Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
čau tak můj malej měl přesně ve 4 měsících 68,5cm a 7,6kg taky plně kojenej, vždycky sme měli pochvalu za to jakej je chlapák, hlášky typu jak je velikej sem dycky brala jako kompliment, takže rozhodně bych žádnej strach neměla.
jéjda, vyprdni se na sestru (že by komplex ze svých dětí, které byly třeba opakem??) a užívej si krásně rostoucího prcka. Náš syn měl ve 4 měsících 68 cm a 7,94 kg a byl pochválený, jak hezky roste. Tlustě nevypadá, je zdravý, hravý a spokojený a to je nejdůležitější, tak kašli na tyhle protivy! ![]()
ahojky,vůbec ničeho se neboj,my jsme byli taky dneska na 4měsíční prohlídce a malej má 8,3kg a doktorka si ho pochvalovala jak krásně roste a hlavní prej je že mu chutná
,když je to naopak,tak je to mnohem horší a důležitý snad je jestli je miminko spokojený,takže bych to vůbec neřešila a nám taky všichni tipujou tak půl roku,ale už se tomu směju když všem vysvětluju že né,že máme jen malýho otesánka
pořád lepší než se stresovat,že nejí,že nepřibývá a tak ne,však oni to později vyběhaj neboj ![]()
jééé, holky, tak nejsem sama..Náš „malej“ má dokonce 8750g a 68cm a doktorka říkala, že jí netrumfnem, že ten její kluk měl 9,10 ![]()
já tě taky potěším Martin měl 7800g a tuším 68cm
a doktorka říkala že když se tak krásně hýbe tak je to jedno
a taky říká že jsme pěkní ![]()
Alca99 píše:
AHojky holky maminky,normálně jsem srákora a mám strách z 4.měsíční kontroly děťátka. Muj bobešek je zdravý a nic ho netrápí krásně přibívá a nic mu není. Jenže je to prostě pořádněj chlap a pokaždé když jdeme do poradny, je mi řečeno sestrou jakej je to obr a že to není možné jak je veliký na to kolik má měsíců, s takovým divným tónem a vyvrátí oči. Já vím, že je větší, ale je zdravý a pěkně urostlý a to je hlavní. Pořád mi všichni při pohledu do kočárku říkají jak je veliký a že tak nevypadá 4 měsíční miminko:( Ach jo. (máme 4. měsíce a týden a měříme 67 cm a vážíme necelých 8 kilo:) je plně kojený. Maminky, že v to nejsem určitě sama a některá máte taky takového urostlíka jako já:)
No, my jsme ve 4 měs měli 63cm a 5,9kg, ale známá měla ve 4m 69cm a 8,5kg(por vaha neco kolem 3200 a 50cm):-D
Z toho si nic nedělej, mě zase říkali, ježiši, ta je šikovná na svůj věk ( v 9 měsících vypadala na 6 a tak se vždy divili, že už sedí), ![]()
Alca99 píše:
AHojky holky maminky,normálně jsem srákora a mám strách z 4.měsíční kontroly děťátka. Muj bobešek je zdravý a nic ho netrápí krásně přibívá a nic mu není. Jenže je to prostě pořádněj chlap a pokaždé když jdeme do poradny, je mi řečeno sestrou jakej je to obr a že to není možné jak je veliký na to kolik má měsíců, s takovým divným tónem a vyvrátí oči. Já vím, že je větší, ale je zdravý a pěkně urostlý a to je hlavní. Pořád mi všichni při pohledu do kočárku říkají jak je veliký a že tak nevypadá 4 měsíční miminko:( Ach jo. (máme 4. měsíce a týden a měříme 67 cm a vážíme necelých 8 kilo:) je plně kojený. Maminky, že v to nejsem určitě sama a některá máte taky takového urostlíka jako já:)
jééé mě taky u půlročních dětí mysleli, že už jim je roka to mam holčičky, taky byli jen kojené… no buď na sebe pyšná stejně jako jsem byla já, že más dobré mlíčkoa dítko ti prospívá… kdyby to měl z nesprávné výživy, ze smetánků a pod. stresovala bych se ale to jak tučné máš mléko je neovlivnitelné a ten tuk z mateřského mléka je navíc naprosto neškodný, to vyběhá mámo, neboj… ![]()
Ahojky
, tak tě jdu taky uklidnit, my měli ve 4 měsících 9 175g a 68cm, takže taky pěkný cvalík, byl také plně kojený a na kontrole jsme vždy byli moc chváleni, jak krásně prospíváme.
Teď má krásných 16kg a 97 cm a nádherně to vyběhal.Tak prď na nějakou sestru a užívej si miminka.
![]()
Pokud je dítko plně kojeno, nemůže být tlusté (takže sestra ani mudr. nemůžou mít připomínky) a to že roste je dobře, ne?
Pokud tě to moc trápí, tak si zadej údaje třeba sem:
http://www.rustovyhormon.cz/rg/grafy.php?…
a uvidíš, jak moc jste mimo normu a jestli vůbec… ![]()
Uklidni se a sestru ignoruj.
Můj malý měl ve 4měsících 64cm a vážil 7,59kg. Teď na 6měsíční měl 71cm a 9kg. Doktorka jen pokyvuje hlavou a říká, že malý vypadá tak na roční děcko. Ptala se mě, jestli nemáme v rodině někoho velkého. Máme. Otec i děda mají 2metry.
Jo, a je plně kojený.
Ahoj,
Káťa měla ve 3 měsících 7,10 kg
Všichni tři kluci měli ve 3 měsících přes 7,5 kg
No a co, každé dítě je jiné, když přijde nedej bože nemoc, budeš ráda, že má takový pěkný základ
A nebude takhle přibývat pořád, až se začně víc hýbat, vysportuje to
Tak žádný nervíky, malý vám pěkně roste ![]()
ahoj! tak já tě taky úplně uklidním… náš malý má 3,5 měs. a ve 3 měs.na kontrole vážil 8 kg a měřil 64 cm. Doktorka nám řekla že je to prostě kus chlapa ![]()
já mám tří měsíčního kluka a váží 7,2kg, doktor říká že prostě dobře prospívá, tak bud ráda že tobě taky:-))
já bych to taky neřešila. Záleží i na tom, jak jste v rodině velicí. Já jsem malinká a Maty má 67cm v 6m a 8kg, manžel má 180cm a v rodině maj jen větší a hladovější mimi, tak pořád papáme. A moje prababička když ho vidí,tak mě prudí s podomnýma hláškama a na konec dodá, že by ho šidila čajíčkem
na to já pořád opakuju, že tuky jsou u tak malinkých dědiček prospěšné na vývoj mozku a tak. Neřeším to i když mi tak zvedá tlak