Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Miminka krmená mlékem mají stolici podobnou míchaným vajíčkům barvou i konzistencí. Kojené mohou kakat klidně i 5 x denně a není to na závadu. Stolice začne být tuhá většinou vlivem Um, nebo přechodem na příkrmy.
@Anonymní píše:
Ahoj zkušené maminky, potřebuji se zeptat jak ma vypadat stolice u tříměsíčního miminka. Můj chlapeček je plně na UM, podávám laktobacilky od Swissu a babycalm kvůli nadýmání. chlapecek kaká jednou či dvakrát denně, ale stolici nemá tuhou, ale řídkou. jak je to u vás?
Ahoj, mám chlapečka taky na UM a má stejnou konzistenci - tedy takovou kašičku (nebo jak se uvádí míchaná vajíčka). Chodí každý den 1×. Pokud se stane, že jeden den nejde, tak to má tužší, ale většinou to má tak, jako tvoje miminko
jsou mu tedy 4 měsíce, ale má to tak už od začátku braní UM, tedy cca 2 měsíce ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj zkušené maminky, potřebuji se zeptat jak ma vypadat stolice u tříměsíčního miminka. Můj chlapeček je plně na UM, podávám laktobacilky od Swissu a babycalm kvůli nadýmání. chlapecek kaká jednou či dvakrát denně, ale stolici nemá tuhou, ale řídkou. jak je to u vás?
je to naprosto v pořádku.
Díky moc. Znama mi totiž tvrdí, ze děti na um mají mít tuhou stolici.