Strach z druhého porodu a velkého mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5980
4.2.14 18:23

Náš prvorozený měl 4060g a 55cm takže se taky bojím abych druhé mimi neměla sloníka. Rodila jsem přirozeně kontrakce 11 hodin. Takže chápu tvůj strach taky ho mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.14 18:27

Nevím, že to bylo kvůli velikosti, ale určo to tomu nepomohlo :) Cesty určo nebyly připravené ani po dvou tabletách a kapačkách jsem se neotevřela… Děkuji moc za podporu ;)

• Citovat
  • Upravit
5822
4.2.14 18:33

Tak já měla prvního kluka 4390g, porod rychlovka, hned jsem říkala, že bych ráda druhý, doktor z toho byl v šoku, druhý jsme měli za 1,5 roku a to holčičku 4200g, opět rychlovka za hodku od první kontrakce. Bála jsem se hrozně u obou, ale jak jsme přijeli do porodky, tak to ze mě spadlo, ono taky nebyl na nic čas. Držím palec, ať je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.2.14 18:40

Přidávám se do klubu. :lol: Syn měl 4290g, nepostupující 14h porod, nakonec CS. Ale holčička jako druhé mimi měla skoro o kilo míň! Neztrácej naději, vše dobře dopadne. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
4.2.14 22:16

Já mám trochu jiný případ. První porod celkem krátký, ale po oxytocinu + asi 2 injekcích se mi totálně zamlžil mozek, byla jsem jak zfetovaná. Tlačení mi nešlo, nakonec vex :cert: :cert: :cert:, klesaly ozvy. I když dle mého mě málo povzbuzovali, kdyby důrazně zaveleli, ať pořádně tlačím, tak bych našla určitě víc sil. I manžela jsem za malé povzbuzování sprdla, ale třeba to bylo tím zamlženým mozkem :think: :think: :think: Rodila jsem 37+1, syn měl jen 2670 g. Teď čekám druhé dítko a bojím se, že donosím až do konce, bude velký a když jsem měla problém porodit takovýho drobka, co budu dělat u většího dítka??? I standartního miminka se 3,5 kg se bojím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
5.2.14 18:20
@Anonymní píše:
A teď jsi v kolikátém tt? ;)

nevim jestli ta otázka byla na mě :mrgreen: ale jsem ted ve 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.2.14 18:03

Ahoj, mužu se zeptat, jaký má obvod hlavy takhle velkké děťátko? je nějaké maximum od kterého se pak dál jde na CS. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
10.2.14 19:56

A to jde nějak změřit obvod hlavičky ještě v břiše, aby mohly zhodnotit zda císař nebo ne? Syn měl po narození obvod 35cm, a díky bohu za nepostupující porod a následný císař, protože když jsem tu hlavu viděla, jen tak by ze mě asi nevyšla :D Od malinka má větší než normálně a nosí velikost čepiček minimálně o číslo větší než vše ostatní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.2.14 20:02

Ano, průměr hlavičky se běžně měří (teda alespoň mně doktorka měřila), ještě obvod bříška a délku stehýnka a z toho se vypočetla celková délka a hmotnost miminka. Snad si to dobře pamatuju, ale určitě lze v břiše změřit téměř vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
10.2.14 20:25

Syn měl obvod 34 cm, s nástřihem hráze šel ven pěkně. Když jsou porodní cesty připravené, lze v pohodě porodit i velké dítě (pokud maminka není hodně malá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.2.14 20:51

Mladší měl 34,5 cm a vyloupnul se úplně krásně, bez jediného poranění. A to jsem normální, spíše drobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
10.2.14 21:10

Syn měl 36cm a kdybych se byla schopná otevřít, tak šel normálně spodem. Ale přes 2cm prostě vlak nejede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.2.14 00:08

Aha, děkuji za info. asi jde o to nespěchat na porod a nechat tomu čas aby to hezky „vytočil“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.2.14 01:21
@goromo píše:
Ahoj, mužu se zeptat, jaký má obvod hlavy takhle velkké děťátko? je nějaké maximum od kterého se pak dál jde na CS. Děkuji

ono to ani o velikosti není. starší, ač měl 3670g, tak hlavu měl malinkou, tuším že 33cm. mladší měl jen o cca 200g víc, ale hlavu měl asi 35 nebo 36 cm, už nevím. každopádně při tlačení to bylo sakra znát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
11.2.14 06:11

Můj porod byl obdobny, vyvolani v 40+2. Porodni cesty jsem neměla vůbec připravené. Po 17 hodinách, 2 tabletach a 4 kapackach oxiticinu ukončeno pro nepostupující porod Císařským řezem. Těch posledních 9 hodin bylo opravdu peklo. Malá měla 4050 g a 50 cm. Obvod hlavy 36 cm. Já jsem dost velká, abych ji porodila normálně, ale vůbec jsem se neotevrela. Po tom martyriu jsem byla na 2 prsty. :( malá měla zakalenou plodovou vodu, takže jsem byla pořad na monitoru a nemohla se hýbat. Nakonec mi zavadeli i nějaký vnitrni monitor, no hrůza. Bylo to trápení me i malý. Rodila jsem pred 10ti týdny, takže je to ještě v žive paměti. Malá je ale úžasná a stala za kazdou minutu. Druhé miminko chceme, ale po teto zkušenosti, bud se mi spustí prirozeny porod nebo jdu do císaře. Po druhé na vyvolání nejdu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí