Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Dara90 mám strach co mi to udělá po vysazení abych nezačala mit nějake problémy nebo tak já vím ale jsem prostě taková 😀
A přemýšlíš taky, co s tebou udělá případné těhotenství?? To bych řekla, že potenciál pro problémy je v těhotenství v úplně jiné dimenzi než u samotného vysazení HA…
Pokud máš mít problém po vysazení HA, tak čím dřív to zjistíš, tím dříve to můžeš řešit. Odkladem nezískáš nic.
Mně bylo po vysazení HA lépe, dělala mi migrény.
Edit: ještě pro info, 2 kámošky měly po vysazení HA problém s cyklem, obě začaly s HA brzo a braly více než 10 let, pak tělo nechtělo dlouho „naskočit“ - po léčbě se upravilo a obě otěhotněly…
Příspěvek upraven 05.03.24 v 15:45
@Anonymní píše:
@medvidka jo stal se že mě hypochondr 🤣
Přijde ti to vtipné? Hmm
@Anonymní píše:
@Dara90 mám strach co mi to udělá po vysazení abych nezačala mit nějake problémy nebo tak já vím ale jsem prostě taková 😀
prosím tě, klid, hororových historek se sice dočteš dost, ale jeden má větší tendence se svěřit s tím, že je něco špatně, než s tím, že se vůbec nic nestalo a normálně cyklus naskočil, já vysazovala už mockrát a pokaždé jsem začala krvácet cca do 4 týdnů a všechno bylo v pořádku, žádné beďary, žádné výkyvy nálad, nic
@Anonymní píše:
@medvidka no a tak co mám dělat tak se že mě stal hypochondr 😀
Eh, žeby vysadit? Nebo si děláš srandu
No já být tebou, tak jí ještě pár let beru. Pokud se hroutíš už z toho jí nebrat, pak nejsi připravená na to co přijde…
@Anonymní píše:
@Jahru tak z toho psychologa mám asi ještě větší strach než vysadit![]()
A strach být matkou nemáš?
Po vysazení HA se tělo obvykle vrátí do „normálu“, který mělo před nasazením. Jsi si jistá, že to dítě chceš? Jsi si jistá, že ho chceš s „přítelem“ a ne s manželem například?
Já brala HA přes 8 let, od doby, kdy jsem jí nasazovala jako pupínkatá puberťačka s cyklem jednou 25 a podruhé 40 dní. Vysadila jsem po svatbě a hned první cyklus otěhotněla, takže se toho s mým tělem událo mnoho, ale vše byly změny k lepšímu ![]()
Jestli se tak bojis vysazeni HA, tak nejsi pripravena na dite.
Jinak co mi udelalo vysazeni HA? (Po asi 16 letech brani). Vubec nic. V podstate hned cyklus naskocil na pravidelny, plet, libido, vaha, psychika stejna.
@pikola je mi 22 a nebudu čekat do 30 az teda se rozhodnu to je už dlouho taky bych se nemusela dočkat
@Anonymní píše:
@pikola je mi 22 a nebudu čekat do 30 az teda se rozhodnu to je už dlouho taky bych se nemusela dočkat
Pak jak bude správy čas, tak to vysaď. Jiná ráda opravdu není, i když jsou teda takové, co byly prý těhotné i přes brání HA, pak bys to nemusela řešit a dočkala se i tak ![]()
@Dahlia0409 jo to jo to už sem si taky říkala ale to kdyby tká už by se to stalo takže mám asi smůlu 🤣 🤣
@medvidka jo stal se že mě hypochondr 🤣