Stres z těhotenských vyšetření

8071
12.10.12 09:38

Stres z těhotenských vyšetření

Dnes jdu na kontrolu do těhotenské poradny a zase jsem s nervama v kýblu. Vůbec se nemůžu vybatolit, pořád ještě čekám, až se mi bude chtít na malou kvůli vyšetření moči, prostě to oddaluju. A to mě teprve čekají všechny ty krevní testy, ultrazvuky atd., zatím mi vzali jen základní krevní odběry. Čím jsem starší, tím hůř to snáším, nedokážu si představit, jak přežiju genetický ultrazvuk. U prvního mi to všecko přišlo jako velká sranda, vůbec jsem si nepřipouštěla, že by mohlo být něco špatně. U dcerky jsem to snášela už o poznání hůř, vyšel mi pozitivní CMV virus, vystresoval mě doktor při UTZ ve 20. týdnu, protože mě vyšetřoval asi půl hodiny a zarytě mlčel a mračil se, aby mi pak řekl, že vše, co vidí, je OK… Třetí těhotenství nedopadlo dobře a ve čtvrtém jsem byla uzlíček nervů, u ultrazvuku ve 20. týdnu mě doktorka poslala procházet se, prý aby se miminko otočilo, že neviděla všecko. Já jsem si to vyložila jako špatné zprávy a málem jsem omdlela hrůzou. No a teďka je to ještě horší, normálně se bojím na pitomou prohlídku do poradny, budu se tak klepat, až mi budou vibrovat kolena. Nevím, jak se hodit aspoň trošku do klidu. :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1183
12.10.12 09:57

Ahoj,
taky jsem to takto měla, ale u prvního pro změnu. Hele, už jsi v rozjetém vlaku, který nezastavíš, to chce fakt klid, nervama si akorát jak sobě tak mimču škodíš. Průběh těhotenství stejně neovlivníš, tak se zbytečně nestresuj. Uvidíš, jak půjdeš z poradny, jak se ti strašně uleví. Já na uklidnění měla takový rituál, na který jsem se strašně těšila a který přebíjel ten stres, že jako za odměnu, že jsem to zvládla :lol: jsem vždycky z poradny šla a budoucímu miminku koupila nějakou třeba drobnost do výbavičky, mám je do dneška schované a díky tomu si přesně dokážu vybavit tu situaci, kdy jsem je pořizovala. Tak si zkus udělat taky něco takového, co tě uklidní. Jinak já všeobecně mám nervy ze všech doktorů, kupodivu mimo zubaře, takže pro mě to byl obr stres vždy, vylítl mi tlak a měla jsem pocity na omdlení. Tak ať je ti lépe. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
12.10.12 10:02

@Helii to napsala hezky. S tím „dárečkem“ pro miminko za odměnu se mi to líbí. To je fajn nápad!

Vím, že to člověku nedá, že prostě má strach jestli je všechno v pohodě. Ale prostě co se má stát, to se stane. A nic s tím nenaděláme. Tak je to potřeba brát.

Ale rozhodně přeji ať ti všechno dopadne na jedničku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
12.10.12 10:04

Ahoj, plně tě chápu, jsem po 2ZT jdoucích po sobě a děti nemám, takže teď když jsem těhotná v 26tt, tak sleduju každou prkotinu. Dělám to podobně jako Helii, kupuju si pokaždé něco na miminko, jako odměnu za dobré zprávy. Nejhorší pro mě bylo období do 18tt, pak jsem začala cítit pohyby a je to už lepší. Ale stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.10.12 10:16

Díky, už vyrážím, výbavičku kupovat nebudu, to se mi zdá dost předčasné, že by něco dobrého na zub? Ale skoro na nic nemám chuť, kromě oříškové čokolády a nechci se vypást jako prasátko. Uf, ať už je to za mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
12.10.12 10:19

@Cuarentena Čas od času nějaký malý hřích tělíčko odpustí a čokoláda ti navodí pocit pohody a štěstí. Mimčo to taky určitě ocení. Jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
12.10.12 10:28

@Cuarentena No vidíš, já to mám taky, v průkazce mám nejnižší tlak 130/95 ale jinak jsem nízkotlaká. Prostě se strašně bojím, po kontrole jsem na 120/80 nejvýš. Doktor už si zvykl.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.12 10:43

Já mám zatím jen jedno dítě, ale ty pocity před kontrolou znám. Hrozné. Cvakaly mi půlky, a to skoro doslova. Mám totiž za sebou 2 zmlklá těhotenství, takže vím, že to dopadnout nemusí. Vždy po cestě na kontrolu jsem si říkala, že kdyby něco, tak nesmím plakat. Ani jsem si nedávala řasenku… No hrozné. Trochu jsem se uklidnila, až jsem cítila pohyby a pak ke konci těhotenství jsem byla trochu víc vyrovnaná, asi nějaké hormony před porodem nebo nevím. První obleček jsem koupila až asi v pátém měsíci taky po kontrole. Měla jsem u toho slzy v očích. To mám i teď. Takže neporadím, ale ujišťuji Tě, že je to normální.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
773
12.10.12 11:54

Také jsem ráda, že v tom nejsem sama…také po dvou ZT…tak když jdu na gyndu, vždycky si říkám, až budu odcházet jestli budu šťastná nebo ne jestli bude vše v pořádku, normálně se mi jednou fakt klepala kolena na ultrazvuku…prostě ta doba než promluví mi vždycky přijde šíleně dlouhá… :zed: taky každou kontrolu hrozně prožívám, ráno už nemůžu vůbec spát jen se převaluju a pořád na to myslím …ach jo…také nevím co s tím, vím že nic stejně nezměním, že co se má stát to se stane…ale to mi také nijak moc nepomáhá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.10.12 13:03

Díky všem za podporu, dopadlo to dobře, vše zatím OK. Za tři týdny genetický ultrazvuk, to budou teprve nervy. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
12.10.12 13:07

Tak super :potlesk:
:potlesk: :potlesk: držím palečky :palec:

@Cuarentena píše:
Díky všem za podporu, dopadlo to dobře, vše zatím OK. Za tři týdny genetický ultrazvuk, to budou teprve nervy. :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
12.10.12 17:09

Tak to je paráda. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
12.10.12 17:20

Fakt jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se kontrolami stresuje. Za sebou mám ZT a porod mrtvého chlapečka v 38.tt. Přede každou KO jsem uzlíček nervů, tlak mám šílený (kdyby mi ho změřili po KO, to by byly jiné výsledky), budím se v noci, stažený žaludek. UTZ jsem proplakala a to vyšel dobře. Před každou kontrolou se bojím, že miminku nebude tlouct srdíčko. Prostě nerváček, no. Už abych alespoň cítila pohyby.
Je to pěkný nápad, odměnit se něčím hezkým pro miminko, ale asi bych se bála, že to zakřiknu. Holky, prostě to musíme vydržet :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky