Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Náš prvorozený měl 4060g a 55cm takže se taky bojím abych druhé mimi neměla sloníka. Rodila jsem přirozeně kontrakce 11 hodin. Takže chápu tvůj strach taky ho mám
Nevím, že to bylo kvůli velikosti, ale určo to tomu nepomohlo
Cesty určo nebyly připravené ani po dvou tabletách a kapačkách jsem se neotevřela… Děkuji moc za podporu ![]()
Tak já měla prvního kluka 4390g, porod rychlovka, hned jsem říkala, že bych ráda druhý, doktor z toho byl v šoku, druhý jsme měli za 1,5 roku a to holčičku 4200g, opět rychlovka za hodku od první kontrakce. Bála jsem se hrozně u obou, ale jak jsme přijeli do porodky, tak to ze mě spadlo, ono taky nebyl na nic čas. Držím palec, ať je to v pohodě.
Přidávám se do klubu.
Syn měl 4290g, nepostupující 14h porod, nakonec CS. Ale holčička jako druhé mimi měla skoro o kilo míň! Neztrácej naději, vše dobře dopadne.
![]()
Já mám trochu jiný případ. První porod celkem krátký, ale po oxytocinu + asi 2 injekcích se mi totálně zamlžil mozek, byla jsem jak zfetovaná. Tlačení mi nešlo, nakonec vex
, klesaly ozvy. I když dle mého mě málo povzbuzovali, kdyby důrazně zaveleli, ať pořádně tlačím, tak bych našla určitě víc sil. I manžela jsem za malé povzbuzování sprdla, ale třeba to bylo tím zamlženým mozkem
Rodila jsem 37+1, syn měl jen 2670 g. Teď čekám druhé dítko a bojím se, že donosím až do konce, bude velký a když jsem měla problém porodit takovýho drobka, co budu dělat u většího dítka??? I standartního miminka se 3,5 kg se bojím ![]()
@Anonymní píše:
A teď jsi v kolikátém tt?
nevim jestli ta otázka byla na mě
ale jsem ted ve 35tt
Ahoj, mužu se zeptat, jaký má obvod hlavy takhle velkké děťátko? je nějaké maximum od kterého se pak dál jde na CS. Děkuji
A to jde nějak změřit obvod hlavičky ještě v břiše, aby mohly zhodnotit zda císař nebo ne? Syn měl po narození obvod 35cm, a díky bohu za nepostupující porod a následný císař, protože když jsem tu hlavu viděla, jen tak by ze mě asi nevyšla
Od malinka má větší než normálně a nosí velikost čepiček minimálně o číslo větší než vše ostatní ![]()
Ano, průměr hlavičky se běžně měří (teda alespoň mně doktorka měřila), ještě obvod bříška a délku stehýnka a z toho se vypočetla celková délka a hmotnost miminka. Snad si to dobře pamatuju, ale určitě lze v břiše změřit téměř vše ![]()
Syn měl obvod 34 cm, s nástřihem hráze šel ven pěkně. Když jsou porodní cesty připravené, lze v pohodě porodit i velké dítě (pokud maminka není hodně malá).
Mladší měl 34,5 cm a vyloupnul se úplně krásně, bez jediného poranění. A to jsem normální, spíše drobnější.
Syn měl 36cm a kdybych se byla schopná otevřít, tak šel normálně spodem. Ale přes 2cm prostě vlak nejede ![]()
Aha, děkuji za info. asi jde o to nespěchat na porod a nechat tomu čas aby to hezky „vytočil“ ![]()
@goromo píše:
Ahoj, mužu se zeptat, jaký má obvod hlavy takhle velkké děťátko? je nějaké maximum od kterého se pak dál jde na CS. Děkuji
ono to ani o velikosti není. starší, ač měl 3670g, tak hlavu měl malinkou, tuším že 33cm. mladší měl jen o cca 200g víc, ale hlavu měl asi 35 nebo 36 cm, už nevím. každopádně při tlačení to bylo sakra znát ![]()
Můj porod byl obdobny, vyvolani v 40+2. Porodni cesty jsem neměla vůbec připravené. Po 17 hodinách, 2 tabletach a 4 kapackach oxiticinu ukončeno pro nepostupující porod Císařským řezem. Těch posledních 9 hodin bylo opravdu peklo. Malá měla 4050 g a 50 cm. Obvod hlavy 36 cm. Já jsem dost velká, abych ji porodila normálně, ale vůbec jsem se neotevrela. Po tom martyriu jsem byla na 2 prsty.
malá měla zakalenou plodovou vodu, takže jsem byla pořad na monitoru a nemohla se hýbat. Nakonec mi zavadeli i nějaký vnitrni monitor, no hrůza. Bylo to trápení me i malý. Rodila jsem pred 10ti týdny, takže je to ještě v žive paměti. Malá je ale úžasná a stala za kazdou minutu. Druhé miminko chceme, ale po teto zkušenosti, bud se mi spustí prirozeny porod nebo jdu do císaře. Po druhé na vyvolání nejdu!!