STK auto

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
505
4.10.18 13:26
@eumedon píše:
Nelze. Bez STK nesmíte vůbec vyjet na silnici. I když vás nechytnou, tak dostanete na pokutu přímo na STK. Nevím, kolik to dělá teď, ale když jsem o pár dní prošvihl STK, tak mne to stálo před dvěma roky o 500 Kč navíc.

my meli letos na jare 2 mesice propadlou STK a nedostali jsme nas STK zadnou pokutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.10.18 16:24
@j.a.n.i1 píše:
Proc by mel dostat pokutu primo na stk? Mit auto bez technicke neni zadny prestupek a areal technicke neni vetejna komunikace.

Tak to jsem napsal asi blbost. Asi to byla přirážka k ceně autoservisu, že musel řešit, jak dopravit auto bez platné STK na STK. :nevim: Dělám to totiž tak, že přistavím auto do autoservisu a řeknu: „Zařiďte mi přípravu na STK a STK“. Bylo to pět stovek a moje blbost, tak jsem se v tom nebabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
4.10.18 17:01

@eumedon Jo, to asi jo, protože oni by ho v takovém případě tam měli odvést na odtahovce, což se jim prodraží. Jako jo, já souhlasím, že je přestupek jezdit bez technické, ale na druhou stranu za posledního půl roku vím o dvou lidech, co je bez ní chytili a bylo obojí do 500,– blokovkou. Jasně způsobit nehodu může být průser a velký, ale zas dojet s tím na technickou bych asi taky raději riskla, než lovit odtahovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
4.10.18 17:07

Maximální pokuta je myslím 5 tisíc…záleží na policajtech, jak se k tomu postaví. Ženám asi nedávají plnou palbu, chlapům klidně…A na STK nikdo nebude řešit, jestli máš technickou propadlou, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.10.18 00:18

@Apaji v řadě civilizovaných zemí nevládne česká mentalita. A doufám, že si děláš srandu a nikdo nejezdí autem bez technické. Pokud totiž můžeš autem z technické odjet, jedná se jen o malé závady a pokud někdo nemá na jejich odstranění, ať jezdí na kole. To je fakt mentalita, ušetřím pár stokorun na opravě, abych při případné nehodě vysolil statisíce, ne-li miliony :roll: .

• Citovat
  • Upravit
101532
5.10.18 06:20

@Janli Tak odjet z technicke muzes i autem s vaznou zavadou… Sice porusujes zakon, ale to ta stk neresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
5.10.18 08:35
@j.a.n.i1 píše:
@Janli Tak odjet z technicke muzes i autem s vaznou zavadou… Sice porusujes zakon, ale to ta stk neresi.

Vazna vada= stk na 30 dnu. Nebezpecna vada=zadna stk. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
5.10.18 08:54

@Valkýra88 Ale to nic nemeni na tom, ze s nim odjet muzes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
5.10.18 09:05
@j.a.n.i1 píše:
@Valkýra88 Ale to nic nemeni na tom, ze s nim odjet muzes…

No s vaznou vadou odjet muzes, jelikoz stk mas platnou ale s nebezpecnou by jsi nemela. Sice ti nikdo nic nerekne,ale znamky ti strhnou a je to do oci bijici ze nemas na spz zadnou znamku.Tak ze pak jsi lapac pro policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.12.18 21:45
@Otazkar píše:
Zdravim mam problem u druheho mam propadlou STK asi pul roku auto je v dobrem stavu jezdit musim. Chapu ze to neni v poradku, kontrolu stihnu nejdrive za tyden, kdyz me chyti lze se vymluvit ze zrovna jedu na STK kontrolu? [/c
Pokud je technicky ok, hrozí jen pokuta. Pokud by bylo viditelné nezpůsobilé provozu - ostré hrany, koroze, prasklý okno, nesvítilo by… Hrozí ztráta řidičáku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
13.12.18 05:38
@Igi82 píše:
@Otazkar píše:
Zdravim mam problem u druheho mam propadlou STK asi pul roku auto je v dobrem stavu jezdit musim. Chapu ze to neni v poradku, kontrolu stihnu nejdrive za tyden, kdyz me chyti lze se vymluvit ze zrovna jedu na STK kontrolu? [/c
Pokud je technicky ok, hrozí jen pokuta. Pokud by bylo viditelné nezpůsobilé provozu - ostré hrany, koroze, prasklý okno, nesvítilo by… Hrozí ztráta řidičáku.

https://www.12bodu.cz/…5c-1a-3.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová