Stres z rodičů

PeťulaG
29.3.12 17:58

Stres z rodičů

Ahoj maminky,
ani nevím jak bych začala.. Mám problém s rodičema, nebo spíš s tátou.. Naši nejsou moc spokojení s mým přítelem se kterým už jsem delší dobu a teď je na cestě miminko a to rodiče ani neví.. :( Od osmnácti let bydlím sama a přibližně ve stejnou dobu se mi byla zjištěná Crohnova choroba která mě značně omezuje v práci a výběrem pracovního místa.. Momentálně jsem nezaměstnaná a rodiče mi skoro každý druhý den volají kvůli tomu že si mám poslat životopis tam a tam a pak zase jít tam a vyřídit si tohle a pak zase támhleto.. Strašně mě to štve, ale co je na tom nejhorší, tak to že si poslední dobou začal táta hodně vymýšlet věci abychom se s přítelem hádali.. :,( snaží se nás dostat od sebe ale dělá to tak abysme to my nepoznali.. jenomže mu to moc nejde.. Dneska už dokonce vyrukoval s tím že přítele hledá kriminální policie tak jsme hned volali na policajty a nikdo nic samosebou neví..
Mám strach (vím že je oprávněný) z toho že až našim řeknu, že jsem těhu tak mě prostě úplně odstřihnou.. :,( jsem z toho zoufalá.. Mamka má u sebe ještě nějaké peníze které patří mě, ale dát mi je určitě nehodlá a že by se hodili o tom není pochyb.. Naše fin. situace je hrozně zajímá jako ostatně všechno kolem nás, ale že by pomohli, to nehrozí.. jen pořád blbě radí.. S miminkem mi určitě nijak nepomůžou a já nevím jak to všechno finančně utáhneme, protože to tady s prací není růžový a já nemám vůbec našetřeno.. Miminko si určitě nechám, ale mám velký strach z toho že pro něj prostě nebudu mít vše potřebné.. :| :| Máte někdo nějakou zkušenost s podobným přístupem nebo něčím takovým? Nechci aby naše mimi přišlo o prarodiče a aby kvůli stresu který mám z toho jak to všechno zvládneme bylo nedej bože nějak nemocné.. :,( :,( Mám už deprese a strach ze všeho.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.3.12 18:19

Nějak bylo, nějak bude. Jestli jsou normální, budou nakonec mít z vnoučátka radost. Mně taky s malým nikdo nepomáhá krom manžela, jelikož máme všechny daleko, a dá se to přežít:-)

zkus od nich přestat cokoli očekávat, a pak nebudeš zklamaná z toho, že ti nechtějí pomoci. A když se to tak vezme, tak finance by měly být v režii rodičů, čili vás dvou, a ne prarodičů, ti dítě přece neživí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeťulaG
29.3.12 18:27

Tady vůbec nejde o to že bych po nich vyžadovala nějaké finance, to tak možná jenom vyznělo.. ale o to, jak se o všechno starají a nelíbí se jim, že bych třeba náhodou mohla mít vlastní život bez toho aby mi mohli radit atd.. Neočekávám od nich vůbec nic.. právě že jen to, že se ode mě úplně odříznou a budou prostě nasraný že budou babi a děda..
Když nezavolají alespon jednou za den tak vím že se něco děje.. Už i vyzvídali po bráchovi jestli náhodou nejsem v tom, že bych byla pěkná kráva kdyby jo.. ale brácha jim nic neřekl..

• Citovat
  • Upravit
12978
29.3.12 18:29

Máte ještě několik měsíců na to, uspořit si na miminko..Přítel snad pracuje. Nebo máte nějaké dluhy?
Asi to s tebou rodiče myslí dobře - ohledne té zaměstnanosti a to ,že se jim nelíbí partner je celkem běžná záležitost..Každý hledá mouchy - bojí se ,že se jeho dítě zahodí s někým špatným.
Možná se budeš divit, že třeba po čas tvého těhotenství maminka obrátí a zvykne si na to ,že jsi se osamostatnila a čekáš rodinu. Umoudří se.
Bylo by dobré jí o ty peníze neustále urgovat - klidně i trochu vydírat, že jsou přece pro budoucí vnouče atd.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeťulaG
29.3.12 18:35

No přítel právě pracuje příležitostně, takže to moc růžové není.. A dluhy právě že jsou a to mě taky hodně stresuje že pořád přemýšlím z čeho se zaplatí to či ono.. :( A s tím co mi má mamka dát to není tak růžový.. jsou to peníze se pojistky co byla na bráchu ale jelikož mojí kdysi zrušili s tím že peníze z bráchový budeme mít napůl.. nedostal to ani brácha ani já.. myslím že mi to nedají, řekli že je to na svatbu, ale svatbu zakazují.. takže v tom vidím nerealnost toho penízky dostat, ale bylo by aspon na kočárek a postýlku a další.. :( jenomže já jsem si stoprocentně jistá tím že se na vnouče těšit nebudou a nebudou ho vůbec brát.. Prostě odříznou mě… :(

• Citovat
  • Upravit
PeťulaG
29.3.12 18:38

@Lizbeth
v té nezaměstnanosti je chápu, ale třeba to že jsem ze zdrav. důvodů skončila ve fabrice, kde jsem prostě nemohla na noční a předělat to nešlo jsem se ptala táty jestli je přednější honit se za penězma na úkor toho že bych byla zdravotně úplně na dně .. řekl mi že jsou hlavní peníze a prostě bych to měla vydržet že mi bude zle.. přitom když se nemoc rozjede nemůžu se pomalu zvednout z pelechu.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Caty
29.3.12 18:45

Se mi ani nechce věřit, že rodič tohle řekne a dá přednost penězům.Držím palečky, asi se budete muset spolehnout jen vy dva na sebe, ostatně peníze z pojistky jsou rodičů dokud vám je nedají a to není jejich povinost no. Nejsi v ID s nemocí? Kde bydlíte? Určitě by se práce nějaká sehnala ikdyž ne super, furt lepší něco než nic.

• Citovat
  • Upravit
PeťulaG
29.3.12 18:53

@Caty
No opravdu to takhle řekl.. Já vím že jsou ty peníze jako ještě rodičů ale prostě nám je s bráchou slíbili..
Jsme z Jihu čech a posílají se životopisy na všechno možný a nic.. :( A mě už teď ani nikde nevezmou, ani bych nemohla, protože v kombinaci s Crohnem mam těhu rizikové.. :( a ještě ten stres do toho .. no nevím jak to dopadne.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18305
29.3.12 19:02

@PeťulaG
Jsou různé způsoby, jak vydělávat peníze. Nemusíš stát u pásu ve fabrice, zkus třeba práci telefonistky v nějakém call centru..... Na peníze to sice vyjde zhruba stejně (čili nic moc), ale nejsou tam noční a není tam fyzická námaha (ale je tam trošku stres z telefonického kontaktu s lidma…)
A jsou i jiné podobné práce (recepční atd.)
Mně se nejvíc osvědčily na hledání práce tyto a tyto webové stránky. Ale jsou i jiné zajímavé - jen je potřeba zvolit vhodnou metodu „pročesávání“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeťulaG
29.3.12 19:10

@Jura007
Ten stres si tam dokážu představit, pracovala jsem dřív na úřadě, ale buhužel jen na dobu určitou :( to byl taky docela někdy stres.. Já teď hledám spíš nějakou práci na doma protože nastoupit už prostě nikam nemůžu.. Nerada bych o mimi přišla..

• Citovat
  • Upravit
2028
29.3.12 20:40

@PeťulaG
U mě to bylo podobné. Naši ani netušili, že s někým chodím a já jednoho dne přišla k našim na oběd a řekla… Mami, tati, jsem těhotná. Odpovědi stylu s kým a kdo to je málem nerozdýchali (s otcem už nežiji, ale to je na jinou diskuzi). Jen chci napsat, že když se malá narodila a můj táta si jí poprvé choval a já ho viděla poprvé v životě brečet… Prostě až z nich bude babi a děda, tak třeba změní přístup. Můj táta byl víceméně tatík na baterky, ale děda je teda nejlepší na světě!!! Prostě se úplně změnil. S nemocí nevím, musí to být hrozné :zed: . Každopádně přeji hodně síly!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
29.3.12 23:14

Mám strach (vím že je oprávněný) z toho že až našim řeknu, že jsem těhu tak mě prostě úplně odstřihnou..

když čtu jak se k tobě chovají rodiče, tak bych už dávno odstřihla je. Nebylo by ti lépe bez stresu, který ti oni způsobuji???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
29.3.12 23:44

Já myslím, že by sis měla sednout a rozdělit ty věci na řešitelné a neřešitelné problémy. A ty řešitelné začít řešit a ty neřešitelné se časem nějak rozlousknout sami.

V Tvém příspěvku vidím trochu nesoulad mezi tím, že rodiče se o Tebe starají moc, ale víš jistě, že Tě odstřihnou a nakonec od nich čekáš peníze z pojistky, která možná už ani není. Nemyslím to zle ono to tak je, že se to v člověku mele všechno najednou a rodiče nepředěláš ani si nevybíráš. Ale právě proto bych se nestresovala jak zareagují. A řekla bych jim pravdu. Tím by Tě přestali obtěžovat s tou prací.

Kdo by se měl soustředit na hledání práce je přítel, což určitě dělá, takže bych spíš jeho stoprocentně podpořila a ano práce doma je fajn nápad, ne vždy realizovatelný. Ale zkoušej koukat. A podle mě z rodičovské a jednoho platu vyjdete, nebudete první ani poslední nebude to žádná hitparáda, ale dá se to.

A já myslím, že jak rodiče popisuješ, tak Tě jen ještě neberou jako dospělou, což jim asi taky trochu dovoluješ. Ono žádnej rodič svoje dítě neumí nepoučovat :). Takže bych se prostě začala jako dospělá chovat. Pozvala bych je někam na večeři, přijela za nima a řekla jim mámo, táto je to tak a tak. A vy se třeba zblázněte, ale já to považuju za správný. A moc se z miminka těším. A popravdě jsem ráda, že se o mě staráte, ale všeho moc škodí. Nemáš zas tak moc co ztratit :).

Hodně štěstí a hlavně a by miminko bylo zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeťulaG
30.3.12 09:49

Děkuju moc za rady a povzbuzení :) Za 2 týdny jdu na gyndu a měla bych dostat průkazku, takže potom to rodičům nějak řeknu, protože to na mě stejně začíná být pomaličku vidět.. Doufám že to vezmou aspon z poloviny líp než si myslím.. :zed: ale to uvidím až jim to řeknu no.. :( Vím že budu mít podporu od jiných členů rodiny, ale od rodičů se to tak nějak nejvíc čeká.. třeba to vezmou časem.. :)

@meringa : ty jo kéž by to bylo tak jako u tebe.. :)

• Citovat
  • Upravit
2028
30.3.12 12:16

@PeťulaG Držím palce, aby to tak bylo! :hug: Hlavně jim dej čas, aby to vstřebali. Když jsem byla těhotná, tak se mnou táta skoro nemluvil, ale když jsem ležela na porodním sále, tak mě mamka držela za ruku a tátu jsem měla na telefonu (strašně se opil a já ho musela uklidňovat, že jsem v poho :mrgreen: ). A kdyby to náhodou nevyšlo, tak už budeš mít svojí vlastní rodinu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová