Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, měli jsme jet na prodloužený víkend k příbuzným do Tábora, ale vyskytl se jim tam případ střevní chřipky. Nakažené děvče tam bylo taky na návštěvě, už u nich není a nikdo další zatím neonemocněl, ale i tak mám docela strach k nim vozit naši malou. Navíc jsem si teď našla na internetu, že je to pěkné svinsvo, co teď tam na jihu řádí.
Vůbec nevím, jestli to riskovat. Jeli byste?
ahoj, já bych teda asi nejela…nevím, jak dalece je velká pravděpodobnost nakažení takhle, ale my jsme si doma teď sjeli střevní chřipku všichni fuj hnus
takže bych asi zbytečně neriskovala ![]()
A myslíš, že je to jen u nás na Jihu?
Já tedy o nikom v okolí nevím, kdo by to měl v poslední době a hlavně mi přijde jako blbost to směrovat jen na jednu oblast…dle mě to můžeš chytit všude, takže to aby jsi malou radši ani nevodila ven ![]()
Hlásím, že střevní chřipka je i v ústeckém kraji, podle mě to zase bude všude a jestli to máte chytnout, tak to chytnete kdekoliv
jsem z Tábora a nevim o nikom, kdo by něco takovýho měl.. jela bych.. chytit to stejně může kdekoliv
Nejela bych v zadnem pripade. Tomasek mel strevni chripku na konci listopadu. Teploty, tri dny jen zvracel a mel prujem (pak uz ani to ne). Nedostala jsem do nej nic, krome trosku vody. Vyzvracel i male kousky rohlika. Takze toto bych vazne dobrovolne znovu neriskovala.
Nasi meli strevni chripku ted pres vanoce a to bydli na Melnicku. Ono to neni jen na jihu…
Rozhodně jsem se nechtěla nikoho dotknout - jen jsem teď mluvila s mámou té holčičky, že to postihlo celou jejich rodinu a že na zvýšený výskyt v Jižních Čechách upozorňovali na Faktoru.
Spíš mi jde o to, jestli máme riskovat jet s prckem přímo do té domácnosti, kde se nemoc vyskytla, i když tam to děvče bylo jenom přes noc.
Řádí to teď všude.. malej ji měl před dvěma dny, lehčí formu, děti z příbuzenstva taky… Já myslím, že se ti může nakazit i kdekoliv jinde, když půjdete pro rohlíky, takže bych to tolik nehrotila.
Náš malej se ten den nasnídal, byl v pohodě, přišel z procházky po vsi a blil celé odpoledne, přitom s nikým do kontaktu nepřišel ![]()
střevní chřipka není jen u nás v táboře nebo celkově na jihu,ale je celorepubliková a hlavně naštěstí jen jednodenní… my už ji máme za sebou 3nedele a trvala jen pul dne… co vím tak po celé republice frčí momentálněstřevní chřipka..můžeš vyjít ven a malá ji bude mít taky…
Praha - západ (jih Prahy) taky má střevní chřipku
Šíří se to vzduchem, je to hnus, neriskovala bych ![]()
četla jsem, že po prodělané stř.chřipce je člověk infekční až deset dní…takže jestli se to vyskytlo u příbuzných, jela bych k nim až potom ![]()
Střevní chřipka se chytí kdekoliv. Rozhodovala bych se podle toho, kdy tam nemocné dítě bylo - pokud od jeho pobytu do našeho příjezdu uplyne víc než 5 dní a nikdo další v té době neonemocní, jela bych.
A podotýkám, že jsem před třemi týdny strávila týden s dcerou v nemocnici na kapačkách - kvůli střevní chřipce… V té době nechodila do školky, chytla to v zásadě „jen tak“, nevypátrala jsem, odkud. Tohle jsou věci, které člověk neovlivní a nemá smysl je nějak šíleně prožívat. To by se s dítětem nesmělo vůbec nikam - v zásadě by se nesmělo potkávat s cizími lidmi vůbec - protože většina z lidí, s nimiž se běžně potkáváme, se někde s nějakým bacilem setkala.
Bersaba píše:
Rozhodně jsem se nechtěla nikoho dotknout - jen jsem teď mluvila s mámou té holčičky, že to postihlo celou jejich rodinu a že na zvýšený výskyt v Jižních Čechách upozorňovali na Faktoru.
Spíš mi jde o to, jestli máme riskovat jet s prckem přímo do té domácnosti, kde se nemoc vyskytla, i když tam to děvče bylo jenom přes noc.
Hele tomas tu strevni chripku chytil po navsteve detske herny, kde jsme byli SAMI!!! V tu danou dobu tam nebylo zadne dite, takze on to musel chytit pres nejakou hracku nebo tak. Ja bych to neriskovala, za tyhle potize nestoji zadna navsteva.