Střední škola zahradnická - dálkové studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Střední škola zahradnická - dálkové studium
Máte někdo zkušenosti s dálkovým studiem na Střední škole zahradnické v Mělníku, popřípadě i jinde (ale jinou jsem zatím nenašla)? Zajímalo by mě, jak je to časově náročné, jestli splnili vaše očekávání, atd. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jak kde, záleží na škole. Většinou se jezdí soboty (2-4× do měsíce) nebo je k tomu určený některý den v týdnů (např. pondělí 1. ročník, úterý 2. ročník..). Zvládnout se to dá v pohodě, ale je lepší tam jezdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já sem studovala dálkově v Benešově u Prahy a veliká spokojenost …
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trošku se vetřu s podobným dotazem.
Nevíte někdo kdybych chtěla vystudovat učňovský obor zahradnice krajinářka, tak asi ne dálkově ale individuálně, stačilo by abych do té školy šla tak 3-4× za pololetí?Dělaly jste některá učňovský obor individuálně nebo dálkově?Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě ta škola umožnila individuál dálkově … musela sem dělat v pololetí a na konci roku zkoušky ze všech předmětů co měli studenti v mojí třídě na denní studium … a konzultace sem měla 1 předmět měsíčně … po domluvě se to dalo krásně upravit a do školy sem jezdila 2-3× za měsíc …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barush píše:
Trošku se vetřu s podobným dotazem.Nevíte někdo kdybych chtěla vystudovat učňovský obor zahradnice krajinářka, tak asi ne dálkově ale individuálně, stačilo by abych do té školy šla tak 3-4× za pololetí?Dělaly jste některá učňovský obor individuálně nebo dálkově?Díky
Jo, tak individuálku, tu povolují jen při mimořádných okolnostech - rozhodně ne běžně, to by ji pak chtěl každý. ![]()
Ale nic ti nebrání najít si školy, kde je tento obor a zeptat se tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mám doma dvě děti, to co mám vystudované (obchodku) nikdy dělat nechci a nebaví mě to proto bych si ráda udělala tu zahradnici.Snad mi to vyjde.Zkusím se tam zeptat to bude asi opravdu nejlepší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě to umožnili kvůli vzdálenosti mého bydliště a vté době sem už pracovala … jojo, jdi se zeptat přímo do té školy kterou chceš, pak bude hromada papírování …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám sice zkušenosti s dálkovým studiem, ale s denním oborem zahradnictví. Osobně si myslím, že jestli tě obor zajímá, ta ti škola má co dát. Naučíš se spoustu rostlin latinsky i česky co jsi neznala, jak je pěstovat, ono se to sice bere vevelkém, ael bez problémů znalosti využiješ doma v zahrádce (hodně lidí z oboru odejde kvůli penězům ale doma si to pak užívají stejně). pokud bys chěla vázat kytky, pak myslím, že je vhodnější spíš kurz, pokud chceš architekturu, tak je stejně důležitá voš/vš. Já jsem na škole bylavelmi spokojená, získala jsem (opravdu získala) hodně znalostí v poznávání rostlin, ochraně rostlin a pěstování. Jsem za to ráda. Jinak pokud máš k tomuto vztah, neboj se, není to nějak moc těžké, problémy můžou dělat snad jen latinské názvy. Jinak zaměstnání po škole ani není problém najít, jen jsou dost mizerné platové podmínky (pokud děláš běžnou zahradnici).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
chtěla bych aktualizovat dotaz. Máte někdo čerstvé poznatky? Ideálně střední škola, ale je jedno zda by to byl i re/kvalifikační kurz - jde o zaměstnání hlavy a momentálně mě zahrada strašně baví.
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit