Stopující cizinci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14809
14.4.11 23:45

Stopující cizinci

Chtěla jsem se jen zeptat, jestli jste to některá zažila. Nedávno mě manžel upozorňoval, že prý u větších silnic stopují cizinci, kteří předstírají, že potřebují pomoc a hlavně at´mě nikdy nenapadne komukoliv stavět!!! Včera jsem jela a jakýsi exot (vzezřením Balkánec, nebo Rumun nebo tak něco) skákal na hlavním tahu na Boleslav skoro pod auta. Jela jsem dál, se dvěma dětma v autě prostě nikdy nikomu stavět nebudu. Ale chtěla jsem se jen zeptat, jestli se vám to někdy stalo a on doslova skoro skákal pod auta, člověk by se bál,že ho přejede. Uskakoval na poslední chvíli…Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
15.4.11 00:07

No stalo se mi jednou, že jsem jela s kamarádkou stopem z intru a o kousek dál stopovala holka ve velmi krátké mini, kterou si neustále vyhrnovala popřípadě tričko. Bydlela se mnou na intru na patře, takže jsem věděla, že je to teprve prvačka.
No a stopaře neberu ani když jedeme s chlapem, tak říkám ať nikomu nezastavuje, ani ženský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
15.4.11 00:38

Ja stopare beru a to da se rict skoro vsechny…

Jednou se mi stalo, ze u silnice stopovali nejaci cizinci - zastavila jsem, pac vim, ze cesi jen tak nekomu nepomuzou, myslela jsem si, ze se jen chteji zeptat na cestu. Prisel manik, vypadal hodne jak cikan, ale mel dobrou anglictinu a mluvil i nemecky, takze kdovi co byl zac. Vysvetloval ze je z nemecka, je tu na vylete a pokazila se mu platebni karta, jestli bych mu nevymenila jeho zlaty prsten za penize, ze potrebuje na benzin. Ze by mi pak penize vratil a prsten si vzal zpet. Ukazoval mi i svou udajnou vizitku, posud bych mu verila, ale ta vizitka se mi nezdala, arabske jmeno, jakysi obchodni zastupce, ale byla hrozne umastena, kdyby byla jeho, rikam si, tak mi asi nenabizi umastenou pomackanou vizitku :nevim: Uz jsem si rikala ze mu dam dve stovky at aspon dojede k nejake benzince nebo na telefon at mu postou pribuzny prachy, ale prijeli policajti, chlapik vzal prsten, tak jsem odjela. Za chvili za mnou auto, troubil na me, ale uz jsem nezastavila, neco se mi na nem nezdalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.4.11 00:44
hanucha píše:
Ja stopare beru a to da se rict skoro vsechny…Jednou se mi stalo, ze u silnice stopovali nejaci cizinci - zastavila jsem, pac vim, ze cesi jen tak nekomu nepomuzou, myslela jsem si, ze se jen chteji zeptat na cestu. Prisel manik, vypadal hodne jak cikan, ale mel dobrou anglictinu a mluvil i nemecky, takze kdovi co byl zac. Vysvetloval ze je z nemecka, je tu na vylete a pokazila se mu platebni karta, jestli bych mu nevymenila jeho zlaty prsten za penize, ze potrebuje na benzin. Ze by mi pak penize vratil a prsten si vzal zpet. Ukazoval mi i svou udajnou vizitku, posud bych mu verila, ale ta vizitka se mi nezdala, arabske jmeno, jakysi obchodni zastupce, ale byla hrozne umastena, kdyby byla jeho, rikam si, tak mi asi nenabizi umastenou pomackanou vizitku :nevim: Uz jsem si rikala ze mu dam dve stovky at aspon dojede k nejake benzince nebo na telefon at mu postou pribuzny prachy, ale prijeli policajti, chlapik vzal prsten, tak jsem odjela. Za chvili za mnou auto, troubil na me, ale uz jsem nezastavila, neco se mi na nem nezdalo :nevim:

A co když tě takový cizinec vytáhne z auta a hop odjede ti (v mým případě by to bylo i s dětmi, které mám vzadu v autosedačce), protože pochybuju, že by se jimi nějak zdržoval…
Já vím, že Češi většinou nezastaví, ale v tomto případě se není moc čemu divit…
přemýšlela jsem o tom, že třeba opravdu potřebovali pomoc…Ale víš co je zajímavý, že to bylo kousíček od benzínové pumpy, dokonce ji měli na dohled, takže pokud by to opravdu bylo něco vážnéhom proč by nehledali pomoc tam - zatelefonovat si nebo tak by tam mohli. Takže mi spíš vycházejí nějaké nekalé úmysly, třeba pordej kočičího zlata, a to je ještě to nejmenší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
15.4.11 01:26

V aute se zamykam a jen jsem stahla kousek okenka ;-) navic nechavam nastartovano a jsem pripravena kdyby se mi neco nezdalo kdykoliv vyrazit. Jela jsem tehda s mamkou a malou.
A jinak dost pochybuju, ze by nekdo odjel i s detmi, pac to uz by byl tezsi trestny cin - unos. Cesi jsou podle me casto zbytecne tezce paranoidni a bohuzel i nevsimavi a neochotni. Ono je to taky o tom, jak to ma kdo nastavene, ja verim, ze lidi jsou proste dobri a oni jsou :nevim:
Btw na vysoke jsem jezdila domu v podstate pouze stopem, takze stopare beru jako takovy revans. Je to casto zabavne a zajimave, z obou stran. Ale samozrejme ne kazdy na to ma naturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
15.4.11 01:37

Ahoj
jo stalo,jeli jsem do Drazdan pres Polsko a tam nam skakali romove,meli anglicke auto :roll:
No jeli jsme dal,ja bych nikdy nezastavila,mam strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
15.4.11 06:12

většinou na tyto „stopaře“ narazím na dálnici. Chlapík balkánského vzezření stojí na krajnici, zuřivě mává (jako by mu šlo o život), vedle zaparkované staré bmw nebo mercedes… říká se, že v autě (nebo u auta) jsou schovaní další jeho kumpáni a když zastavíte, tak si koledujete leda tak o malér. navíc na dálnici, kde vás auta míjí ve velké rychlosti, vám pak těžko zastaví někdo třetí na případnou pomoc.
Ale teď minulý týden jsem takovýho týpka viděla i v Praze-Libuši. Stál na kraji frekventované cesty (kde byla 50km/h rychlost) s 20 let starým mercedesem, kus od autobusové zastávky a mával mapou v ruce. Z celé řady jedoucích aut si vybral zrovna mě (nejspíš podle typu auta), vlezl kus do silnice a snažil se, abych zastavila… objela jsem ho, protože mi přišel fakt divnej už od pohledu. Navíc pokud by opravdu potřeboval pomoc, kus od něj na zastávce bylo lidí dost (nebo si mohl dojít na benzinku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
15.4.11 06:46

Tak s tím stopováním.. Cikáni jsou u nás v tomhle profláknuti. Stojí u silnice s autem, nabaleni zavazadly. Mávají jak o život. Když zastaviš, maji připravený příběh, že jedou z dovolené a rozbilo se jim auto. Peníze už nemají ale výměnou za ně ti daji zlato. Buď ho začnou ze sebe sundavat nebo již maji nachystané. Za 500 si člověk rekne, že udělá radost manželce. Jenže vesměs je to fake prevlečený za zlato nebo nějaká čorka. Manžel jim teda nenaletěl. Zkoušeli to na nej když nekam jel. A kdyz se cca za 3 hodiny vracel, zkoušeli to na jiné auto. Po měsíci jsme potkali stejnou skupinku někde jinde a už u nich stáli policajti. Takže pozor na nějaké výměnné obchody a různé historky. Jsou fakt vyčurani!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.4.11 07:13

v Brně takhle pravidelně stávají cikáni na příjezdu do Brna (D2 z Bratislavy u Avionu) se starým mercedesem (jak jinak) a snaží se stopovat.. Nikdy jsem neviděla, že by jim někdo zastavil.. a proč taky??? Jsou tam tak často, že ti, co tam jezdí pravidelně, už je znají a ti ostatní jsou prostě nedůvěřiví (a v tomto případě oprávněně)…

Hanucha: moc bych se nespoléhala na to, že by se báli odvézt auto s dětmi, tuším před rokem se to někde stalo.. A myslím, že v ten moment to neřeší, prostě vidí auto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
15.4.11 07:33

Taky nestavím a nikdy stavět nebudu. Je velice nepravděpodobné, že by nikomu z početnější skupinky nefungoval mobil ani karta.
Jserm sobec, ale můj život a životy mých dětí jsou mi přednější.Stopaře nebere ani manžel, není důvod, kdo chce cestovat, at si na to vydělá.

• Citovat
  • Upravit
10048
15.4.11 07:46

Tak přesně jak píše Werryjane, tak to chodí, jsou to normální cikáni co stojí u silnice, když zastavíš(podle mě to udělá jenom fakt magor), tak ti začnou nabízet ty jejich mega prsteny a parfemy atd…nezastavila bych nikdy.
Co se týká stopařů, nikdy bych žádnýho nevzala, cizincům nevěřím a bojím se jich…cikán-pomlčím…nějaký mládeži s krosnama, no jako nějaký socialní podpory dělat nebudu, chtějí cestovat, tak ať si za to platí, my to taky platíme když chcem někam jet. Samozřejmě se člověk může dostat do nouze, ale nevím jestli není nikdy jiný východisko než stop. Samozřejmě jsou vyjímky, jako paní na dědině co jí ujede spoj a ona musí do práce, ok to bych ju vzala zvlášt když ji od vidění znám…
Muj přítel jel takhle v těch nechutných zimních kalamitách, uvízl asi na 4 hodky na D1, měla jsem o něj už starch a on mi pak volal že už se to hlo a že vzal stopaře, přísahám že větší strach jsem v životě neměla, než že mu někdo něco uděla…pak když přijel mě řekl že vzal mladýho chlapa, kteren na benzince odstavil kamion( nesmeli vyjet) a doma ho cekala manzelka co ma rodit, takže ho vzal…ale to jsou fakt vyjimky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.4.11 08:48

Jo, v Brně na výpadovce na Svitavy taky skákali :lol: tmavší, se zlatými řetězy :mrgreen: Nezastavila jsem, nejsem blázen. Stopaře neberu, sice ráda dělám dobré skutky, ale bojím se.
Babičky u nás ve vesnici klidně beru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.11 08:54

Hm, tak na takové pozor. Kamarádka mi kdysi vyprávěla, že jedna její známá takhle zastavila, vylezla z auta se tam podívat, nechala klíčky v zapalování a oni jí to auto ukradli před nosem i s kabelkou, klíčema, doklady, mobilem. Nevím, jestli to byli cikáni nebo nějací rumuni, nebo kdo, ale to je asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.4.11 09:02

Stopaře neberu …
U nás na výjezdu z města stojí někdo denně, většinou mladí lidé, kluci i holky někdy i pár. Neberu … jsem toho názoru, že kdyby nestáli 2 hodiny na jednom místě a šli tam kam chtějí, za tu dobu co stojí s palcem nahoru, už by byli tam kde chtěli. Možná je to tvrdý, ale beru to tak. Jedna vesnice je cca 10 minut od konce města, druhá pěšky půl hodiny. Pravda, do kamenice to je 13 km, ale i to by zmákli :D. A já to taky jednou šlapala když jsem coby študent musela, bo máma zapoměla říct tátovi aby na mě počkal že ze školy jedu s ním autem a peníze navíc jsem sebou nenosila.
„Stopaře“ beru jen u našich z jedné vsi do druhé, a to jen proto že je znám.

Jinak bych nezastavila nikomu, ať si tam prosí jak chce. Většinou jezdím s Jájou, a nikdy čék neví na koho narazí.

OT- občas když jsem vezla dítě, mámu, ségru, prostě plné auto a potkala jsem zuřivě mávajícího stopaře, tak jsem na něj taky zvedla palec … no ukazoval mi že jsem jednička, tak jsem mu to oplatila ne?? :mrgreen: :oops:

• Citovat
  • Upravit
48576
15.4.11 09:38
hanucha píše:
Ja stopare beru a to da se rict skoro vsechny…Jednou se mi stalo, ze u silnice stopovali nejaci cizinci - zastavila jsem, pac vim, ze cesi jen tak nekomu nepomuzou, myslela jsem si, ze se jen chteji zeptat na cestu. Prisel manik, vypadal hodne jak cikan, ale mel dobrou anglictinu a mluvil i nemecky, takze kdovi co byl zac. Vysvetloval ze je z nemecka, je tu na vylete a pokazila se mu platebni karta, jestli bych mu nevymenila jeho zlaty prsten za penize, ze potrebuje na benzin. Ze by mi pak penize vratil a prsten si vzal zpet. Ukazoval mi i svou udajnou vizitku, posud bych mu verila, ale ta vizitka se mi nezdala, arabske jmeno, jakysi obchodni zastupce, ale byla hrozne umastena, kdyby byla jeho, rikam si, tak mi asi nenabizi umastenou pomackanou vizitku :nevim: Uz jsem si rikala ze mu dam dve stovky at aspon dojede k nejake benzince nebo na telefon at mu postou pribuzny prachy, ale prijeli policajti, chlapik vzal prsten, tak jsem odjela. Za chvili za mnou auto, troubil na me, ale uz jsem nezastavila, neco se mi na nem nezdalo :nevim:

To teda riskuješ dost.Rumuni s prstenama už byli několikrát na stopě a je to známej trik.Já si myslela že češi už jsou dost chytrý na to aby na takové kraviny a riskování vykašlali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová