Střevní chřipka v Jižních Čechách

7661
29.12.11 09:56

Střevní chřipka v Jižních Čechách

Ahoj, měli jsme jet na prodloužený víkend k příbuzným do Tábora, ale vyskytl se jim tam případ střevní chřipky. Nakažené děvče tam bylo taky na návštěvě, už u nich není a nikdo další zatím neonemocněl, ale i tak mám docela strach k nim vozit naši malou. Navíc jsem si teď našla na internetu, že je to pěkné svinsvo, co teď tam na jihu řádí.
Vůbec nevím, jestli to riskovat. Jeli byste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
29.12.11 10:01

ahoj, já bych teda asi nejela…nevím, jak dalece je velká pravděpodobnost nakažení takhle, ale my jsme si doma teď sjeli střevní chřipku všichni fuj hnus 8) takže bych asi zbytečně neriskovala ;)

• Citovat
  • Upravit
16939
29.12.11 10:03

A myslíš, že je to jen u nás na Jihu? :roll: Já tedy o nikom v okolí nevím, kdo by to měl v poslední době a hlavně mi přijde jako blbost to směrovat jen na jednu oblast…dle mě to můžeš chytit všude, takže to aby jsi malou radši ani nevodila ven :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
29.12.11 10:04

Hlásím, že střevní chřipka je i v ústeckém kraji, podle mě to zase bude všude a jestli to máte chytnout, tak to chytnete kdekoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
essmy(nepřihlášená)
29.12.11 10:05

jsem z Tábora a nevim o nikom, kdo by něco takovýho měl.. jela bych.. chytit to stejně může kdekoliv

• Citovat
  • Upravit
941
29.12.11 10:07

Nejela bych v zadnem pripade. Tomasek mel strevni chripku na konci listopadu. Teploty, tri dny jen zvracel a mel prujem (pak uz ani to ne). Nedostala jsem do nej nic, krome trosku vody. Vyzvracel i male kousky rohlika. Takze toto bych vazne dobrovolne znovu neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.12.11 10:11

Nasi meli strevni chripku ted pres vanoce a to bydli na Melnicku. Ono to neni jen na jihu…

http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
7661
29.12.11 10:12

Rozhodně jsem se nechtěla nikoho dotknout - jen jsem teď mluvila s mámou té holčičky, že to postihlo celou jejich rodinu a že na zvýšený výskyt v Jižních Čechách upozorňovali na Faktoru.
Spíš mi jde o to, jestli máme riskovat jet s prckem přímo do té domácnosti, kde se nemoc vyskytla, i když tam to děvče bylo jenom přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
29.12.11 10:36

Řádí to teď všude.. malej ji měl před dvěma dny, lehčí formu, děti z příbuzenstva taky… Já myslím, že se ti může nakazit i kdekoliv jinde, když půjdete pro rohlíky, takže bych to tolik nehrotila.
Náš malej se ten den nasnídal, byl v pohodě, přišel z procházky po vsi a blil celé odpoledne, přitom s nikým do kontaktu nepřišel :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8707
29.12.11 10:37

střevní chřipka není jen u nás v táboře nebo celkově na jihu,ale je celorepubliková a hlavně naštěstí jen jednodenní… my už ji máme za sebou 3nedele a trvala jen pul dne… co vím tak po celé republice frčí momentálněstřevní chřipka..můžeš vyjít ven a malá ji bude mít taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
29.12.11 10:38

Praha - západ (jih Prahy) taky má střevní chřipku :( Šíří se to vzduchem, je to hnus, neriskovala bych :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.12.11 10:55

četla jsem, že po prodělané stř.chřipce je člověk infekční až deset dní…takže jestli se to vyskytlo u příbuzných, jela bych k nim až potom :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
29.12.11 10:59

Střevní chřipka se chytí kdekoliv. Rozhodovala bych se podle toho, kdy tam nemocné dítě bylo - pokud od jeho pobytu do našeho příjezdu uplyne víc než 5 dní a nikdo další v té době neonemocní, jela bych.

A podotýkám, že jsem před třemi týdny strávila týden s dcerou v nemocnici na kapačkách - kvůli střevní chřipce… V té době nechodila do školky, chytla to v zásadě „jen tak“, nevypátrala jsem, odkud. Tohle jsou věci, které člověk neovlivní a nemá smysl je nějak šíleně prožívat. To by se s dítětem nesmělo vůbec nikam - v zásadě by se nesmělo potkávat s cizími lidmi vůbec - protože většina z lidí, s nimiž se běžně potkáváme, se někde s nějakým bacilem setkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.12.11 13:13
Bersaba píše:
Rozhodně jsem se nechtěla nikoho dotknout - jen jsem teď mluvila s mámou té holčičky, že to postihlo celou jejich rodinu a že na zvýšený výskyt v Jižních Čechách upozorňovali na Faktoru.
Spíš mi jde o to, jestli máme riskovat jet s prckem přímo do té domácnosti, kde se nemoc vyskytla, i když tam to děvče bylo jenom přes noc.

Hele tomas tu strevni chripku chytil po navsteve detske herny, kde jsme byli SAMI!!! V tu danou dobu tam nebylo zadne dite, takze on to musel chytit pres nejakou hracku nebo tak. Ja bych to neriskovala, za tyhle potize nestoji zadna navsteva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí