Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nekojím rok a žeru furt jak prokoplá. Na těhu ani kojení už to nejde svést. těhotněla jsem u obou na 56 kg, mám 65 kg už od druhého porodu a nehnu s tím. Začala jsem teda cvičit, ale vzdát se jídla? Nikdy!
Ahoj, u mě to samý, ale rozhodně za to mohlo kojení, bylo to fakt děsný obžerství, ale bez toho prostě nešlo fungovat. Jka jsme najeli víc a víc příkrmů a míň a míň kojení, tak se to naprosto samovolně a postupně spravilo a teď kojím 2-3× denně a už „jsem zase normální“ a nikoli otesánek. Tak držím palce, ať to máš stejně.
Tak u mě naopak.3 roky sem kojila a byla jako proutek a jak sem přestala tohle září tak je to hruza ![]()
Ahojky, uz jsem nestastna, porad jen zeru, vim ze bych nemela ale proste se nedokazu ovladat
nejsem tehotna a ani nekojim, je mi uplne fuk co do ty huby dam, sladky, slany, kyselý. nevite co by mi pomohlo trochu zkrotit ty chute? pripadam si jak fetak, dam obed a za chvilku uz smejdim co bych snedla dalsiho a nedokazu si to odeprit. uz i pritel mi rekl ze porad jen zeru
je mi skoro 26 a mam 173cm a 80 kg, jediny scim se lecim je malilinkato snizena funkce stitny zlazy a astma ale to je vse. pripadam mi ze snad ani nemam zaludek, nikdy nemam pocit ze jsem plna a kdyz jo tak tak 10min.
@Anonymní píše:
Ahojky, uz jsem nestastna, porad jen zeru, vim ze bych nemela ale proste se nedokazu ovladat![]()
nejsem tehotna a ani nekojim, je mi uplne fuk co do ty huby dam, sladky, slany, kyselý. nevite co by mi pomohlo trochu zkrotit ty chute? pripadam si jak fetak, dam obed a za chvilku uz smejdim co bych snedla dalsiho a nedokazu si to odeprit. uz i pritel mi rekl ze porad jen zeru
je mi skoro 26 a mam 173cm a 80 kg, jediny scim se lecim je malilinkato snizena funkce stitny zlazy a astma ale to je vse. pripadam mi ze snad ani nemam zaludek, nikdy nemam pocit ze jsem plna a kdyz jo tak tak 10min.
Před každým!!! jídlem pít vodu…skleničku…případně čistit zuby…taky to zahání chutě…oblbne to ty pohárky na jazyku…vypadnout ven na procházku…bez jídla!!!
@Jitka1976 to se prave snazim pres den, ze se s prckem obliknem a jdem, ikdyz ted v zime to je hruza ale jak padne ta 5-6 tak konec, hlavne ja fakt mam snad bezednej zaludek, porad mam pocit ze mam hladm snad jsem se nikdy jeste neprejedla
@Anonymní píše:
Ahojky, uz jsem nestastna, porad jen zeru, vim ze bych nemela ale proste se nedokazu ovladat![]()
a co přes den děláš? Není to jen z nudy? Někdy stačí se něčím zaměstnat a přejde to, vím to sama ![]()
Občas to mám taky, většinou před menstruací…ale tak dva dny…žeru čokoládu…ale fakt žeru…
Teď v zimě je to fakt blbý…těžko budeš celý den courat venku…kdysi jsem četla, že je dobrý zaměstnat ruce…háčkovat…plést…třeba u televize…nebo teď mě napadá, když mě honí mlsná, udělám si kafe /Caro s mlíkem a lžičkou medu…VELKEJ hrnek…350ml…a mám na 2 hodiny klid…
Jinak určitě snídej…jíst bys měla cca každé 2,5-3 hodiny…5-6 jídel denně…
Jak já ti rozumím… chce to akci a zápřah, jakýkoli, aby nebyl čas…
A je opravdu dobrý najít něco, co člověku fakticky chutná a co si jde udělat, když chce člověk žrát… třeba bílé kafe, melta jak psala Jitka… klidně jich vypít 5 denně, aby člověk opravdu nesežral půl špajzu denně…
AAA tohle je téma jak dělané pro moji momentální náladu
Nedokážu sedět u PC či Tv bez jídla, pořád do sebe něco tlačím:-(
Anonymní a kolik toho vypiješ denne? když máš na neco chuť tak si dej sklenici vody a pokud máš zas chuť na jídlo tak začni zeleninou. Když sníš jednu papriku nebo kedlubnu a pak začneš jíst, nesníš toho tolik. A proste si řekni že vydržíš aspon hodku bez jídla, pak dvě a ono to pak přijde a nakonec se to znormalizuje a nebudeš pořád jíst, budeš si víc uvědomovat že si neco snědla a že nemáš hlad:-) ![]()
Taky mám potřebu furt žrát (pardon) za výraz a mi pomáhá si nakrájet mrkev na kolečka tenké a průběžně je jíst, sním tak denně klidně 5 velkých mrkví nebo kedlubnu, zelí, ale zahání mi to chutě se kterýma dost bojuji
.
A taky žvýkačka. Nebo slunečnicové semínka čerstvé nebo pražené ty taky pomáhají, ale ta mrkev je nejlepší.
Ahoj, tak takhle jsem to mela taky, ve tricetitrech a jednom porodu jsem zkoncila na 96 kilech, ted jsem 6 sundala a pokracuji dal, ale je fakt, ze to musis zastavit nebo budes sama se sebou nespokojena -znam to! ve 25 jsem mela pri vysce 172 cm70 kilo a pak to slo kazdy rok tak cca o 3 kg nahoru s touhle zravosti.
Zkus jist vice vyzivne veci po, kterych neni brzo hlad.
Takle to mám s jídlem jakmie jsou v zimě mrazy, jinak se tolik necpu, jakmile není taková zima je to s chutěma lepší