Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, kdokoliv, máte zkušenosti se Streptokillem? Pomohl třeba na “začínající” angínu? Syna nebolí v krku, ale díky návštěvě ORL, kvůli ouškům (zřejmě z rýmy), nám paní doktorka řekla, že má i lehounce červené krční mandle a nitkovité čepy? na mandlích, tak jestli máte zkušenost, že Vám třeba pomohl a angína se nerozjela a nemusely být nasazeny antibiotika. Děkuji za Vaše zkušenosti
Ano, st kill mame porad doma a kdyz je jen naznak, pouzijeme a da se rict ze instantne zabira. Jen je to opravdu velka sila a ten vstrik je extremne neprijemny. Ja si casto odstriknu do sklenicky a s kapkou vody vykloktam, nedela mi to dobre….ale Bere i na dovolenou, je to takovy zaklad nasi lekarnicky. Ale pouzivame to dospeli, dite na nej mame jeste male.
@eeliaa děkuji za info. Ja právě jsem to dostala pro syna, necelé 4 roky. Že právě je to super, nechci aby se mu to rozjelo. Paní doktorka říkala, že na angínu to nevypadá, ale stát se může a syn si zatím na bolest nestěžuje, tak budu doufat. Jak často stříkáte? Píšou až 20× denně?
Nám doktorka na bolest v krku u syna doporučovala Bactoral, ale zkušenost nemám, ještě jsme ho nepoužili.
Streptokill používám pro sebe. Je to fakt síla, syn by to určitě nedal, myslím, že by se pozvracel. Ale on je dost zvracící typ. Jinak mně Streptokill opravdu zabírá při náznaku bolesti v krku. ![]()
@Majzulinka pouzivam pocitove, ale je to tak hnusny ze vic jak 5×denne jsem to nedala. Jedno pouziti davam tri striky…a kdyz se na to necitim, tak to kloktani. Nevim no, co by na to reklo dite…ale ucinny to je. I treba na desifekci ustni dutiny, pri nejakych aftech, nebo kdyz jsem si poskrabala dasen…urcite super vec obecne ![]()
Moje čtyřleté dítě by to taky určitě nedalo. Je to hnusné. Ale účinné…
@vanilková zmrzlina ten jsme brali celou zimu, na podzim už jsme jednou ouška řešili 🙈 ale píšou ze pak je fajn ho zase vysadit a řešit až k podzimu. Je pravda, že v zimě ani jednou 🙏 ouška bolavá neměl, teď ve školce řádí angína, minulý týden byl nastydlý z toho věčně měnícího se počasí, takže těžko říct, co se v něm mlátí. 🤷♀️ budu doufat a ťukám, že nic vážného.
@Lily-of-the-valley už jsme vystříkali 2×. Hned co jsme přijeli z ORL a než šel spinkat. Na tohle je náš syn od mala moc šikovný, snažím se vždy vysvětlit, proč co jak musí být a zvládá to skvěle, i když se vždy bojí, ale pochopí, že mu to pomůže….tak snad mu to opravdu pomůže…kdy vy sama registrujete účinek? Hned třeba druhý den? Nebo déle?
@eeliaa pociťujete hned třeba druhý den, že je to lepší? Jestli je to takový zázrak, co všude čtu, absolutně nechápu, že jsem to zatím doma nikdy neměla. 🙈Manžel pravidelně takto nastydne v práci, hlavně v zimě, když přebíhá z teplé budovy do jiné přes venek, nebo i na fotbale 🙈 a dost na tohle také trpí. A teď tedy je také nastydlý, podcenil klimatizaci, takže si to tam frkl společně se synem, tak v tom aspoň malý není sám.
@Majzulinka píše: Více
Polyká se lépe prakticky hned. Na angíny netrpím, tak nevím, jestli to ovlivní fakt i tu, ale na bolest v krku to mám jako první pomoc.
Ano používám a není tak hrozný, to jox je horší a o hodně, z toho jsem zvracela
Mně bohužel streptokill nikdy nepomohl, spíš mě pak v krku bolí ještě víc, jako by mi to tam rozleptaval. Ale kamarádka si ho nemůže vynachválit ![]()