Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte zkušenost s Grada Jak se rodí vodníci?
Přidejte zkušenost s Grada Jak se rodí...Já bych synkovi necpala žádná homeopatika a prostě ho netýrala plaváním. Že je nesvůj u lidí, které vidí jednou za čas, není nic divného.
No a proc do nej „rvat homeo“ (nebo cokoliv) a proste se na plavani nevykaslat a omezit navstevy v hlucne rodine? Je mu sedm mesicu, ne sedm let.
Nektery prispevky proste nechapu - diteti to nesedi, tak se na to proste na par tydnu/mesicu vykaslu, pokusim se zajistit klid a pak to treba zkusim znovu.Resp.tak bych to resila ja.
No tak co se synovi trosku prizpusobit. Tohle vse mi v sedmi mesicich opravdu nijak divne nepripada
Prosím tě a tebe takové situace neznervozňují? Děti spíš než na okolí reagují na matku, takže jestli jsi v takových situacích nesvá, můžeš to na prcka přenášet.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda některá mi pomůžete, jestli jste měla podobný případ a jaké homeopatika vám pomohly.
Mám syna (7.měsíců) začali jsme teď chodit do kojeneckého plavání máme za sebou dvě lekce ale pořád stejný problém. Má strach z toho prostoru a hlavně té akustiky-hluku na bazéně a když se k tomu přidají i cizí lidi je konec. Ne že by řval jak tarzan, ale je ukňouraný a cítím jak je šíleně ztuhný-napjatý. Nesoustředí se a má takový zoufalý výraz. Přitom když jsme na šatně je vše v pořádku a voda (30stupňů) mu taky nevadí, zkoušela jsem celý týden a pokaždé ve velké vaně řádí jak černá ruka.
Ovšem když dojedeme k příbuzným (které vidí raz za čas) je to to samé co na bazéně. Napjatost, úzkost ve tváři, neklid. Není tam sice akustika ale manželova rodina je vcelku dosti hlučná a malý má ten samý výraz.
Vím že mi všichni říkají že to přejde že si zvykne, ale já bych mu chtěla pomoct nějakým způsobem tohle období kdy si má zvykat trochu zpříjemnit aby se uklidnil. Děkuju všem za odpovědi a rady.
Nech ho na pokoji. Necpi ho do něčeho, co mu zjevně nedělá dobře, jenom proto, že je to moderní.
Můj syn to taky nezvládal - chodili jsme na miminkovské plavání a museli jsme toho nechat, sama instruktorka řekla, že pro něj to není, že je evidentně povaha, která musí začít plavat sama. Nemůže být nucen, jinak by mohl opravdu získat trauma na celý život. Dneska jsou mu čtyři roky, vodu si začíná užívat a vypadá to, že bude plavat dříve než jeho starší sestra.
S tou jsem plavat chodila, strašně si to jako miminko užívala, máme s ní videa a kdesi cosi… a dneska, v šesti letech, se vody bojí jako čert kříže a zatím si nevím rady s tím, jak ji naučit plavat.
Nech syna být, nelámej to přes koleno - když se bojí akustiky, hluku, nemá smysl jej v tomto směru „otužovat“. Ničeho tím nedosáhneš - možná naoko, ale ve skutečnosti to v něm stejně zůstane a projeví se jindy a jinde.
V sedmi měsících je taková reakce normální. Nevidím důvod dávat homeopatika.
Souhlasím s BohunkouP @BohunkaP, že plavání miminek je móda a nemusí být vhodné pro každého. Proč dělat za každou cenu to, co ostatní, když to tvému synkovi nesedne?
S návštěvama u manželovy rodiny je to horší. Ale pokud ho mají rádi, tak se to časem jistě zlepší.
Situaci znovu posuď až za rok, hlavně jestli se to zlepšuje nebo zhoršuje.
Tak, ta reakce se skoro dala očekávat, začli jste možná „pozdě“. Kolem 7-8. měsíce už může u dětí začínat separační úzkost, což je známka zcela normálního a zdravého duševního vývoje. Děti jsou upjatější na maminku a zároveň úzkostnější z cizích lidí, prostředí a situací. Proto se doporučuje začít plavat co nejdřív. Kiedroňová napsala knížku „Jak se rodí vodníčci“, myslím že je dokonce průkopnice plavání s miminky v ČR a zmiňuje se právě o tom že v tomto období budou děti uplakanější, nervóznější apod.
Homeopatika ani žádné léky nepodávat, dítě se vyvíjí naprosto správně!
Buďto si zvykne a nebo to nelámej, začnete později a nebo potom sami. ![]()
Spousta rodičů tlačí děti do různých kurzů a snaží se je zdokonalovat, samozřejmě v tom nejlepším úmyslu, aby ty děti náhodou o nic nepřišly. Pro dítě je nejdůležitější vztah s maminkou a pohoda - pak se dobře vyvíjí, zbytek je podružný.
Ahoj určitě bych ho na plavání nevodila, když to nezvládá. Takový malinký - 7 m. Strach z cizích lidí, z cizího prostředí je v tomto věku normální a ještě to nějakou dobu potrvá. Že mu vadí hluk, to je taky normální.
Je to miminko, má mít klid, pohodu…
Hlučné prostředí nebo najednou hodně hlasitých cizích lidí - to by vyděsilo i mě.
Nechodila bych tam, přece ho nenacpeš práškama a nedáš někam kde se mu nelíbí jenom pro to že chceš?
bez plavání mu nic neuteče, může chodit kdykoliv později ![]()
U nás to bylo na plavání (v 6m) podobné, syn se bál těch rozléhajících se zvuků, zvlášť, když některé miminko začalo plakat. Instruktorka to vyřešila tak, že nám dala samostatné lekce. Postupně se to zlepšilo, ke konci (po 3m cca) kurzu už s námi občas plavaly i jiné děti a bylo to dobré. Další kurz už jsme nastoupili normálně s ostatními dětmi.
Plavání bych zrušila a hotovo, je to miminko, a prostě se bojí. Bože, to je ono, ta masírka maminek
musíte na plavání, musíte na cvičení ![]()
Ničím ho necpi, asi je prcek víc citlivější, a potřebuje svůj klid. A nevěř tomu že děti co na plavání nechodí se bojí vody, všechny děti mám vodomily a prcek v necelých třech letech jezdil s tátou i na tobogánu, skáče do vody. Je to povaze toho kterého dítěte, dej mu čas ![]()
Já mám vodu ráda tak po prsa, neskočím do vody aniž bych si nedržela nos, když vylezu hned si utírám obličej, to dělám i doma ve sprše/vaně, nesnáším když mi někdo stříká do obličeje a uplavu s vypětím všech sil tak 20 metrů, a už s tím žiju hodně let ![]()
Tak to je normální že je dítě vystrašené z cizích, neznámých věcí.
Davy lidí nemám moc ráda ani te´d a nesnáším koupaliště kde je hlava na hlavě, takže se tvému dítku nedivím
.
Bu´d si zvyne, nebo bych plavání alespoň odložila. na návštěvě bych upozornila aby mluvili míň nahlas, že se dítko bojí. ( i když ono taky bude vykulené, že to jsou cizí lidi spíš než z toho, že jsou hluční)
@K-Black kapka vody do obličeje = mamííí, honem ručnííík
Ale na druhé cákat, tooo joooo
ale už se zlepšuje a potápí se ve vaně
je mu 8
tak snad i plavat se naučí ![]()
Jinak co se plavání mimin týká, v životě bych tam se svými dětmi nešla ani za milion. za prvé v tom nevidím pro dítě žádný přínos a za druhé mi to stačilo, když jsem musela zaskočit místo ségry a „plavala“ jsem s neteří
Fakt mi bylo šoufl, když jí ta cvičitelka stáhla pod vodu a maminky jááásaly a tleskaly a dítě čumělo jak puk v lepšímpřípadě, v horším řvalo. ![]()
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda některá mi pomůžete, jestli jste měla podobný případ a jaké homeopatika vám pomohly.
Mám syna (7.měsíců) začali jsme teď chodit do kojeneckého plavání máme za sebou dvě lekce ale pořád stejný problém. Má strach z toho prostoru a hlavně té akustiky-hluku na bazéně a když se k tomu přidají i cizí lidi je konec. Ne že by řval jak tarzan, ale je ukňouraný a cítím jak je šíleně ztuhný-napjatý. Nesoustředí se a má takový zoufalý výraz. Přitom když jsme na šatně je vše v pořádku a voda (30stupňů) mu taky nevadí, zkoušela jsem celý týden a pokaždé ve velké vaně řádí jak černá ruka.
Ovšem když dojedeme k příbuzným (které vidí raz za čas) je to to samé co na bazéně. Napjatost, úzkost ve tváři, neklid. Není tam sice akustika ale manželova rodina je vcelku dosti hlučná a malý má ten samý výraz.
Vím že mi všichni říkají že to přejde že si zvykne, ale já bych mu chtěla pomoct nějakým způsobem tohle období kdy si má zvykat trochu zpříjemnit aby se uklidnil. Děkuju všem za odpovědi a rady.