Strach z kontroly 4. měsíce - veliké mimi

363
19.5.11 17:33

Strach z kontroly 4.měsíce - veliké mimi

AHojky holky maminky,

normálně jsem srákora a mám strách z 4.měsíční kontroly děťátka. Muj bobešek je zdravý a nic ho netrápí krásně přibívá a nic mu není. Jenže je to prostě pořádněj chlap a pokaždé když jdeme do poradny, je mi řečeno sestrou jakej je to obr a že to není možné jak je veliký na to kolik má měsíců, s takovým divným tónem a vyvrátí oči. Já vím, že je větší, ale je zdravý a pěkně urostlý a to je hlavní. Pořád mi všichni při pohledu do kočárku říkají jak je veliký a že tak nevypadá 4 měsíční miminko:( Ach jo. (máme 4. měsíce a týden a měříme 67 cm a vážíme necelých 8 kilo:) je plně kojený. Maminky, že v to nejsem určitě sama a některá máte taky takového urostlíka jako já:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
697
19.5.11 17:38

ahoj, my jsme teda takovou urostlici neměly :-D , ale byly jsme předčasně narozený, od začátku na UM..ale prosím tě neboj se kontroly a už vůbec ne sestry..sestra je s prominutím kráva, mě vždycky přijde, že některý sestry prost musí být chytřejší než všichni kolem..máš nádherný miminko, kojený, takže je jasný, že do něj necpeš tunu jídla horem dolem..být tebou kašlu na sestru a až bude zase mít řeči o tom, že je velikej, tak jí s úsměvem řekni, že jo a krásnej :lol: :lol: hlavně se nestresuj kvůli prohlídce, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
19.5.11 17:40

Ahoj, dítě sice zatim nemám, ale kdyby mi někdo řekl, že není možné jak je dítě veliké, tak bych mu řekla ještě divnějším tónem, že je právě svědkem zázraku. :nevim: a hezky bych si to vychutnala.Vypusť to z hlavy, lidé jsou zvyklí na průměry, k tomu jsou tak blbí, že jsi myslí, že musí všechno komentovat.. Té sestry bych se zeptala: Vy máte 35let? Ne, to neni možný, řekla bych tak 40..35letá ženská takhle nevypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.5.11 17:50

Náš „malej“ měl ve 4 měsících 67 cm a 7,6 kg, nikdo to neřešil. Do teď je větší… Je to prostě kus chlapa do teď :-) Je fakt, že ani já s manželem nejsme prcci, tak se tomu nikdo nedivil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.5.11 17:51

Burgundy, tak to by ta úžasná sestra teda určitě hleděla :-)
Nic si z toho nedělej, kojená miminka často takhle krásně rostou. Záleží ještě kolik malý vážil při narození. A neboj, z mateřského mléka mít otesánka nebudeš!!!! A mimochodem, kamarádka, která kojila plně do 8.měsíce malého, protože je atopik, slýchala to stejné. V půl roce měl 10kg, v roce 13 a ve dvou má 15 takže naprosto normální dítě!!!!
Sestru pošli někam a těš se, že malý je tak šikovný a hezky roste :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
19.5.11 17:56

mě nepřijde ,že by měl nějak moc,je to trochu víc,ale žádnej abnormal.moje beruška taky nevypadá na 5m,každý říká,že to není možný a tipuje jí tak o dva měsíce starší.v 5m má taky skoro 8 kilo tlustá rozhodně není jen veliká,taky má po kom a to je holčička a ty jsou prý menší než kluci a to jsem nedávno potkala holku co semnou byla na pokoji v porodce a její malá měla 7,5 kilo už ve 3 měsících a to je plně kojená,vedla zase sousedka mají necelé 4m a kluk má taky už 8 kilo,příjde mě to normální váha,prostě každý mimčo je jiný…na sestřičku se vyprdni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
19.5.11 17:59
kate02 píše:
Náš „malej“ měl ve 4 měsících 67 cm a 7,6 kg, nikdo to neřešil. Do teď je větší… Je to prostě kus chlapa do teď :-) Je fakt, že ani já s manželem nejsme prcci, tak se tomu nikdo nedivil..

Tak můj klučina měl ve 4m úplně stejné míry. Taky pořád poslouchám, jak je děsně velikej. Ale jsme oba vysocí, tak přece nebudem mít trpaslíka. Já jsem ráda, že je velkej, jestli bude vysokej, tak tím líp. A komu se to nelíbí, ten si může víš co..

• Citovat
  • Upravit
322
19.5.11 18:11

Synek byl taky hodně velký, ale doktorka ani sestra to nekomentovaly. Mně se zdá, jestli ta sestra nemá komplexy, že třeba její potomek byl nějaký střízlík, nedochůdče, a ona nemůže vidět urostlý, zdravý děcko. Protože prostě není normální divit se tomu, že děcko roste. Dobře, kdyby byl nějaký tlusťoch, ale on má na svou délku úplně normální váhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
19.5.11 18:17

Můj měl na čtyř měsíční prohlídce 68 cm a 6,5 kila a dostali jsme pochvalu jak krásně rosteme :palec:
Takže bych si ze sestry nic nedělala každý mimičo je jiný a když je spokojenej vůbec bych ji neposlouchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
19.5.11 18:22
Alca99 píše:
AHojky holky maminky,normálně jsem srákora a mám strách z 4.měsíční kontroly děťátka. Muj bobešek je zdravý a nic ho netrápí krásně přibívá a nic mu není. Jenže je to prostě pořádněj chlap a pokaždé když jdeme do poradny, je mi řečeno sestrou jakej je to obr a že to není možné jak je veliký na to kolik má měsíců, s takovým divným tónem a vyvrátí oči. Já vím, že je větší, ale je zdravý a pěkně urostlý a to je hlavní. Pořád mi všichni při pohledu do kočárku říkají jak je veliký a že tak nevypadá 4 měsíční miminko:( Ach jo. (máme 4. měsíce a týden a měříme 67 cm a vážíme necelých 8 kilo:) je plně kojený. Maminky, že v to nejsem určitě sama a některá máte taky takového urostlíka jako já:)

Ahoj, tak to je šikulka, jak pěkně roste! Buď ráda, horší by bylo kdyby neprospíval, tak mu hold chutná. A na tu sestru se vybodni. Naše malá má 4 a půl měsíce - 63cm,6500gr a zase mi všichni říkají jak je droboučká,že nevypadá na čtyři měsíce :pocitac: , to si pak příjdu jak kdybych ji nedávala najíst,přitom ji mám u prsu skoro pořád a podle doktorky vše o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.5.11 18:33

Syn měl ve 4 měsících 7,77 kil a 69 cm :mrgreen: Myslím, že je to úplně v pohodě, ze sestry si nic nedělej a těš se ze zdravého miminka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
19.5.11 18:55

Ahojky nám byly před 2 dny 3 měsíce a máme 7,64 kg a 65 cm. hlavní je, že mám spokojené miminko, nemá být po kom mrňousek a paní doktorka nám ho jen chválí, jak je šikovný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.5.11 19:09

pěkný den,

tak z toho, že je vaše mimi „větší“ bych si teda vůůůbec nic nedělala. já teda ještě mimi nemám, ale pracuji ve školce. a jedna maminka k nám chodí s chlapečkem, jsou mu dva roky a to je teda obr!! je stejný jako naši čtyřletí, ale v životě by mě nenapadlo říct jí, že je kvůli tomu divný!! no kde jsme?!?!

aspoň je poznat, že se má doma mimi dobře a nic mu nechybí.

sestřičku bych poslala někam!! a popřála jí vše nej ke 40.narozeninám :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.5.11 19:33

Ať si sestra trhne! Hlavně že jste zdraví a máte se k světu ;-) až začne běhat,tak to co bude navíc vyběhá. My máme 6 týdnů(58cm a 5170g),takže je docela možné že na tom budeme podobně :-D naše sestra i doktorka nám říkají, že máme krásné faldíky, tak doufám, že jim tento názor vydrží i do budoucna, prostě je to kus šťastného chlapa, kterému nic nechybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.5.11 20:01

Ahoj, tak my měli ve čtyřech měsících 8kg a 66cm. Taky nám každý pořád říkal jak je velikej a že vypadá že je o hodně starší :-) Doktorka taky vždycky na kontrole nezapomněla podotknout jakej je obr, ale že prý kojený dítě nemůže být tlustý, tak že je to teda v pořádku. Teď nám bude 8 měsíců a máme 9,5kg. Takže sice ještě pořád přibírá ale už pomalým tempem a myslím, že čím víc se děti začínají hýbat, tím míň příbírají. Takže neboj, nejsi sama co má doma obra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí