Stohovací hračky - od kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4280
22.12.21 21:27

@pet p
Tuším, ale ulovila jsem vyklidněného a bezpodmínečně milujícího tatínka, tak ten nám to snad vyrovná :mrgreen: :srdce:

Hele dokud nelezl tak to šlo, hračky dřevo a GOTS bavlna. Ale leze už od půl roka, takže zvlášť když jsme u mých rodičů nebo jinde na návštěvě, tak do té pusy strká absolutně vše. Takže už jsem musela trochu rezignovat, abych se nezbláznila. To asi jinak nejde, pokud to dítě nechceš izolovat někde na samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
23.12.21 08:26

@Callista Postupně budeš rezignovat víc a víc, neboj :-) A můžeš to brát i tak, že se tím ožužláváním seznamuje se světem a taky si buduje imunitu, olíže prach, roztoče, různé bacily a co já vím, co ještě. To prostě nemůže člověk všechno řešit a zamezovat tomu. Je ale fakt, že na to, abych dítěti v obchodě v košíku strčila do neumytých rukou rohlík, na to nemám. Svačiny na ven taky dělám takové, které jdou sníst lžičkou (na malé kousky buchtu, jabko). Když vidím, co všechno venku osahají… já bych si tak špinavýma rukama taky nedala sváču, pravda, nejsem dítě, ale není mi ta představa zkrátka příjemná.

• Citovat
  • Upravit
18177
23.12.21 09:04

Na Idnes pred par lety vysel moc zajímavý rozhovor s imunologem, ktery rikal, ze to, že deti všechno strkaji do pusy, je evoluční strategie přežití. Ze se tak v krátké době dostanou do styku s obrovskym množstvím cizich látek, coz skutečně buduje imunitu. Co me dost zaujalo - pry se ten nejdůležitější základ buduje do tri let. Co dítě neziska do te doby, se už nikdy potom nedozene :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
23.12.21 13:25

@Ba-stet Jo, to zní rozumně. A co školkové nemoci, o tom nic neříkal? Na to jsou taky různé názory. Jeden, že dítě si tím, že projde od 3 let všemi těmi školkovými virózami apod. trénuje a buduje imunitu. Druhý, že je lepší se v tomto věku tomu vyhýbat, protože to akorát do budoucna imunitu rozhodí, a je lepší vystavit tomu dítě až cca v 5 letech, kdy už to tu imunitu nerozhodí.

• Citovat
  • Upravit
21681
7.1.22 16:25
@Callista píše:
@Ba-stet

Díky. Koupila jsem jednu stohovačku, na které je napsáno od 1 roku, ale po rozbalení mi připadá že je spíš od 3 let, jak jsou ta kolečka malá. Mimino je považuje za nový druh krekrů :mrgreen:

@pet p
Zajímá mě to částečně protože jsem úzkostná a ambiciozní matka, a částečně protože mě prostě zajímá dětský vývoj. Myslela jsem si, jak je důležité podporovat rozvoj dítěte, a asi je, ale u syna vidím, že je asi UPLNĚ jedno, kolikrát mu to navlékání kroužků na kolík ukážu, protože dokud na to jeho mozeček nedozraje a nepřijde sám, tak to bude ignorovat a dělat si to po svém :mrgreen:

mě by spíš zajímalo, když vše takto řešíš, zda si to dítě sedlo v 7 měsících samo ze šikmého sedu? To bych řešila víc, než kdy zvládne navlékat kroužky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
7.1.22 18:25
@Káťa19 píše:
mě by spíš zajímalo, když vše takto řešíš, zda si to dítě sedlo v 7 měsících samo ze šikmého sedu? To bych řešila víc, než kdy zvládne navlékat kroužky :nevim:

On byl motoricky docela napřed, takže se o šikmý sed snažil už tak od 5. měsíce. Od půl roka lezl, za 2 týdny stál a začal si sedat. Zpočátku teda s kulatějšími zády, ale brzy zesílil a začal sedět hezky rovně. Myslím, že už v 7 měsících seděl bez držení. On je hodně akční a silné mimino, takže jsem v tomto ohledu o něj neměla obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
7.1.22 18:27

Nikdy :mrgreen: :mrgreen: syn to i dnes, ve skoro 2 letech používá tak na házení a triskani do země :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí