Střední škola pro dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22085
2.10.23 09:54
@Kasandra159 píše:
Tak když něco tvrdím, tak bych měla být schopná to taky prokázat :nevim: Tak napiš jakýkoli netechnický obor na státní vysoké, který bere jen na průměr.

Přírodovědná fakulta Masarykova univerzita Brno.
A přestaňme to tu plevelit zskladatelce, která řeší úplně jinou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
2.10.23 10:12
@mado píše:
Přírodovědná fakulta Masarykova univerzita Brno.
A přestaňme to tu plevelit zskladatelce, která řeší úplně jinou věc.

Tak i tam je možné se počítání známky z matiky vyhnout a průměr není jedinou možností, jak být přijat bez přijímaček, ale i na základě NSZ nebo motivačních aktivit :nevim: Motivační aktivity u zapáleného studenta do oboru, budou pravděpodobnější, než průměr známek.

Prominutí na základě prospěchu
Uchazeč vyznačí prospěch v e-přihlášce v sekci Studium, zkouška a dokumenty. Vyplněný formulář vytiskne v sekci Moje přihlášky - Rekapitulace - Studium, zkouška a dokumenty - Středoškolské vysvědčení: Vyplněno (tisk), nechá potvrdit střední školou a vloží do e-přihlášky. Požádat může uchazeč, který dosáhl celkového průměrného prospěchu ze čtyř profilových předmětů nejvýše do 1,50. Profilovými předměty se rozumí: matematika, fyzika, biologie, chemie, zeměpis, informatika, anglický jazyk, dějepis (pouze pro Antropologii) a základy společenských věd (pouze pro Antropologii).

POVINNĚ POŽADOVANÉ PŘEDMĚTY
Program Povinné předměty
Fyzika, Fyzika-nanotechnologie, Fyzika se zaměřením na vzdělávání matematika, fyzika + další 2 předměty z profilových předmětů
Chemie, Chemie a technologie materiálů pro KaR, Chemie se zaměřením na vzdělávání chemie + další 3 předměty z profilových předmětů
Biochemie, Experimentální a molekulární biologie, Lékařská genetika a molekulární diagnostika, Životní prostředí a zdraví chemie, biologie + další 2 předměty z profilových předmětů
Matematická biologie a biomedicína matematika, biologie + další 2 předměty z profilových předmětů
Antropologie, Ekologická a evoluční biologie, Biologie se zaměřením na vzdělávání biologie + další 3 předměty z profilových předmětů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
2.10.23 13:28

Zpětně to vidím tak, že pokud opravdu nepočítá do budoucna s vysokou, tak určitě ne gympl. Kdybychom se měli rozhodovat dneska, asi bych volila nějakou konkrétně zaměřenou SŠ, jako hotelovka, zdrávka, a podobně. Záleží, jestli má alespoň nějakou představu, co by chtěla dělat. Na hotelovce nepotřebuje tu matiku, je tam zaměření dost na jazyky, je tam ekonomika, cestovní ruch, takže má pak dost velký okruh profesí, které by mohla jednou dělat, cokoliv v hotelnictví, cestovní ruch, i v kanceláři, pokud si doplní vzdělání, tak třeba i dietní sestru. Dobrá hotelovka je v Poděbradech, i s internátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 22:12
@mado píše:
S tím nesouhlasím, na gymnázium jdou ti schopni. Ne ti s trojkou z matiky v sedmicce. Pro takové je to trápení na chvostu.

VŠ berou na průměr všechny. I ty největší a na všechny možné obory, nejen technické. Kam se s trojkou z matiky už na základce nejspíš hlásit nebude, protože kdyby náhodou prošla, tak zase odejde v prvním semestru, kdy to proseje matematika a fyzika.

Souhlasím, že práva jsou dobrý únikový obor, dá se vměstnat do dvou dnů výuky v tydnu. Ale nevím, zda je to řešení pro. vsechny, kteří plavou v matice už na základce.

Pro takové dítě bych volila odbornou střední školu. Dcera zakladatelky má ještě spoustu času si vše rozmyslet, zjistit a ona nejlíp ví, co jí baví, zajímá a kam chce směřovat.

99% oborů na MUNI nebo UK na průměr nebere. Na MUNI jsou téměř všude plošně TSP. To samé UPOL. Přijetím na základě prospěchu jsou známé pofidernejsi „univerzity“ a pofidérní obory (nepočítám VUT apod., protože tam sice naberou, ale poté začíná masakr).
A co se zmiňovaného VUT týče, tak tam klidně můžete mít 3 z matiky i fyziky a stejně se dostanete, protože berou takřka všechny :nevim:
Z mých spolužáků na gymplu byl málokdo dobrý ve všem.. Spolužák se 4 s Čj úspěšně vystudoval technickou VŠ, další s 3 z D medicínu a pak zmiňovaná práva s 3 z matiky… Většinou jsme se postupně profilovali a lepší známky měli v předmětech dle směru, jakým jsme se chtěli ubírat na VŠ :nevim:

• Citovat
  • Upravit
32929
2.10.23 22:28
@Anonymní píše:
99% oborů na MUNI nebo UK na průměr nebere. Na MUNI jsou téměř všude plošně TSP. To samé UPOL. Přijetím na základě prospěchu jsou známé pofidernejsi „univerzity“ a pofidérní obory (nepočítám VUT apod., protože tam sice naberou, ale poté začíná masakr).
A co se zmiňovaného VUT týče, tak tam klidně můžete mít 3 z matiky i fyziky a stejně se dostanete, protože berou takřka všechny :nevim:
Z mých spolužáků na gymplu byl málokdo dobrý ve všem.. Spolužák se 4 s Čj úspěšně vystudoval technickou VŠ, další s 3 z D medicínu a pak zmiňovaná práva s 3 z matiky… Většinou jsme se postupně profilovali a lepší známky měli v předmětech dle směru, jakým jsme se chtěli ubírat na VŠ :nevim:

My taky. Je to už teda 25 let co jsem šla ze ZŠ, ale v 7 třídě jsem měla trojek hodně. V 8 a 9 jen dvojky a jedničky. Na gymplu jsem z matiky mívala 3 a z fyziky 4. VŠ mám humanitní. Dostala jsem se všude kam jsem chtěla, na průměr se bral jen jeden předmět na Pdf, jinak všechno ostatní přes písemnou a ústní zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 10:57
@Buba mara píše:
Zpětně to vidím tak, že pokud opravdu nepočítá do budoucna s vysokou, tak určitě ne gympl. Kdybychom se měli rozhodovat dneska, asi bych volila nějakou konkrétně zaměřenou SŠ, jako hotelovka, zdrávka, a podobně. Záleží, jestli má alespoň nějakou představu, co by chtěla dělat. Na hotelovce nepotřebuje tu matiku, je tam zaměření dost na jazyky, je tam ekonomika, cestovní ruch, takže má pak dost velký okruh profesí, které by mohla jednou dělat, cokoliv v hotelnictví, cestovní ruch, i v kanceláři, pokud si doplní vzdělání, tak třeba i dietní sestru. Dobrá hotelovka je v Poděbradech, i s internátem.

Hotelovku nebrat, pokud nepujde pracovat po skole do Prahy, tak moc nevydela. Ja pracovala 17 let v gastronomii, na recepci v 5 hvez. hotelech, v CK, provozni a za tu dobu, jsem vystridala 3 hotely plus 6 hotelu brigadne na materske. Vyzaduji 2 jazyky, ale plati fakt mizerne. Aspon v nasem kraji. Ja zmenila obor a pracuji ve zdravotnictvi, kde vydelam 1× tolik.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.23 11:33
@Anonymní píše:
Hotelovku nebrat, pokud nepujde pracovat po skole do Prahy, tak moc nevydela. Ja pracovala 17 let v gastronomii, na recepci v 5 hvez. hotelech, v CK, provozni a za tu dobu, jsem vystridala 3 hotely plus 6 hotelu brigadne na materske. Vyzaduji 2 jazyky, ale plati fakt mizerne. Aspon v nasem kraji. Ja zmenila obor a pracuji ve zdravotnictvi, kde vydelam 1× tolik.

