Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
hanucha píše:
Ten nabouranej autobus nebyl ze silnice videt, lezel pod svahem. A ty lidi taky zdalky nebylo poznat ze jsou zraneny.
Jo, beru skoro vsechny, az na vyjimky, i kdyz mam s sebou malou. Mozna pro vas nepochopitelne, ale je mi to fuk, nastesti jsou i lidi jineho razeni. Jdu se nechat zastrelit silenym stoparem![]()
A co na to říká manžel? Že takhle riskuješ? I když ty to asi tak nevidíš.
a já se taky zamknu v autě pokaždé.Zrovna nedávno sem jela a v garáži v tescu mi vzal za kliku nějakej feták s batohem,když zjistil že neotevře tak začal utíkat,takže nevěřim tomu že mě chtěl hezky pozdravit ![]()
Občas bych chtěla žít v ružovém světě kde stopaři jsou milí chlapci co chtěj svédst,podomní prodejci jsou ty co nám chtějí ulehčit práci a né nám vykrádst byt a okrádst babičky,věřit že ta paní co mi rve z ramene kabelku mi s ní chce pomoci.
Asi by mi pak bylo lépe ![]()
eva valoi píše:hanucha píše:A co na to říká manžel? Že takhle riskuješ? I když ty to asi tak nevidíš.
Ten nabouranej autobus nebyl ze silnice videt, lezel pod svahem. A ty lidi taky zdalky nebylo poznat ze jsou zraneny.
Jo, beru skoro vsechny, az na vyjimky, i kdyz mam s sebou malou. Mozna pro vas nepochopitelne, ale je mi to fuk, nastesti jsou i lidi jineho razeni. Jdu se nechat zastrelit silenym stoparem![]()
to by mě taky zajímalo,proto že to by ten muj auto rozkopal
ani on chlap jako hora i ze zbrojním prukazem by stopaře nevzal ze strachu
Kamčo, tak přidám ještě jeden zážitek. Jela jsem brzy ráno (cirka po šesté hodině) do poradny. Byla jsem tenkrát těhotná, už nevím, ve kterém měsíci. A na semaforch se najednou začal mezi auty motat nějaký chlap a vybral si mě, otevřel mi dveře, nasednu a at´ho hodím do práce, že zaspal a bude z toho mít průser (co je mi do toho, že?) Byl ožralej jak brok, byl to nějakej Slovák, asi v noci chlastali a on zaspal na ranní šichtu ve škodovce a tam to nemají moc rádi. No já jsem jela, na křižovatce jsem mu pak řekla, že jedu do leva a fabrika je na druhou stranu, tak vystoupil a pelášil, jen se za ním prášilo. Fakt asi jenom zaspal a byl zoufalej, že přijde o job, ale stejně je lepší se v autě zamykat.
Taky neznám nikoho, kdo bere stopaře. Neříkám, že jsme lepší nebo dokonce nejlepí, ale určitě zodpovědnější a díky množství nás, kteří nezastavujeme, si nepřipadám, jako vyvrhel společnosti, ale naopak jako soudný člověk.
A dcery budeme taky učit, že stopovat, se nesmí a kdyby náhodou někdy, tak je přizabiju.
Kamča.dalmatinka píše:
a já se taky zamknu v autě pokaždé.Zrovna nedávno sem jela a v garáži v tescu mi vzal za kliku nějakej feták s batohem,když zjistil že neotevře tak začal utíkat,takže nevěřim tomu že mě chtěl hezky pozdravitObčas bych chtěla žít v ružovém světě kde stopaři jsou milí chlapci co chtěj svédst,podomní prodejci jsou ty co nám chtějí ulehčit práci a né nám vykrádst byt a okrádst babičky,věřit že ta paní co mi rve z ramene kabelku mi s ní chce pomoci.
Asi by mi pak bylo lépe
Třeba tě ten feťák fakt chtěl jen pozdravit
![]()
Jinak - řidičák nemám a ani kdybych měla stopaře neberu. Sestry bývalá spolužačka jednoho vzala, měl sebou kufřík, sedl si za ní. Pak ji po chvíli poprosil, zda by nezastavila, že mu není dobře.. jakmile vystoupil, tak na to dupla.. Kufřík zůstal v autě a když ho otevřela byly v něm rukavice a provaz..
Takže buď jí chtěl zabít a nebo oběsit sám sebe.. každopádně tím úprkem zachránila jeden život.. A to se cení.. (Něco jiného je, že si myslela, že vtom kufříku budou peníze…
)…
Stopaře nebrat a je mi jedno co si o mě myslí a ještě když mi ukážou fakáče, ať si políbí prdel ![]()
Já teda neřídím, ale stopaře bych spíš asi nevzala. Záleží kde a koho. Možná studentku s batohem jo, chlapa, kdybych jela samotná (notož s dítětem), ne.
Ale cikánovi skákajícímu pod auta na dálnici, tomu bych nezastavila 100%… To mi přijde jako velkej risk, navíc, jak mu pomůžeš? Uvěříš historce, že mu nefunguje karta a dáš mu 500 výměnou za falešný zlato? Že ti to pak vymění zpět? Ha ha…
Někomu ležícímu v noci v lese na silnici taky ne, to je známej trik, jak ukrást auto. Ale zavolala bych policii, ti by mu pomohli, pokud by to potřeboval. Stejně tak zraněným u silnice, zavolala bych sanitku. A nevěřím, že to tehdy ty projíždějící řidiči neudělali, když kolem té nehody jeli.
A stopem bych nejela už vůbec, jely jsme jednou s kamarádkou asi 1km k benzínce, vzal nás mladej kluk. I když o nic nešlo, bála jsem se dost, celou cestu jsem držela připravenej mobil.
Svojí dceru bych přetrhla, kdyby stopovala…
Hotaru píše:
Jinak - řidičák nemám a ani kdybych měla stopaře neberu. Sestry bývalá spolužačka jednoho vzala, měl sebou kufřík, sedl si za ní. Pak ji po chvíli poprosil, zda by nezastavila, že mu není dobře.. jakmile vystoupil, tak na to dupla.. Kufřík zůstal v autě a když ho otevřela byly v něm rukavice a provaz..Takže buď jí chtěl zabít a nebo oběsit sám sebe.. každopádně tím úprkem zachránila jeden život.. A to se cení.. (Něco jiného je, že si myslela, že vtom kufříku budou peníze…
)…Stopaře nebrat a je mi jedno co si o mě myslí a ještě když mi ukážou fakáče, ať si políbí prdel
Hotaru, ale tenhle příběh je klasická městská legenda
To se opravdu nestalo
Zvlášť, když se to nestalo přímo tvé kamarádce, ale její spolužačce. To je jako černá sanitka, která objíždí města a unáší lidi na orgány ![]()
AnastazieB píše:Hotaru píše:Hotaru, ale tenhle příběh je klasická městská legenda
Jinak - řidičák nemám a ani kdybych měla stopaře neberu. Sestry bývalá spolužačka jednoho vzala, měl sebou kufřík, sedl si za ní. Pak ji po chvíli poprosil, zda by nezastavila, že mu není dobře.. jakmile vystoupil, tak na to dupla.. Kufřík zůstal v autě a když ho otevřela byly v něm rukavice a provaz..Takže buď jí chtěl zabít a nebo oběsit sám sebe.. každopádně tím úprkem zachránila jeden život.. A to se cení.. (Něco jiného je, že si myslela, že vtom kufříku budou peníze…
)…Stopaře nebrat a je mi jedno co si o mě myslí a ještě když mi ukážou fakáče, ať si políbí prdel
To se opravdu nestalo
Zvlášť, když se to nestalo přímo tvé kamarádce, ale její spolužačce. To je jako černá sanitka, která objíždí města a unáší lidi na orgány
Ale stalo se to. Známý mojí tchýně.
![]()
Ale k tématu: taky nezastavuju, nejsem blázen. A když kolikrát vidím ty individua, co stopujou, tak nechápu, že si je vůbec někdo může vzít do auta.
Ještě bych tak pochopila, že někdo zastaví mladý holce nebo studentovi, ale některý ty lidi u silnice vypadaj jak bezdomáči. ![]()
Mě je fuk jestli to je městská báchorka (psala jsem o spolužačce od mojí sestry a ne kamarádky), já ani tak nebudu brát (až budu řídit teda
) nějakého mně cizího člověka.
Něco jiného je samozřejmě sousedka, bývalá spolužačka atp. ale nějakého cizáka NE.. A nemyslím si o sobě že bych tím dokazovala svou sobeckost a cosi „českého“.. Milionkrát je mi milejší můj život a zdraví, než nějaký cizí člověk.. ![]()
Co se týče doprvních nehod a zastavování u nich, já bych zastavila, zeptala se zda někdo potřebuje pomoci, zavolala sanitu, ale klíče od auta bych si nechala u sebe a ne v autě ![]()
Sami jsme teď měli dopravní nehodu, kdy jsme skončili s autem mimo vozovku ve stromech a lidé zastavovali ptali se zda nejsmě zranění a zda ještě není v autě někdo další, jestli nemají zavolat záchranku atp. .. Takže si nemyslím, že by lidé byli takový, že u nehody zastaví.. a to podotýkám nám se nic nestalo a za tu dobu, než přijela policie nám zastavilo 8 aut.. no to jsem odbočila ![]()
Sestry bývalá spolužačka jednoho vzala, měl sebou kufřík, sedl si za ní. Pak ji po chvíli poprosil, zda by nezastavila, že mu není dobře.. jakmile vystoupil, tak na to dupla.. Kufřík zůstal v autě a když ho otevřela byly v něm rukavice a provaz..Takže buď jí chtěl zabít a nebo oběsit sám sebe.. každopádně tím úprkem zachránila jeden život.. A to se cení.. (Něco jiného je, že si myslela, že vtom kufříku budou peníze…
)…
víceméně jsem byla zvědavá, kdy tu tahle historka přijde na přetřes…
a je to samozřejmě „městská legenda“, možná se to i jednou někde kdysi stalo, ale od té doby se to stává každé kámošky kámošky bráchovi ![]()
ale i tak bych stopaře nevzala ani za nic, sorry, ale v dnešní době,kdy je na každém rohu podvodník a zloděj? můj přítel teda asi dvakrát vzal někoho do kamionu, ale já se mu prostě divím a když mi to pak řekl, tak sem byla hysterická…
jinak teda můj velmi dobrý kamarád bral stopaře často (sám v mládí stopoval) a pak se na to taky vyprd, když mu jednou z kaslíku zmizla peněženka i s mobilem (a to nabral celkem milou mladou dvojici s klasickejma baťohama…prostě běžní „cestovatelé“)
http://zpravy.idnes.cz/…r-/krimi.asp?…
zrovna vyšel článek..
dřív jsem stopovala taky,ale je fakt, že nikdy ne sama.. dnes je jiná doba.. v autě jsem zamčená hned jak nastoupím, chráním svůj živoat a když jedu i s malým, tak je to pro mě to nejdražší, co mám..
Hanucho - máš pravdu, já jsemnikdy nestopovala. U nás taky nebylo moc peněz, taky jsme tejden před vejplatou neměli co do huby pomalu nai ten suchej chleba. Ale na ten autobus jsme prostě vždycky dostali peníze. Občas jsem uetřila že jsem jela dřív linkou do bližší vesnice a pak 3km do naší došla. Často jsem jezdila i vlakem, vystoupila na nádraží defakto uprostřed pole a šla domu cca 3-4 km taky pěšky. nebo jsem jezdila pak s tátou autem, on by se z práce nedostal,bo bus jel ve 3 a on dělal do 15:30. Holt jednou mu to máma ráno neřekla a šla jsem pěšky až z dc a fakt mě ani nenapadlo tu ruku zvednout.
A když dneska mladí mají na chlat, cigára, disco a pod. tak si můžou těch pár kč. ušetřit na bus či vlak. Není přece ničí povinost někomu stavit a vozit ho.
Hotaru píše:
Mě je fuk jestli to je městská báchorka (psala jsem o spolužačce od mojí sestry a ne kamarádky), já ani tak nebudu brát (až budu řídit teda) nějakého mně cizího člověka.
![]()
Něco jiného je samozřejmě sousedka, bývalá spolužačka atp. ale nějakého cizáka NE.. A nemyslím si o sobě že bych tím dokazovala svou sobeckost a cosi „českého“.. Milionkrát je mi milejší můj život a zdraví, než nějaký cizí člověk..
Co se týče doprvních nehod a zastavování u nich, já bych zastavila, zeptala se zda někdo potřebuje pomoci, zavolala sanitu, ale klíče od auta bych si nechala u sebe a ne v autě
Sami jsme teď měli dopravní nehodu, kdy jsme skončili s autem mimo vozovku ve stromech a lidé zastavovali ptali se zda nejsmě zranění a zda ještě není v autě někdo další, jestli nemají zavolat záchranku atp. .. Takže si nemyslím, že by lidé byli takový, že u nehody zastaví.. a to podotýkám nám se nic nestalo a za tu dobu, než přijela policie nám zastavilo 8 aut.. no to jsem odbočila
Když jsem před rokem jezdila jako obchoďák, tak jsem vjela do ulice kde na zemi ležel starší pán, snažil se zvednout a měl vzadu na hlavě krev .. nejdřív jsem myslela že je to nějakej vožrala (bylo kol 15hod odpol) pak mi to nedalo, zastavila jsem a nechala natočený auto s dveřma dokořán
mi ani v tu chvíli nenapadlo že by se něco mohlo stát s autem (i když zas kdo by dneska krad favorita že
). Pán pomoc nechtěl, ale auto jsem otočila pak dva kolemjdoucí chlapi mi s ním pomohli do auta poté co jsem mu lehce neodborně tu hlavu zavázala, a odvezla jsem ho domů.Ani jeho paní (zdrav. sestra) odmítla odvoz do nemocnice.
A asi i kdybych měla lepší auto a někoho takhle potkala na silnici mimo město, tak by mě nenapadlo vypínat motor a pod ![]()
chuanitka píše:
Jo, v Brně na výpadovce na Svitavy taky skákalitmavší, se zlatými řetězy
Nezastavila jsem, nejsem blázen. Stopaře neberu, sice ráda dělám dobré skutky, ale bojím se.
Babičky u nás ve vesnici klidně beru
Tak pred 14 dny jsem sama jela se synatorem k mamce. Prave za Lipuvkou smer Šebrov stalo auto a pricmoudlej pupkatej borec s mapou se snazil zastavit auta. V prvni chvili jsem zacala brzdit, uz jsem zajizdela ke kraji, ze mu preci pomuzu (v Brne se me neustale nekdo pta na nejakou ulici, tak mi to prilo tak nejak automaticky), ale pak me asi neco osvitilo a ja na to dupla. Ten musel byt nastvanej ![]()
Hlavou mi totiz probleskl strach, ze mam za sebou syna a kdovi, co to je za cloveka. Docvaklo mi, ze asi 200m od nas jsou baraky, tak pokud maniak nevi cestu, ma kam zajit pro radu. Co mam syna, bojim se 2× tolik.
Stopare neberu,i kdyz vidim, ze je to opravdu treba sympaticky clovek, mam auto narvany az ke stropu, takze nehrozi. Za mlada
jsem parkrat stopovala, ale bohuzel z nutnosti, ne ze bych kazdy tyden z intru jezdila domu stopem.