Z gynekologické prohlídky jsem pokaždé ve stresu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3104
12.8.25 21:58
@AnastazieB píše: Více

Taky si říkám. Podvědomí je sviňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
12.8.25 22:01

A rodila jsi? Jako normální to není..
Při porodu člověk může zažít ledacos. Do mě doktor hodinu sahal co dvě minuty, při každé kontrakci.. trauma z toho nemám. Ale hitparáda to nebyla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5094
12.8.25 22:23

Na taková vyšetření taky nechodím ráda. Když na mě dojde řada, jsem hrozně nervózní, tlak tam mívám běžně i 150/95, ale pak už to beru tak, že vyšetření je prostě potřeba. Možná by pomohlo o svých pocitech doktora informovat dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
12.8.25 22:45
@Yasmina21 píše: Více

Jj, vnímám to úplně stejně…
Po celou tu dobu v čekárně si vždycky říkám, už jsem tu nebyla tak dlouho a co on jich musel za tak dlouho už vidět. :mrgreen:
No a jen co vejdu do ordinace, tak mě při prvním pohledu uzemní větou „My jsme se ještě neviděli.“ :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
12.8.25 23:25

Ja bych si teda nic nezobala, ani bych si nenechavala napsat zadne prasky. Spis je podstatne pracovat s tim, proc se tak chovas. Pokud mas v intimni oblasti problemy, tak bych se nejdriv zamyslela, jak vznikly a k cemu se vztahuji.

Mne osobne je gynekologicka prohlidka celkem jedno, beru to asi jako zubare, nebo ortopeda. Mozna je to dokonce i zabavnejsi, vzdycky se totiz tesim, az zas uvidim na ultrazvuku vajecniky a delohu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.25 23:56

Anonym schvalne je to pro me intimni…

Soucitim s tebou zakladatelko, mne nevadi doktori, k obvodakovi, zubarovi atd. chodim bezne a beru to normalne, ale jakmile mam jit na gynekologii, tak je mi hned x dnu predtim nevolno, zvracim, mam ruzne stresove breakdowny, v den prohlidky si musim dat neco na uklidneni a stejne tam jdu se slzami, nervozni, ubrecena, sevreny zaludek…Resim u psychologa i psychiatra, rada bych tam nechodila, ale musim, protoze mam antikoncepci…Sama nevim proc se mi toto deje jen u gynekologie, mam prijemnou pani doktorku, nikdy na me nebyla hnusna ci neprijemna…Jestli v sobe mam nejake trauma o kterem nevim, ale mozek si ho pamatuje…Preji hodne sil :hug:

• Citovat
  • Upravit
5094
13.8.25 00:13
@Anonymní píše: Více

Já bych řekla, že je to prostě tím, že tam odhalujeme intimní partie. Taky nemám problém se zubařem, ale i na proktologii bych se styděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.25 07:35

Já trpím vaginismem (traumatizující sexuální zkušenosti, ale ne znásilnění nebo zneužití). Mam doktora (připadá mi citlivější než žena), chápe to a používá co nejmenší velikosti, pořádně promazne a říká, že ještě se mě ani nedotkne, už se podvědomě stáhnu. Tak vždy říká, co dělá, udělá to šikovne a rychle, ale já vždy zpocena a vystrašená. A to jsem rodila, akutní sekce. Asi zkusím vaginální mapování, protože vůbec nedokážu mít sex, je to pro mě trauma, vyšetření u gynekologa hrůza.
Z čeho konkrétně máš problém? Nepříjemná zkušenost, stud (ten doktor to vůbec tak nemá), je ti to jen nepříjemné (zubař je asi horší, i když porod byla nejhorší bolest mého života), ale běžná prohlídka není porod, nebo prostředí…pokud mi nepomůže vaginální mapování, tak už nevím. Doktor mi doporučil vaginální botox, ktery stojí 7000 a nemusi zabrat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.25 07:36
@Anonymní píše: Více

Prosím tě, opravdu to tak pomůže? Já o tom vážně uvažuji.

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
13.8.25 08:50

Já mám něco podobného na očním. Vždycky začnu mít tiky v obličeji a záškuby celého těla. A to nejsem nějak extra vystresovaná, ani se doktorů nebojím. Jen je mi nepříjemné, když je u mě doktor, nebo i ten přístroj, tak strašně blízko. Mám neurologické onemocnění a myslím si, že to s tím nějak souvisí.

• Citovat
  • Upravit
6
13.8.25 16:46

Měla jsem to podobně, vždy jsem se vyšetření obávala a bylo mi to psychicky i fyzicky nepříjemné. Pak jsem po stěhování změnila doktorku a úplně nejdřív jsem s ní probrala moje pocity a obavy zcela upřímně při první prohlídce. Díky jejímu citlivému přístupu, kdy mě uklidnila a otevřeně mi na vše odpovídala, jsem od té doby v pohodě a ráda k ní chodím, protože mi prostě lidsky naprosto sedla :) takže za mě je to o konkrétním člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
13.8.25 16:56

Našla bych si jiného gynekologa, chodím k ženě a vždy se tam těším, že si popovídáme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
13.8.25 17:39
@lilith1 píše: Více

Tak to je asi zase opačný extrém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...