Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam hodne velky strach z Putina uz nekolik mnoho let…bojim se, ze nas cekaji zle casy i kdyz vnimam to, ze Ukrajinu nemuzeme nechat na pospas Rusum.
Co nas muze cekat? Co ceka Evropu?
jak to vnimate vy? Prosim slusne…kazdy muzeme mit jiny nazor…
Mám na to názor takový, že si nehodlám ničit nervy něčím, co absolutně neovlivním. Ano, ty zprávy z východu dobré nejsou. Ale situaci prostě budu řešit, až nastane. Možná uděláme nějaké zásoby a vymyslíme záložní plán vytápění, až nás odstřihnout od plynu…
@Cenarius píše:
Ale můžeme a necháme.
Jojo, tohle si myslím taky.
Snažím se nepřipouštět si válku ale každopádně to vypadá že Evropu nečeká bohužel nic hezkého v brzké době ![]()
Hlavně naše republika je v této hře jen figurka na šachovnici. Ti velcí hráči jsou úplně někde jinde. Ale tohle tu historicky bylo už několikrát.
@kulíšek_s_bambulí píše:
Snažím se nepřipouštět si válku ale každopádně to vypadá že Evropu nečeká bohužel nic hezkého v brzké době
Proč? EU se to nijak nedotkne. Je to konflikt mimo jejich členy a hranice.
@katuska84 píše:
Mam hodne velky strach z Putina uz nekolik mnoho let…bojim se, ze nas cekaji zle casy i kdyz vnimam to, ze Ukrajinu nemuzeme nechat na pospas Rusum.Co nas muze cekat? Co ceka Evropu?
jak to vnimate vy? Prosim slusne…kazdy muzeme mit jiny nazor…
Musíte si uvědomit vliv médií na vaše „strachy“..
@Cenarius píše:
Kéž by to tak bylo… ![]()
@Cenarius píše:
Tak určitě bude migrační vlna, hlavně k nám, pac Ukrajinci tu už teď mají početné zázemí. A přijde asi další zdražování v souvislosti s omezením dodávek energií a protiruskymi sankcemi. Takže ekonomicky se nás to dotkne. I když myslím, že s Ruskem zase tak významně neobchodujeme. Červená tlačítka snad nikdo mačkat nebude, ze spálené země nikdo nic mít nebude.
@Santa Juana jako ekonomicky jo, ale minimálně. Ony ty sankce jsou už od Krymu, tam jsme to pocítili hodně.
Covid už nikoho nezajímá, tak jsou veškeré zprávy, články jen o Rusku/Ukrajině atd.
Pěstovat strach v lidech už je snad na denním pořádku.
Myslím, že je to věc která se bohůžel nedá ovlivnit, alespoň my obyčejní smrtelníci s tím rozhodně nepohneme. Čím víc se budeš stresovat tím to bude horší a horší.
Já tohle např. nečtu, na zprávy se nedívám vůbec a jsem spokojená, protože mám tolik práce, že nemám ani čas na to myslet.
@Jannys píše:
Covid už nikoho nezajímá, tak jsou veškeré zprávy, články jen o Rusku/Ukrajině atd.
Pěstovat strach v lidech už je snad na denním pořádku.
Myslím, že je to věc která se bohůžel nedá ovlivnit, alespoň my obyčejní smrtelníci s tím rozhodně nepohneme. Čím víc se budeš stresovat tím to bude horší a horší.
Já tohle např. nečtu, na zprávy se nedívám vůbec a jsem spokojená, protože mám tolik práce, že nemám ani čas na to myslet.
přesně nejdřív lidi strašili covidem ted válkou mám pocit že se rozhodli normálního člověka přivést do blázince
@ka2ka píše:
přesně nejdřív lidi strašili covidem ted válkou mám pocit že se rozhodli normálního člověka přivést do blázince