Stres ze svatby

171
10.3.13 12:53

stres ze svatby

Ahojky holky potřebuji radu…S přítelem jsme spolu 4 roky máme společného syna a já mám ještě tři z prvního manželství..Tudíž můžete říct svatbu jsi zažila tak co šílíš ale jo jsem v šíleným stresu. Nejdřív jsme říkali že se vůbec nevezmeme a ikdyž se nám narodil malý tak jsme to neřešili. Nyní jsme se rozhodli že se vezmeme
bylo ve středu přítel mi dal k výročí zamluvený termín svatby… Je to na den dětí cca tři měsíce..Jenže tím to začalo řekli jsme to rodičům všichni ted na mě hrnou dotazy už jsi objednala šaty, oznámení, kytici..Atd..Dokonce včera moje tchýně co je taková trošku generálka nám řekla že objednala svatební dort že je pro nás překvapení..no chápete to co když se nám nebude líbit…a furt zve svoje příbuný ikdyž jsme řekli že chceme jen menší svatbu ale už nyní za dva dny je to nejmín 60 lidí a byla by ostuda je nepozvat vůbec to není to co jsem si představovala chtěla jsem si to užít a najednou..jsem v šíleným stresu a neumím se ho zbavit jsme ten typ co se na stres přejídá já to vím snažím se to nedělat. Dneska když mi řekla že mi zamluvila kytku tak jsem na ní zakřičela a řekla dooost já ti děkuji ale my si to zařídíme sami…Moje první svatba byla malá a jednoduchá bez stresu…Poradte mi prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
10.3.13 12:58

Musíš je holt usadit sama.Ale za zlé bych jim to neměla. Asi se strašně těší :) Tak jim v klidu vysvětli, že si to zařídíte sami, je ještě hromada času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
10.3.13 12:59

Každopádně je to vaše svatba a měla by být taková jakou chcete vy, a né příbuzný. Nenech si do toho kecat. u našich taky chtěli velkou svatbu, ale my neustoupili, chtěli jsme svatbu malou. Malá byla jen rodiče a svědci. :palec: Stejně když všechny pozvete tak se najde někdo kdo vás pomluví.

Otázky typu, už máš šaty odpálkuj nemám je čas a čas ještě je. s Tchýni bych si sedla a řekla jí jaký styl dortu se ti líbí a jaký né.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
10.3.13 13:06

Já tohle nechápu, jak někdo může mít tu drzost, že jako host (což rodič na svatbě svých dětí de facto je) si pozve další hosty, objednává dorty, kytky… neříkám třeba přispět radou, proč by ne (zvlášť pokud má třeba zkušenosti se zařizováním svatby ostatních dětí) ale vnucovat někomu svůj názor je drzé a zařizovat někomu svatbu, aniž by on s tím souhlasil, to už mi přijde přímo nepředstavitelné. Díky bohu za naše normální rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
10.3.13 13:06

@zivo3ka nenechala bych si to libit, u nas byl dort darek ode me pro manzela a kytici jsem si vybrala sama a pres to nejel vlak! takze tchyne at se hodi do klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.3.13 13:07

Musíš je zastavit a říct, že si to chcete zařídit tak, aby se to líbilo vám. Že máte omezený rozpočet a tak nebudete řešit, že tetička z x tého kolena by se naštvala, protože pro tolik lidí prostě svatbu nezaplatíte. Pak bych si sedla s partnerem a domluvila se s ním, jakou svatbu naplánujeme - v resturaci celou, v restauraci jen oběd a zbytek na zahradě, muzika, šaty, jídlo…příp. dorty - snad jen to jediné by mi bylo jedno - pokud by tchýně chtěla a dort objednala, alespoň bych byla bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
10.3.13 13:07

Souhlasim s me2dova, hosty mate pravo si vybrat vy a pouze vy, a kdyz nekoho nepozvete, je to ciste vase vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.3.13 13:09

Jak ti může zamluvit kytku když neví jaké budeš mít šaty a neví jaké kytky máš ráda? Se nestačím divit:-). Je potřeba to zarazit - jasně říct, že to takhle nejde. Ať třeba zařídí něco já nevím dort, ale musíte se na tom domluvit. A kdyby mi tchyně pozvala lidi o kterých nevím, tak bych se zeptala jestli to bude taky platit, že na to nemám a hotovo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
10.3.13 13:14

Tak všem řekněte, že jste se kvůli tomu bláznění kolem svatby šíleně pohádali a žádná svatba nebude, že jste to zrušili. a pak si ji zařiďte, jak chcete. jestli tam chcete jen rodiče, tak v tom termínu třeba řekněte, že je chcete na oslavu dne dětí, takže čas mít budou a nic jiného není potřeba.
a u ostatním hostům řekněte, že jsou zvaní, ale když budou prudit nebo to napráskají rodičům, tak je vyškrtnete ze seznamu hostů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.3.13 13:17

Cítím to stejně jako vy je to nemožný já vím že to myslí dobře ale je to šílený. Chápu jí že je to její syn a že se hodlá ženit atd..ale přece jen..A to mi chtěla dát svoje svatební šaty 80léta…nevím jestli na to mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
10.3.13 13:20

„mysli to dobre“, za to by se melo strilet…to je nejucinnejsi o manipulatori pouzivaji
kolik vam na tu svatbu prispeje, ze se tak stara?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
10.3.13 13:22

Tak to ti nezávidím. My to vyřešili tak že máme utajenou svatbu. Já jsem již rozvedená-dá se říct jsem si užila už jednu velkou svatbu tak druhou nepotřebuju. Ted s přítelem se mi do vdávání taky moc nechtělo, ale máme spolu již 2 děti, jsme spolu 7,5 roku a tak co už. Za 14 dní se bereme a je to před rodinou utajená svatba.Jen se světky-nejsou z rodiny a rodině rozešlem nebo je objedem to ještě nevím s oznámením po svatbě že jsme se vzali. Pokud budem objíždet přiberem i nějakou výslužku, ale tod vše. Teda abych si nemohla vybrat ani kytku to bych asi šílela jako ty. A kdo platí svatbu jestli se můžu zeptat když tam zve lidi aniž by něco o tom vám řekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
10.3.13 13:23

Nepíšeš, kdo bude svatbu platit… pokud tchýně, tak tě lituju. Dortu jsme měli jednu svou a pak ještě dvě jako dárek, tak si klidně objednej i jednu za sebe, kterou budete mít před sebou na fotkách, kdyby ta od tchýně byla zklamáním. Ale na kytici bych si trvala!!! Ať platí kdo chce!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.3.13 13:24

@zivo3ka

V podobné situaci mi říkala kamarádka moudro „všichni chtějí vaše dobro, tak si ho nenechte vzít“..a měla recht :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.3.13 13:25

@m.veru něco jo dá na hostinu ale jinak si to platíme sami a naši. Připadám si jako v tom českým seriálu Taková normální rodinka. Jak se hádali že tu vzdálenou tetičku prostě nepozvou.Nebo Slunce seno…zezačtku jsem se tomu ještě smála…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný