Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ostrava - 25 kc na den, pokud jde po obede, bere si svacinku domu.
Brno:
35 Kč (8+20+7).
Děti s odloženou školní docházkou, které dosáhnou v příslušném školním roce 7 let, jsou zařazeni do kategorie strávníků 7 -10 let dle vyhlášky 107/2005 Sb. příloha č.2.: 39 Kč (9+23+7).
Můžu se zeptat, k čemu to potřebuješ?
Praha 10 děti 3-6let celodenní stravné 32kč polodenní 25kč
děti 7let celodenní 34kč polodenní 27kč
Ahoj všichni, dotaz, jak u vás probíhá vyučtování stravného? u nás teda dvakrát za rok, ale jen mi prostě dojdou peníze(jako co děti nebyly ve školce atd.)ale nic k tomu prostě nemám přehled kolik obědů placených, teď když jdou děti po obědě domu a nemají odpolední svačinku, kolik se vrací, prostě žádný soupis atd. nevím jestli třeba někde dávají. Ano mohla bych se zeptat rovnou tam, ale vzhledem k tom, že vím co bude následovat se ptám první tady jak to chodí jinde(vedoucí kuchyně si zas řekne, zas nějaká maminka co otravuje).Moje blbost že jsem si vše nezapsala, tento rok to vezmu jinak ![]()
Díky za info ![]()
@TynaCut tak tohle mě nikdy nenapadlo řešit, vyúčtování je u nás vždy pololetně, odpolední svačinu dítě dostane s sebou domů, když jde po obědě. Ve školce budeš mít zveřejněnou výši stravného na den i s rozpisem každé jídlo, dotazem na hospodářku nic nezkazíš, vyúčtování ti určitě bez problémů předloží…
U nás je vyúčtování také pololetně. Pokud dítě odchází dřív a nebo nedorazí vůbec, napíše se to nejpozději ten den do 8h do sešitu/pošle email a peníze za stravu se vrátí. Sama si dokážu spočítat kolik se mi má vrátit a pokud by mi to nesedělo, obrátila bych se na hospodářku ![]()
@TynaCut U nas uplne stejne. Nase hospodarka ma pod sebou 9 trid, to by chudak snad ani nezvladla.
@TynaCut u nás se platí kolik chceme, sami si to počítáme na půl dne 29 na celý den 38. Vyúčtování myslím dvakrát do roka ( na konci roku převádí přeplatky nad 1000,–, jinak nechává na další rok)
@TynaCut píše:
Ahoj všichni, dotaz, jak u vás probíhá vyučtování stravného? u nás teda dvakrát za rok, ale jen mi prostě dojdou peníze(jako co děti nebyly ve školce atd.)ale nic k tomu prostě nemám přehled kolik obědů placených, teď když jdou děti po obědě domu a nemají odpolední svačinku, kolik se vrací, prostě žádný soupis atd. nevím jestli třeba někde dávají. Ano mohla bych se zeptat rovnou tam, ale vzhledem k tom, že vím co bude následovat se ptám první tady jak to chodí jinde(vedoucí kuchyně si zas řekne, zas nějaká maminka co otravuje).Moje blbost že jsem si vše nezapsala, tento rok to vezmu jinak
Díky za info
u nás se stravné platí měsíčně, vzdy zpětně. Školka si strhává peníze přes inkaso. Počítala jsem si to tak první dva, tři měsice a sedělo to. Pokud jde dcerka domů po obědě, dostává svačinu s sebou, tj. vždy platíme za celé (denní) jídlo. Jediné co je, tak když je nemocná a zavolám po danné době, tak mám na výběr buď si pro jídlo jít, nebo ho nechat „propadnout“. Párkrát jsem si šla, ale stačilo mi to, takže ho nechávám školce.
Tak si to pocitej sama-nekde bude vyveseny cenik a kontroluj si kazdy mesic, kdy je jak dlouho dite ve akolce a kolik tam proji. ![]()
My dostavame stravne kazdy mesic zpetne-platime, co dite projedlo, platim inkasem, prehled detailni nemam, ale kdyz dite je nemocny, platim min.
Neresim to, ja bych za ty penize detem neuvarila, takze jestli proji mesicne ve skolce 600 nebo 700 kc neresim. Cela statni skolka vcetne stravy me stoji do 1000 kc/mesicne, soukromou jsem platila 2 roky 5000 mesicne. ![]()
My platíme předem měsíčně 680Kč, ale je to brané jako celodenní stravné a když dítě chybí, nebo jde po O, tak se to odečte a zbylá částka se převede do dalšího měsíce a pak předem o tu částku platíme méně.
Stravné platíme měsíčně vždy zpětně podle toho kolikrát dítě ve školce jedlo, strhávají si to inkasem. Pokud jde po obědě, tak odpolední svačinu taky dostáváme domů.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.