Strach z anestezie a operace? Jak si pomoci?

Anonymní
23.7.22 20:06

Strach z anestezie a operace? Jak si pomoci.

Ahoj holky, čeká mě příští týden operace a už asi týden jsem plně v… Málo spím, trápí mě nárazové průjmy, často pocity na zvracení, únava, pocity úzkosti, prostě jsem uzlíček nervů. Jinak testy jsem měla skvělé, tlak ok, v moči také nic, takže je to prostě v hlavě. Jak jste se s tím popasovali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24777
23.7.22 20:10

Pamatuji si, že mi večer před operací nabídli něco na uklidnění. To je vaše první operace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.22 20:14

@lucad77

V celkové anestesii ano :-(

• Citovat
  • Upravit
27751
23.7.22 20:15

Řekni to mudr v nemocnici napíše ti něco na uklidnění a bude to v pohodě, podrobně ti vysvětlí co s tebou bude a jak to bude probíhat a nemusíš se bát budou si s tebou povídat bude to o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
23.7.22 20:15
@Anonymní píše:
@lucad77V celkové anestesii ano :-(

To dáte, jsou lidi, co jich mají za sebou X. Já měla čtyři a ta druhá trvala přes 7 hodin a zvládla jsem to. Pokud nechcete brát nějaké léky, tak zkuste aplikaci Nepanikař, jsou tam dobré triky, jak si pomoci od úzkosti jinou cestou.

Příspěvek upraven 23.07.22 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
23.7.22 20:17

Už jsi byla v anesteziologické ambulanci? Tam by ti měli všechno vysvětlit. Čeho se konkrétně bojíš? Neznáma? Operačního sálu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.22 20:18
@lucad77 píše:
To dáte, jsou lidi, co jich mají za sebou X. Já měla čtyři a ta druhá trvala přes 7 hodin a zvládla jsem to. Pokud nechcete brát nějaké léky, tak zkuste aplikaci Nepanikař, jsou tam, dobré triky, jak si pomoci od úzkosti jinou cestou.

Podívám se, děkuji. Musela jsem nyní vysadit nějaké čaje, kvůli krvácení (mám k tomu sklony) a no, mám doma malé děti a s tímhle se jde na operaci hůř. Mě čeká tato a pak za 14dnů výsledky a pokud špatné, tak další. :-(

• Citovat
  • Upravit
10726
23.7.22 20:18

Špatně, někdo šílí, někdo ne, mě to taky není příjemný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
23.7.22 20:40

Řekni si večer před operací o prášek na uklidnění… Ráno dostanete zaky tabletu. Omomo nic nejde při první operaci jsem byla taky úplně hotová. Teď mám za sebou už 5 narkoz a jsem tady. Naposled to byl akutní cs až jsem si tam ráda lehla… Poprvé jsem di říkala nesmím usnout… :mrgreen: no nic napočítala jsem do tří a byla mimo dobrý drogy na to mají. Anesteziolog sedí u vaší hlavy a hlídá vás. Já už pokaždé říkala. Dejte mi pěknou dávku ať se mi hezky usíná ale i hezky vstává. Výhoda je kdyby se člověk už neměl vzbudit tak o tom prostě stejně neví… Bude to cajk. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8897
23.7.22 20:46

Taky jsem byla na nervy, ale dostala jsem jeden prášek večer, druhej ráno a pak to usnuti bylo tak rychlý, že jsem ani nestihla o čemkoliv přemýšlet… neboj, to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
23.7.22 20:51

Lexaurin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
23.7.22 20:55

Mě tohle nijak nestresuje, nebojím se nikdy ani trochu - operace mám za sebou tři - z toho dvě v celkove. Asi se uklidni statistikou, pravděpodobnost, ze se neprobudis, je v tvém veku mizivá. Nebo se tes - já mám vždy perfektní sny a po probuzení pocit, ze uběhlo par minut místo tři hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
23.7.22 21:05

Zkus si o tom něco nastudovat, někdy to pomůže, některé lidi děsí ta nevědomost a zbytečné očekávání toho zlého.
Přečti si co obnáší celková anestezie, něco o tvém konkrétním zákroku, co tě čeká po probuzení a v prvních hodinách, později dnech.
Budeš informována, budeš vědět co očekávat, aspoň zevrubně.
Mě ani nevadí ta anestezie, to že člověk po tom takový blbý, ale vadí mi to omezení. Nemožnost vstát, hadičky, infuze, měřic tlaku a pulzu, že prostě musí ležet, celkem nepohodlně, samé pípání, ty stahovacími punčochy mě vždy neuvěřitelně iritují :lol: a čas neutíká. Ale naštěstí na JIP po úspěšných operacích člověk nebývá moc dlouho, tak to jde snést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
23.7.22 21:18

Také jsem se bála. Měla jsem divný pocit. Strach z toho jak mi bude po anestezii a jak to pak bude bolet. Zda mi po probuzení nebude zle. Je to asi normální. Strachy jsem nemohla dopsat. Měla jsem jít na sál v 8.00.Byl to plánovaný císařský řez. Připojili mi monitor, infuzi, udělali dezinfekci a rouskovani břicha, dali masku a dal už jsem byla v bezvědomí. Po probuzení to byl pocit jako když omdlis a probudis se z toho omdleni. Nevím co poradit. Jen přeji ať to dobře dopadne a rychle uzdravení. Uleví se až bude hotovo. Po operaci na bolest se dávají silne opiatove injekce. Bylo mi po ní h dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1366
23.7.22 21:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky, čeká mě příští týden operace a už asi týden jsem plně v… Málo spím, trápí mě nárazové průjmy, často pocity na zvracení, únava, pocity úzkosti, prostě jsem uzlíček nervů. Jinak testy jsem měla skvělé, tlak ok, v moči také nic, takže je to prostě v hlavě. Jak jste se s tím popasovali?

Prostě jestli je to nevyhnutelné, tak prostě nic neřes, nezkoumej. Prostě té uspěj a pak bude hotovo. :) Na nic jinýho nemysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí