Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co takhle se setkat na nějaké neutrální půdě?? Ne přímo u nich doma? Prostě zorganizovat neformální setkání na nějaké akci, koncertě, v restauraci… Aby tam bylo i víc lidí. Teď je hezky, skoro všichni jsou pořád venku…
jeď, jednou to přijít musí.
u nás mě neměli rádi od začátku, protože skončil školu než ji dodělal, nelíbila jsem se jim, mám jen maturitu a teď ke všemu máme spolu dítě
takže pohoda, já je taky nemusím, ale teď je tu mám jednou za měsíc, kvůli malé které se nemůžou nabažit
tak to přetrpím a je klid ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky,
s přítelem jsme pár měsíců a on chce, abych jela k němu domů, poznala rodiče, babičku…je to samozřejmě přirozené, ale já se těchto situací děsím. Nebaví mě to, jsem nesvá, nervózní, ani trochu nejsem uvolněná, dávám si hrozný bacha, co říkám a dělám…prostě je to pro mě jak za trest. Přitom jeho rodiče jsou určitě super, nemám ani trochu důvod se bát.Jak to máte vy?
už zase vymýšlím, jak z toho ven, ale když on si to tak moc přeje, abych jela, že to snad budu muset překonat. Ale fakt nevím jak.Jsem z toho nešťastná
Ahojky,zcela tě chápu,taky tohle moc nemusím,ale na moje první rande jsme šli nečekaně k jeho rodičům na oběd,to bylo něco
ale dopadlo to naštěstí dobře,jeho rodiče byli skvělý.Chovej se přirozeně,jsi určitě normální slušná holka-žena,tak se neboj že něco zkazíš
držím palce ![]()
Myslím, že je to většinou u všech stejné, ale zkus si představit, že totéž cití i jeho rodiče, taky budou určutě nervózní. Držím palce.
Já tyhle situace přímo nesnášim a nepomáhá mi ani neutrální půda, nic. Teď se u nás chystná oslava přítelových narozek, přijede jeho mamka a brácha a přesto, že je znam, tak jsem z toho nervozní jak sáňky v létě.. Za mě neporadím, protože se v tom sama statečně plácám
![]()
@Majkeela píše:
A co takhle se setkat na nějaké neutrální půdě?? Ne přímo u nich doma? Prostě zorganizovat neformální setkání na nějaké akci, koncertě, v restauraci… Aby tam bylo i víc lidí. Teď je hezky, skoro všichni jsou pořád venku…
to bohužel nejde, přítel je z daleka a tento víkend je na tři měsíce jediný, kdy mám čas a mohla bych jet - bude to na 4dny, o to je to horší…představa společné večeře mě totálně děsí…co budu říkat? nic…jak tele budu sedět.
@Ani191 píše:
Ahojky,zcela tě chápu,taky tohle moc nemusím,ale na moje první rande jsme šli nečekaně k jeho rodičům na oběd,to bylo něcoale dopadlo to naštěstí dobře,jeho rodiče byli skvělý.Chovej se přirozeně,jsi určitě normální slušná holka-žena,tak se neboj že něco zkazíš
držím palce
děkuju! Jj jsem dost normální, jen jsem trochu stydlivá - ne moc, ale prostě nikdy nevím, co říkat, když ty lidi neznám…a pak si přijdu trapně, když mlčím. Jsem spíš upovídaná, ale až když toho člověka poznám a věřím mu. Takže úplně vidím, jak mě pak zhodnotí - no je fajn, jen nemluví
![]()
@Anonymní píše:
to bohužel nejde, přítel je z daleka a tento víkend je na tři měsíce jediný, kdy mám čas a mohla bych jet - bude to na 4dny, o to je to horší…představa společné večeře mě totálně děsí…co budu říkat? nic…jak tele budu sedět.
Neboj, to bude dobrý. Ať ti přítel trochu víc řekne o rodičích - co dělají, jaké mají koníčky, třeba najdete něco společného. Můžeš pochválit jídlo, kytky, výhled do zahrady. Obleč si něco, co ti sluší a v čem se cítíš pohodlně a hned to bude lepší
.
@martinased29 píše:
Já tyhle situace přímo nesnášim a nepomáhá mi ani neutrální půda, nic. Teď se u nás chystná oslava přítelových narozek, přijede jeho mamka a brácha a přesto, že je znam, tak jsem z toho nervozní jak sáňky v létě.. Za mě neporadím, protože se v tom sama statečně plácám![]()
alespoň nejsem sama ![]()
mě čeká i babička, kterou můj přítel miluje nejvíc na světě, prý je úžasná, čemuž věřím…ale já bych o ní raději slýchávala jen z vyprávění ![]()
@Milli píše:
Neboj, to bude dobrý. Ať ti přítel trochu víc řekne o rodičích - co dělají, jaké mají koníčky, třeba najdete něco společného. Můžeš pochválit jídlo, kytky, výhled do zahrady. Obleč si něco, co ti sluší a v čem se cítíš pohodlně a hned to bude lepší.
to je právě jeden z problémů, poslední dobou jsem přibrala a nelíbím se sama sobě. Chtěla jsem, aby mě viděli až to zhubnu…ale když jsem tohle řekla příteli, klepak si na hlavu a navíc jemu se líbím tak jak jsem, takže to nechápe o to víc. Prý mě nikdo nebude hodnotit jak vypadá…to asi ne, ale jde o můj pocit.
Tak to chápu. Já měla zase opačný problém - mám normální postavu (vel. +/-38) a podle tchýně jsem děsně hubená, měla bych víc jíst
.
Co takhle koupit si novou halenku nebo sukni?
Tyjo, úplně jak já
Když jsem šla poprvé teď už k manželovým rodičům, bylo to pro mě šílené. Neustále jsem to odkládala, vymlouvala se a když už jsme byli spolu víc jak rok, tak jsem věděla, že už prostě musím
Pořád jsem se ptala jací jsou, jestli mě budou mít rádi, manžel mě uklidňoval a já pořád trnula. Když se teda poprvé návštěva konala, před jejich barákem jsem se zastavila a chtěla jít zpátky, tak mě musel manžel chytit za ruku, abych nezdrhla
No rodiče úžasní, milí, ale stejně sem si připadala celou dobu jak hňup. Nemluvná, sedící jak pravítko, červenající se, no šílenost
Ale neboj, po prvním kontaktu to bude už jen lepší a lepší ![]()
to bych mohla, mám v plánu jít ke kadeřníkovi, což by mi mohlo trochu sebevědomí vylepšit. Ale pořád tam bude ten problém, že to nebudu JÁ…jsem veselá, celkem upovídaná holka, co by pořád něco dělala…ale tam budu sedět jak zařezaný Y a první dojem bude hrozný. Pak mě uvidí za x měsíců a pochybuji, že se to vylepší, takže jim ten dojem jen potvrdím ![]()
@Beru píše:
No rodiče úžasní, milí, ale stejně sem si připadala celou dobu jak hňup. Nemluvná, sedící jak pravítko, červenající se, no šílenost![]()
Ale neboj, po prvním kontaktu to bude už jen lepší a lepší
tak ais tak to bude u nás. Sice je neznám, ale on je má strašně rád a prý jsou naprosto super, opravdu mají hezký vztah a já nemám důvod se jich bát. Navíc nejsem žádný tele, studuju, pracuju, nešikovná taky nejsem, úplně hrozně taky snad nevypadám…ale asi jsem moc perfekcionista a chci, aby mě měli hned rádi, nebo abych se jim líbila…a když to tak nebude, už mě tam nikdy neuvidí, což přítel nepřekousne.
Teď jsme to řešili a on mi řekl, že se vsadí, že potom budu chtít jezdit s ním daleko častěji. Prostě jim evidentně věří, že na mě udělají dojem ![]()
Ahojky,
s přítelem jsme pár měsíců a on chce, abych jela k němu domů, poznala rodiče, babičku…je to samozřejmě přirozené, ale já se těchto situací děsím. Nebaví mě to, jsem nesvá, nervózní, ani trochu nejsem uvolněná, dávám si hrozný bacha, co říkám a dělám…prostě je to pro mě jak za trest. Přitom jeho rodiče jsou určitě super, nemám ani trochu důvod se bát.
Jak to máte vy?
už zase vymýšlím, jak z toho ven, ale když on si to tak moc přeje, abych jela, že to snad budu muset překonat. Ale fakt nevím jak.Jsem z toho nešťastná