi narodit… Ale u nás v případě obav bych častěji chodila na monitory, měření průtoků a dokud by bylo vše OK (14 dní po termínu neznamená, že placenta nebude funkční, ale že může stárnout), tak bych vyvolávat nenechala. Ale nejlepší je být pozitivní a dostat do podvědomí, že porodíš v termínu a bez problémů.
@Nadji píše:
@Hotaru Odmítnout můžeš úplně každé vyšetření i jakýkoli zákrok, u nás je vše dobrovolné. Jen za sebe a malé musíš převzít plnou zodpovědnost. Jsou země, kde se na termín nehraje, prostě ten měsíc se to má asi narodit… Ale u nás v případě obav bych častěji chodila na monitory, měření průtoků a dokud by bylo vše OK (14 dní po termínu neznamená, že placenta nebude funkční, ale že může stárnout), tak bych vyvolávat nenechala. Ale nejlepší je být pozitivní a dostat do podvědomí, že porodíš v termínu a bez problémů.
S tím souhlasím. Já jsem porodila kluka den po termínu a měl zelenou vodu.
@Hotaru píše:
Omlouvám se, k tématu nic nemám… jen OT
@berry4 Vyvolávání lze odmítnout?
Já ja ktady četla všechny deničky o porodu, vyvolávaném porodu… tak jsem z toho pochopila, že v momentě, kdy doktor určí termín vyvolání, tak rodička musí být ovečka a jít…Mě to teda zajímá, já sice ještě ani nevyrábím děti, ale po tom co jsem četla o vyvolávaných porodech, se už dopředu modlím, abych jednou taky nemusela… tak jsi mě tímhle zaujala…
Odmítnout můžeš cokoli. Pokud je navíc matka i dítě v pořádku, lékař tě v žádném případě nemůže do vyvolání nutit. Ani nařídit. Pokud řekneš, že nesouhlasíš, že chceš počkat, tak ti musí vyhovět. A přizpůsobit se tvému přání. Žádnou zodpovědnost tím nepřebíráš, nic nepodepisuješ, pouze vyjadřuješ své přání, na které máš plné právo. Pokud nejde o ohrožení života, tak nejde o nic ![]()
@telezska ó jé, tak to už jsi tam týden že? To jsi teď ve 41tt? Ale tak zas lepší když tě nechávají v klidu než aby tě trápili vyvolávačkou ne?
Říkali ti co bude dál? Budou čekat nebo zkoušet Hamiltona? I když to asi až když by se začal hýbat čípek, že?
Tak me porod vyvolali v utery..rana v 8 jsem dostala zatezak v 9 vyvolavacku a v 1 prisli kontrakce po 2 minutach.. a jelikoz porodni cesty nebyli pripraveny tak jsem az do pul 7 lezela na pokoji v bolestech.. pak uz ajsem sla na sal.. kde jsem byla celou dobu ve sprse a po ctvrt na 9 jsem lehla na stul nejdriv to bylo netlacte..netlacte a pak ted uz tlacte..
na 2 kontrakce 4 zatlaceni takze ve 20:34 byla mala venku byl to fofr…
manzel byl semaou uz od tech bolesti na pokoji a hrozne mi pomahal psychycky.. a ja se bala ze nestihne porod a jsem sada ze byl i u tech kontrakci.. ![]()
@telezska píše:
Tak me porod vyvolali v utery..rana v 8 jsem dostala zatezak v 9 vyvolavacku a v 1 prisli kontrakce po 2 minutach.. a jelikoz porodni cesty nebyli pripraveny tak jsem az do pul 7 lezela na pokoji v bolestech.. pak uz ajsem sla na sal.. kde jsem byla celou dobu ve sprse a po ctvrt na 9 jsem lehla na stul nejdriv to bylo netlacte..netlacte a pak ted uz tlacte..na 2 kontrakce 4 zatlaceni takze ve 20:34 byla mala venku byl to fofr…
manzel byl semaou uz od tech bolesti na pokoji a hrozne mi pomahal psychycky.. a ja se bala ze nestihne porod a jsem sada ze byl i u tech kontrakci..
Tak gratuluji k narozeni maly..