Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den jsem, tu nova a chtěla bych se zeptat jsem těhotná 7+3 dnes jsem dostala, strašnou chuť na, pistaciove oříšky tak jsem si, koupila pražené solene pytlík byl maly asi,60g a, snědla jsem, pomalu cele mohlo by to neco udělat plodu,,, vůbec jsem, nevěděla že se nemaji jist,, Děkuji
Nikdy jsem neslyšela, že by se pistácie v těhotenství neměly jíst. Jedla jsem je s prvním a jím je i s druhým ![]()
Naopak, ořechy obsahují plno zdravých látek, tak si klidně dej.
Proč se nemají jist? To slyším prvně
já je jedla normálně, na těch sem zavysla ![]()
@Jahru píše: Vícečistě teoreticky - ořechy jsou často plesnivé a není to vidět ani cítit a tím pádem plné mykotoxinů, ale to by je musela jíst na kila a denně
@Kriss Tina Také nevím prý se moc jist nemají nechápu to tak, jsem, dostala, velký, strach
@annlady píše: Více
Jo, to by mohlo být. Ale čistě teoreticky se něco dá najít na každé potravině, o vodě a vzduchu ani nemluvě ![]()
Taky jsem o tom neslyšela, a to jsem byla na stravování v těhotenství poměrně úzkostlivá. A taky jsem v těhotenství měla neskutečně citlivý nos právě na plíseň, tak teď už chápu důvod. ![]()
Takže můžu být určitě pokojna, že se miminku nic nestane
vím že je to blbé že se ptám ale každý mi říká, něco jiného tak, pak, nevím čemu věřit ale děkuji vám moc
@annlady píše: Více
tak teoreticky je spousta věcí plesnivých aniž by jsi si toho všimla třeba i rohlíky ![]()
Já nic nečetla, nikoho jsem se neptala. Jen jsem si ověřila bylinky, některé vhodné nejsou. Jinak jídlo a pití podle chuti.
@Eva134 píše: Více
Tak když k tomu není žádný důvod
ono se říká skoro o všem, ze se to v těhotenství nesmí, by člověk nemohl nic.
@Kriss Tina píše: Více
To je fakt. A taky to hrozně záleží na nátuře - já si dávala fakt pozor, protože jsem prostě taková a vím, že bych se bičovala, kdyby se nedejbože něco stalo, a tak bych si to vlastně ani nevychutnala. Tak jsem si na ty mňamky prostě pár měsíců počkala. A moje nej kámoška byla zas daleko víc v pohodě, a tak to zas vyhovovalo jí. A obě jsme byly spokojené, že to děláme přesně podle svého přesvědčení. ![]()
Každopádně ty oříšky jsou za mě úplně v pohodě, neboj se.
Tak si je holt příště nedáš, když ti přivodí stres.
To chápu lidi jen straší,,, ale prostě když ma na něco těhotná žena chuť tak, by si to preci měla, dát I kdyby v malém množství a, s,mírou 😄 😄 😄 no tak si myslím že jsem vás tu s těma, pistaciema překvapila ani já o, tom neslyšela někde jsem, se, dočetla že se, nemají, jist solene a pražené což jsem, dnes měla jenže to že se to nemá, jist vůbec jsem neslyšela, ![]()
V těhotenství jsem jedla stejně jako normálně. Kdybych jedla syrový maso tak to je asi jediný co si nedám a játra větší množství.