Střední škola a učiliště, nevím si rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
24.3.21 17:54
@Matt 02 píše:
Tak já nevidím moc rozdíl mít maturitu na čtyřletém oboru v hotelnictvi a po učebním oboru kuchař, číšník si tu matiritu dodělat. Myslím to v tom smyslu, že je to prostě maturita a má to stejnou váhu. Stejně tak můžeš s hotelnictvím skončit jako pomocná síla někde v závodce. Zatím co se můžeš s učňákem dostal do nějaký luxusní restaurace nebo po té nástavbě a s úspěšným složením maturity klidně někam do toho kanclu. To ti nikdo teď neřekne a je to jen na tobě. Tady jde o jinou věc, je prostě jistější, s takovým vysvědčením jít postupně krok po kroku a uvidí se, než se čtyři roky někde plácat a v 19 skončit se základkou, páč neodmaturuješ nebo tě ani nepřipustí. Za to s tím výučákem budeš mít alespoň něco a pak uvidíš co a jak dál.

Děkuju moc, teď jsem o tom dost přemýšlela a taky to tak vidím. Taky mám výhodu že táta je šéfkuchař a mamka je číšnice v slušném podniku, pracují oba spolu a plat není nejhorší. Takže budu mít výhodu u zkoušek, že mě táta může kdyžtak naučit výhody vaření atd…a asi by bylo lepší si zdokonalit základy na učňáku, než jít na střední a nic nevědět. Trochu jsem si srovnala priority a dospěla jsem k tomu, že ten učňák je fakt lepší volba. Děkuju za váš názor, dost mi pomohl :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.3.21 18:00
@Miska97 píše:
Vůbec se toho neboj, pořádně se příprav na přijímačky, máš ještě dost času. Výjde to, kdyby ne máš odvolání. Mohou se rozhodnout pro jinou školu a hned tam bude prázdné místo. Když jsem dělala přijímačky já, měla jsem tedy o chlup lepší průměr a byla jsem pátá.
A kdyby náhodou na tebe byl ten obor náročný, můžeš přejít, hodně lidi to tak děla na začátku školního roku.
A jak tady někdo psal, že na maturitu nemáš to jsou kecy v kleci. To, že někdo má trojky vůbec nic neznamená. Nikdo z nás tě nezná, nevíme jaký má tvoje základka nároky, jak moc se snažíš atd. V září to zjistíš rychle jestli maturita bude moc a přestoupíš na učňák a pak si jí uděláš na nástavbě.
Maturitu udělali i horší případy, držím palce ať ti to vyjde.

Děkuju moc, zkusím přijímačky a uvidím. Co se týče základky, tak je považována za nejlepší ve městě a je docela těžká(myslím tím, že je přísnější), narodíl třeba od základy na druhé straně města. Uvidím no, maturitu si kdyžtak dodělám na nástavbě, taková tragédie to není jak si tak říkám. Byla jsem na tom psychicky fakt špatně, ale teď se spíš směju zpátky že jsem to brala tak vážně. Hodně mi tady pomohly lidi a já si srovnala priority. Akorát se furt bojím lidí co se týče učňáku, že tam budou podivíni co budou pokřikovat po učitelích atd…to může být všude, i na střední to vím, ale přeci jen zde je větší pravděpodobnost, jsem na to docela cíťa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.3.21 18:08
@Nikhs24
@Nikhs24 píše:
Děkuju moc, zkusím přijímačky a uvidím. Co se týče základky, tak je považována za nejlepší ve městě a je docela těžká(myslím tím, že je přísnější), narodíl třeba od základy na druhé straně města. Uvidím no, maturitu si kdyžtak dodělám na nástavbě, taková tragédie to není jak si tak říkám. Byla jsem na tom psychicky fakt špatně, ale teď se spíš směju zpátky že jsem to brala tak vážně. Hodně mi tady pomohly lidi a já si srovnala priority. Akorát se furt bojím lidí co se týče učňáku, že tam budou podivíni co budou pokřikovat po učitelích atd…to může být všude, i na střední to vím, ale přeci jen zde je větší pravděpodobnost, jsem na to docela cíťa :nevim:

Taky jsem měla stres, je to životní milník. Pokud je vaše škola náročnější o to lip ti to půjde na střední.
Na základce jsi z povinnosti na střední z vlastní vůle. Různý lidi jsou jak na střední tak i na učebním oboru. Pokud bude někdo pokřikovat tak s ním učitele rychle zametou a vyhodí ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze