Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tyhle veci maji vetsinou kratkou inkubacni dobu, takze pokud u maleho do zitra nic nepropukne, ockovala bych. Mne doktorka naockovala dceru, i kdyz zrovna manzel a druha dcera meli strevni chripku a v pohode.
Já bych neočkovala, počkala aspoň týden. Vloni jsme zažili střevní chřipku, která měla inkubační dobu tři dny a fakt stála za to.
@Sofie2013 píše:
Tyhle veci maji vetsinou kratkou inkubacni dobu, takze pokud u maleho do zitra nic nepropukne, ockovala bych. Mne doktorka naockovala dceru, i kdyz zrovna manzel a druha dcera meli strevni chripku a v pohode.
My si střídali střevní chřipku přesně po 4 dnech.
@Anonymní píše:
Zdravim,
V nedeli jsem.byla.u rodicu s malym.Dnes u nas v rodine zacal u otce prujem..opakovane..Zitra ma maly ockovani…Mohl se nakazit nebo by se nakazil az kdyz by u otce vypukl prujem??Sestra s mamou s.nim.bydli a. zatim ok..Diky.
Ahoj,
jakou vakcínu má dítko dostat? Táta si je jistý, že průjem není dietní chybou? Ráno bych zavolala doktorce a odložila o týden ![]()
Inkubacni doba může být i týden, ale pokud malému nic do zítra nebude, na očkování bych klidně šla… se střevní chřipkou ani nevíš kde se setkáš, klidně kdekoli v obchodě a ani o tom nevíš… to byste se pak nemohli jít naočkovat nikdy
Já bych očkování odložila. Prostě při jasném kontaktu s nemocí bych do toho nešla, moje dr. teda odkládá kvůli větším prkotinám.
No tak to budem odkladat uz po 3…:(..ma.mit druhou davku hexy…Prej mel vcera vecer cinskou polevku a na to se napil stavy..tak mozna to…zatim prej nejak. nelita..tak snad viroza to neni…
@Anonymní píše:
No tak to budem odkladat uz po 3…:(..ma.mit druhou davku hexy…Prej mel vcera vecer cinskou polevku a na to se napil stavy..tak mozna to…zatim prej nejak. nelita..tak snad viroza to neni…
No a my tam byli v dobe, kdy jetse nic nemel..v pot. inkubacni jeho dobe…
Neockovala bych, a je uplne jedno, kolikrat se odklada. Dite a lide, se kterymi je ve styku, musi byt v dobe ockovani 100% zdravi. Lekar, ktery ockuje pri infekcni nemoci v rodine je slusne receno ignorant. ![]()
Zdravim,
V nedeli jsem.byla.u rodicu s malym.Dnes u nas v rodine zacal u otce prujem..opakovane..Zitra ma maly ockovani…Mohl se nakazit nebo by se nakazil az kdyz by u otce vypukl prujem??Sestra s mamou s.nim.bydli a. zatim ok..Diky.