Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Mám za sebou mimořádně ošklivou zkušenost se soukromými jesličkami Chůvička Praha s. r. o. a s nimi spojenou firmou POMAD, zejména s osobou p. ředitelky. Poskytovaná péče je v naprostém rozporu s nabídkou stránek jeslí - na 28 dětí 4 tety, z nichž tam ještě jedna pobíhá kolem kuchyně a snaží se zajistit recepci, hlavně pro ten POMAD, jídlo - z bio farmy? Cha, denně omáčky, knedlíky střídají těstoviny, k pití odpudivý, zjevně ten nejlevnější ovosný čaj. Ze zácviku se mě snažili co nejříve vypoklonkovat, abych se snad moc nerozhlížela - nepořádek, chaos, v koutech špína. Jak tam chtějí dodržovat inzerované výchovné programy?
Rozhodla jsem se raději pro blízké státní jesle, tam mají méně dětí, také nic moc výchovné programy, ale aspoň nechtějí 770,–Kč denně. Když jsem hlásila p. reditelce, že tam malýho nedám, chovala se povýšeně a arogantně a že budu litovat. Pochybuju! Také mi hodně vadilo, že páchla kouřem.
Možná vám připadám cimprlich, ale za těch 13500, co by mě to vyšlo měsíčně, bych chtěla pro synka odpovídající péči a prostředí. Máte někdo podobnou zkušenost? Ale někdo by si měl na podobné firmy „posvítit“, vždyť nejde o hospodu, ale jesle a zdravotnické zařízení!
jako bys popisovala zařízení, které jsem zažila já
2 tety na 20 dětí, plus jedna nápomocná při procházkách, jinak kuchyni. tehdy jsem se snažila dohledat nějakou vyhlášku, kolik dětí může bát na jednu tetu, ale nic jsem nenašla. Naštěstí už tam nepracuju ![]()
Sice to sem úplně napatří-ale také v životě hledám poměr mezi cenou a nabízenou službou či věcí. Jsem ochotná připlatit, ale požaduji odpovídající služby. Takže chápu, že za ty peníze by si měla vyžadovat prvotřídní a bezchybnou péči. Dítě není věc.
Já reaguju na ten POMAD, oni jsou tam s sjeslema propojený, je to snad jedna firma. Chodila jsem tam na předporodní kurzy, dělají je taky v Motole, jsou dost drahý. Byla sem na kurzu tý ředitelky porád vyprávěla srandovní příhody ze svýho života. No moc sme se teda nebavily. Pak tam byla jednou jiná sestrička a super, byla mi i doma pomoct s kojením. Viděla jsem jí i v tom sídle na Vinohradech co jsou ty jesle - byla v recepci všechno organizovala a byla skvělá. Jsem teď znova těhotná a chtěla jsem s ní ještě jednou kojení, prej tam už není. Odmítly teda ředitelka dát mi na ní spojení. Neznáte ji někdo, malá, zrzavá, moc hodná a ochotná, snad Markéta. Kurzy snad dělá už jen ta říďa v motole, tu fatk nemusim. Dík za pomoc!
Mne to zni jako vylozene planovane pospineni jesli, z tve strany.
@blorchi píše:
Mne to zni jako vylozene planovane pospineni jesli, z tve strany.
Myslím, že to i tak je. A pokud to je tak, jak zakl. píše, tak právem. Klidně ať jim udělá takovou „reklamu“ ![]()
@panenka87 píše:
Myslím, že to i tak je. A pokud to je tak, jak zakl. píše, tak právem. Klidně ať jim udělá takovou „reklamu“
faktem je, že vůči takovéhle,, reklamě,, se nedá bránit a ani nejde posoudit kde je pravda. Mně konkrétně se 4 lidi na 28 dětí zdají v pohodě ![]()
@Timinka Mě tedy ne, máme tu soukromé školky, krásné nové prostředí dvě paní na 10 dětí, víc jich neberou, vše čisté, jídlo zdravé a vše v bio kvalitě a cena o polovinu nižší než píše paní. Takže si myslím, že poměr kvalita-cena je dost důležitý. Do takového prostředí bych děti nedala, za takovou cenu určitě ne. ![]()
@Lenka-K-85 píše:
@Timinka Mě tedy ne, máme tu soukromé školky, krásné nové prostředí dvě paní na 10 dětí, víc jich neberou, vše čisté, jídlo zdravé a vše v bio kvalitě a cena o polovinu nižší než píše paní. Takže si myslím, že poměr kvalita-cena je dost důležitý. Do takového prostředí bych děti nedala, za takovou cenu určitě ne.
souhlasím ![]()
Tento způsob podnikání mi přijde jako „zlatokopectví“. 4 dospělí na 28 dětí? Od osmiměsíčních miminek po školkové děti? (To mají na stránkách). A jedna z těch 4 zajišťuje zázemí - otvírá, přijímá děti, stará se o jídlo ( o těch jeslích jsem slyšela, prý tam vařej sami), zajišťuje recepci pro tu druhou firmu, kolik je teda lidí na ty děti? Za ty peníze? Ano, paní může být naštvaná kapku nad rámec, nevíme, co se jí tam přihodio, ale o této firmě už jsem leccos slyšela jako dula. (Náš svět je malej a v Čechách se všechno rozkecá). Takže jsem ochotná jí věřit. Prý se ve firmě vzdělávají budoucí PA. Setkávám se s nimi pak na por. sálech, ve firmě fungují jen jako neplacené pracovní síly. Schválně jsem se podívala na YOUTUBE na příspěvek Jak fungují jesličky Chůvička, tam se to hemží pracovníma silama, až to sviští - zjevně praktikantky. No a na rozhovor s p. ředitelkou jsem upozorňovala v diskusi Češtinářské špeky - ortopedický dudlík - po shlédnutí dalšího příspěvku souhlasím se zakladatelkou v tom, že ta paní nebudí důvěru, ego má 100m nad zemí. Dítě bych jí nesvěřila. Kdo jste viděty video, všimly jste si těch koberců přes postýky? My je máme doma na zemi…
Nějak mě to nadzvedlo. Svobodné podnikání je prima, když dolejvám vodou kofolu, maximálně dostanu po papuli, ale za tohle by měli někoho popotahovat. Stejně jako za hnusné chování v porodnicích. Howgh.
@tetaagáta jj tomu rozumím. Jen říkám, že mnohdy někdo vypustí něco vůči čemu se nedá bránit. A pokud je to ještě anonym, nebudí to zrovna důvěru. Pokud se zakladatelce něco nelíbí, má tam poslat kontrolu, zajít na živnostenský úřad.
@Timinka Já myslím, že je to běžná recenze, prostě varovala ostatní maminky aby si daly pozor, ve mě třeba nevzbuzuje dobrý pocit, jak tam děti spí na zemi na matracích, hned u radiátorů… za 13500.- měsíčně? to snad ani nemůžou myslet vážně
![]()
@Lenka-K-85 píše:
@Timinka Já myslím, že je to běžná recenze, prostě varovala ostatní maminky aby si daly pozor, ve mě třeba nevzbuzuje dobrý pocit, jak tam děti spí na zemi na matracích, hned u radiátorů… za 13500.- měsíčně? to snad ani nemůžou myslet vážně![]()
já se na jejich fotky nedívala a ani je neznám
opakuji, že pokud má někdo výhrady, má poslat kontroly a ty dají jesle do latě nebo je zavřou …ale anonymně psát po diskuzních forech?
Tak teď jsem koukla na jejich web. A pro zakladatelku : Všude mají psáno mikrojesle (tj. do 7 max. 8 dětí mám ten dojem) takže pokud tam mají 28 dětí je to podvod na úřady. (pokud tedy nemají 4 samostatné třídy?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Mám za sebou mimořádně ošklivou zkušenost se soukromými jesličkami Chůvička Praha s. r. o. a s nimi spojenou firmou POMAD, zejména s osobou p. ředitelky. Poskytovaná péče je v naprostém rozporu s nabídkou stránek jeslí - na 28 dětí 4 tety, z nichž tam ještě jedna pobíhá kolem kuchyně a snaží se zajistit recepci, hlavně pro ten POMAD, jídlo - z bio farmy? Cha, denně omáčky, knedlíky střídají těstoviny, k pití odpudivý, zjevně ten nejlevnější ovosný čaj. Ze zácviku se mě snažili co nejříve vypoklonkovat, abych se snad moc nerozhlížela - nepořádek, chaos, v koutech špína. Jak tam chtějí dodržovat inzerované výchovné programy?
Rozhodla jsem se raději pro blízké státní jesle, tam mají méně dětí, také nic moc výchovné programy, ale aspoň nechtějí 770,–Kč denně. Když jsem hlásila p. reditelce, že tam malýho nedám, chovala se povýšeně a arogantně a že budu litovat. Pochybuju! Také mi hodně vadilo, že páchla kouřem.
Možná vám připadám cimprlich, ale za těch 13500, co by mě to vyšlo měsíčně, bych chtěla pro synka odpovídající péči a prostředí. Máte někdo podobnou zkušenost? Ale někdo by si měl na podobné firmy „posvítit“, vždyť nejde o hospodu, ale jesle a zdravotnické zařízení!