Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
werryjane píše:
Hanucha: moc bych se nespoléhala na to, že by se báli odvézt auto s dětmi, tuším před rokem se to někde stalo.. A myslím, že v ten moment to neřeší, prostě vidí auto…
Jo to jsem zaregistrovala, jenze on si nevsiml toho decka a kdyz si ho vsiml, nechal auto stat a zdrhl. Takze auto neukradl. Jako nedokazu si predstavit, ze zlodej auta se bude stresovat vyndavanim deti, kdyz treba ani nevi, jak se autosedacka rozepina, to by prece musel byt uplny blb. Si to podle me rozmysli a radeji ukradne jiny auto.
Jako ja se treba v aute zamykam, coz skoro nikdo nedela, a pak se nebojim zastavit. Spousta lidi se chova hodne neopatrne treba na benzince, podle me je mnohem jednodussi pro zlodeje ve zmatku nekomu vytrhnout klice z ruky a ukrast mu auto nez nekoho vytahovat z auta
Jsou tam sice kamery, ale ja si spis myslim ze moc koukate na televizi, kolikrat se to za rok u nas stane?
A jako zarazi me nazory na stopare, nebudu konkretni, ale je videt ze jste nikdy nestopovali. Ja jako studentka casto proste nemela penize na cestu domu, nasi nam davali co mohli, ale i tak se stalo ze jsem jedla tyden chleba s marmeladou a jezdila stopem
Ale je fakt, ze pokud mate takovy nazor, tak fakt nezastavujte, neni nic „prijemnejsiho“ nez kdyz me vzala soucitna matka od deti a byla protivna jak neco, nebo celou cestu mlcela
Kazdy jsme jiny, ale lidi co stopujou a ti co je berou jsou proste otevrenejsi, radi komunikuji a neboji se jit do lesa ![]()
N ojo já taky za mlada stopovala a taky sem měla i jeden nepříjemnej zážitek,ale to jde právě o to že sem neměla rozum .Co když ti někdo dá pistol k hlavě,zabije ti dítě a nebo ukradne auto.Myslim že větší risk než si vzít do auta cizího člověka není
Za nás se stopovalo proto že autobus jezdil jednou denně,vlak dvakrát a vše bylo bezpečnější.
Hani, taky jsem docela dost jezdil stopem, ale z důvodu neexistujícího autobusového spojení (taky coby student)… Ale pod tvoje názory „řidiči versus stopaři“ se plně podepisuju…
Stou ukradenou fabií s děckem v sedačce to bylo trochu jinak. Mimochodem ukradl ji syn mojí spolužačky ze základky… ![]()
To teda riskuješ dost.Rumuni s prstenama už byli několikrát na stopě a je to známej trik.Já si myslela že češi už jsou dost chytrý na to aby na takové kraviny a riskování vykašlali..
Na televizi nekoukam, spoleham na svuj usudek. Krome teto prihody jsem ale kolikrat pomohla nekomu, kdo tu pomoc skutecne potreboval, ale zapskly a neochotny cesi mu pomoci odmitli
Za me tedy jednoznacne vzdy se chci ujistit, jestli clovek skutecne nepotrebuje pomoc.
Si damy vzpomente treba na ten autobus pred lety, jak se tam zabilo dost lidi. Ja si proste do dneska pamatuju jak ty lidi z nej vypraveli, ze to nejhorsi na te bouracce nebyla ta bouracka ani to ze se jim zabil blizkej clovek na vedlejsim sedadle, ale ta bezmoc kdyz vylezli na silnici a deset minut zkrvaveni mavali na projizdejici auta, aby jim nekdo pomohl a nikdo jim nezastavil.
To mi prijde smutne a ja budu radeji riskovat, ale pomuzu.
hanucha píše:
Kamča.dalmatinka píše:To teda riskuješ dost.Rumuni s prstenama už byli několikrát na stopě a je to známej trik.Já si myslela že češi už jsou dost chytrý na to aby na takové kraviny a riskování vykašlali..Na televizi nekoukam, spoleham na svuj usudek. Krome teto prihody jsem ale kolikrat pomohla nekomu, kdo tu pomoc skutecne potreboval, ale zapskly a neochotny cesi mu pomoci odmitliZa me tedy jednoznacne vzdy se chci ujistit, jestli clovek skutecne nepotrebuje pomoc.
Si damy vzpomente treba na ten autobus pred lety, jak se tam zabilo dost lidi. Ja si proste do dneska pamatuju jak ty lidi z nej vypraveli, ze to nejhorsi na te bouracce nebyla ta bouracka ani to ze se jim zabil blizkej clovek na vedlejsim sedadle, ale ta bezmoc kdyz vylezli na silnici a deset minut zkrvaveni mavali na projizdejici auta, aby jim nekdo pomohl a nikdo jim nezastavil.
To mi prijde smutne a ja budu radeji riskovat, ale pomuzu.
to jeale přece něco jiného.Vidět někoho zraněného tak zastavim,ale zastavit někomu kdo je silnější než já je risk.Možná by si na tu tv občas měla kouknout jak dopadli stopující i ty co pomoci chtěli
říkáš že sem zapšklá nebo češi,ale podle mě rozumná.To bereš i když vezeš dítě?Vemeš každého kdo zamává?
a stopaře by nevzal ani muj chlap kterej je velmi přátelskej,velkej a silnej proto že když řídíš těžko se ubráníš
Já jsem právě jednou stopaře vzala - pršelo, mladej kluk s báglem, myslela jsem si, že je to student. Sedl si dozadu a řeknu vám, že na ty divný oči nikdy nezapomenu, byl z něj cítit alkohol, prostě z auta jsem to nepoznala, že je nějakej divnej a když mi vlezl do auta, už jsem ho nemohla vyhodit. Za celou cestu nepromluvil skoro ani slovo, měla jsem docela strach, tak jsem se snažila s ním nějak komunikovat, ale vždycky něco jenom tak zamručel. Když si na to vzpomenu, tak je mi ještě dneska divně. A to jsem, kráva, měla na přdní sedačce ve vajíčku mimino. Možná že mě to zachránilo????Těžko říct, fakt byl divnej, takovej zvláštní kukuč. Prostě už bych to neudělala. Když na Černým Mostě v Praze vypadnul z auta, tak mi spad doslova balvan ze srdce. Ani nepoděkoval, něco zamručel a zmizel v nenávratnu - chvála bohu.
A co se týče těch cizinců, tak je docela profláknutý, že bud´prodávaj všelijaký falešný zlato, nebo i okrádaj lidi. A vzhledem k tomu, že si právě nikdo ničeho moc nevčímá, tak představa, že zastavím a on se tam se mnou začne přetahovat a každýmu z projíždějících to bude naprosto putna. Ne, fakt neee. Už nikdy.Jak tady někdo psal - známou tvář ze vsi, bez problému, ale někoho cizího už ne.
A pokud bych viděla nabouranej autobus, nebo zraněnýho člověka, tak to bych zastavila.
Hanucho, kdo chce kam, pomozme mu tam. Srovnáváš nesrovnatelný. Viditelně zraněný účastník dopravní nehody je něco jinýho, než mladej student s báglem, kterej si na cestu může vydělat na brigádě. To je můj názor a jak už jsem psala, můj život je mi přednější než pohodlí potenciálního grázla. Sama jsem stopem v životě nejela a je věcí rodičů, zajistit dopravu do / ze školy.
a hanul já jako stopařka projela celé španělsko takže se dokážu vžít i do jejich pocitu ale víc je pro mě duležitej muj život
JInak mě snad ani nešlo o normální stopaře, i když ani ty už neberu (jedna zkušenost mi stačila), jako o cizince, kteří ani nechtějí svést (protože stojí vedle svého auta), ale zřejmě chtějí peníze nebo tak něco. Stojí u silnice, ženský spínají ruce, chlapi skáčou div ne pod auta… No prostě velice zvláštní úkaz.
Ten nabouranej autobus nebyl ze silnice videt, lezel pod svahem. A ty lidi taky zdalky nebylo poznat ze jsou zraneny.
Jo, beru skoro vsechny, az na vyjimky, i kdyz mam s sebou malou. Mozna pro vas nepochopitelne, ale je mi to fuk, nastesti jsou i lidi jineho razeni. Jdu se nechat zastrelit silenym stoparem
![]()
hanucha píše:
Ten nabouranej autobus nebyl ze silnice videt, lezel pod svahem. A ty lidi taky zdalky nebylo poznat ze jsou zraneny.
Jo, beru skoro vsechny, az na vyjimky, i kdyz mam s sebou malou. Mozna pro vas nepochopitelne, ale je mi to fuk, nastesti jsou i lidi jineho razeni. Jdu se nechat zastrelit silenym stoparem![]()
Hanucho, ty píšeš, že naštěstí jsou lidi i jinýho ražení. To nás tím jako chceš odsuzovat, že ty jsi naštěstí jiná než my? Já jsem třeba právě takovej blb, kterej nenechá bez povšimnutí ani toulavýho psíka. Ale tohle považuju fakt za docela nebezpečný, pustit si do auta cizího člověka.
Kromě toho třeba ten cizinec, co si na něm kdo pak vezme? Zmizí v cizině jako by se do země propad. A kdo ho bude kde hledat? Dneska je to strašně jednoduchý, hranice jsou otevřený.
Evo, není cizinec jako ciznec, že. Upřímně řečeno, nezastavila bych ani v lese, kde by mi přes cestu ležel člověk a nikde nikdo. Objela bych ho a kdyby to nešlo a já bych musela přes něj, on by se velice rád zvednul. A o koiusek dál bych mu zavolala pomoc.
Myslete si o mě, co chcete, ale od tý doby, co mám děti, neriskuju svůj život ani majetek a nikomu nedám příležitost se mi mstít na dětech. A že to je zkur…á česká povaha? Možná, ale doba si to žádá. Nás poctivých se bohužel pak nikdo nezastane ![]()
hanucha píše:
Jo, beru skoro vsechny, az na vyjimky, i kdyz mam s sebou malou. Mozna pro vas nepochopitelne, ale je mi to fuk, nastesti jsou i lidi jineho razeni. Jdu se nechat zastrelit silenym stoparem![]()
v tom případě do toho netahej to dítě které se nemuže svobodně rozhodnout ![]()
Ono plakat nad rozlitym mlíkem pak nepomuže.Kolik takovích lidí znáš? Já žádného
a dělat tohle moje dcera tak jí nařežu na prdel