Tak nemusí zůstat jen u gastronomie. Zase z téhle školy má minimálně dva jazyky, ekonomii, jsou různé možnosti. Sestra nastupovala z téhle školy do cestovky, plat měla velice slušný, za svobodna jezdila jako průvodce hodně do zahraničí. Jasně, že jako servírka někde na malém městě na severu si nevydělá. Ale v těchhle regiónech je to obecně problém s platy, ve srovnání s Prahou je to asi jedno v kterém je to oboru, stejně jsou tam platy nižší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.23 11:40
@Anonymní píše:
Tak nemusí zůstat jen u gastronomie. Zase z téhle školy má minimálně dva jazyky, ekonomii, jsou různé možnosti. Sestra nastupovala z téhle školy do cestovky, plat měla velice slušný, za svobodna jezdila jako průvodce hodně do zahraničí. Jasně, že jako servírka někde na malém městě na severu si nevydělá. Ale v těchhle regiónech je to obecně problém s platy, ve srovnání s Prahou je to asi jedno v kterém je to oboru, stejně jsou tam platy nižší.

No, pokud jde o jazyky, tak ty se dnes vyucuji snad na kazde stredni. A co si budeme povidat, pokud nestuduje školu, kde jazyky vyucuji rodili mluvci, tak se tak moc nenauci. Ja si myslela, jak umim dobre nemecky a pak jsem sla pracovat do Nemecka a zjistila jsem, ze jim skoro vubec nerozumim. Az po roce, jsem byla schopna mluvit plynule a rozumet temer vsemu. Proto bych chtela, aby deti sly na zkusenou do zahranici a naucily se jazyk poradne. V nasem Moravskoslezkem kraji, jsou platy v gastronomii a v cestovnich kancelarich fakt mizerne a to i ve velkých mestech

• Citovat
  • Upravit
101910
3.10.23 12:06
@Anonymní píše:
Hotelovku nebrat, pokud nepujde pracovat po skole do Prahy, tak moc nevydela. Ja pracovala 17 let v gastronomii, na recepci v 5 hvez. hotelech, v CK, provozni a za tu dobu, jsem vystridala 3 hotely plus 6 hotelu brigadne na materske. Vyzaduji 2 jazyky, ale plati fakt mizerne. Aspon v nasem kraji. Ja zmenila obor a pracuji ve zdravotnictvi, kde vydelam 1× tolik.

To je dost mizérie vydelat si ve zdravotnictví stejně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 12:08
@j.a.n.i1 píše:
To je dost mizérie vydelat si ve zdravotnictví stejně :think:

Jejda, dekuji za upozorneni, myslela jsem 2× tolik.

• Citovat
  • Upravit
74217
3.10.23 12:12

Každý se na gymnázium nehodí. A nejde to lámat přes koleno. Naše dcera je zaměřená humanitně. Studijní je. Ale ne všeobecné studium. Vidím to já, vidí to učitelky. Na gymplu by byla nešťastná.
Včera jeli na testování na ÚP deváťáci. Podle těch výsledků i vyšlo přesně, kterým směrem míří a má mířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
3.10.23 12:35

Viděla bych to na zdravotku, vím o čem píšu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 12:44
@mojmira píše:
Viděla bych to na zdravotku, vím o čem píšu :mrgreen:

Jojo, taky jsem na to prisla az po 45 roce. Nevyhoda je ve 12 hod smenach, praci o svatcich, vikendech, ale, kdyz delas ve zdravotnictvi 8 hod smeny, tak si houby vydelas. Ale, zase na cas venovat se detem, neresit prazdniny, celkem si slusne vydelat, je dobre ucitelstvi, treba i v MS. Vse ma neco, jak ja zavidim vsem, co nemusi o vikendu, o svatku do prace a mohou byt doma s detmi.

• Citovat
  • Upravit
140243
3.10.23 12:50
@Anonymní píše:
Jojo, taky jsem na to prisla az po 45 roce. Nevyhoda je ve 12 hod smenach, praci o svatcich, vikendech, ale, kdyz delas ve zdravotnictvi 8 hod smeny, tak si houby vydelas. Ale, zase na cas venovat se detem, neresit prazdniny, celkem si slusne vydelat, je dobre ucitelstvi, treba i v MS. Vse ma neco, jak ja zavidim vsem, co nemusi o vikendu, o svatku do prace a mohou byt doma s detmi.

jistě, bohužel, nemůžu se o tom rozepisovat podrobněji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin