Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, jdu se poradit - několik let mám trávicí potíže typu nadýmání, bolest břicha, zácpa.. Na gastro chodím pravidelně, mám za sebou všechny možné vyšetření a vše v pořádku a tím pádem uzavřeno jako dráždivý tračník. Nicméně teď aktuálně mám 2,5 měsíce jiný problém - většinou ráno mám křeče v břiše a musím letět na záchod - není to vyloženě průjem, ale určitě řidší než jsem u sebe zvyklá a hodně takových žlutohnědých hlenů (jednou tam bylo i trochu krvavých hlenů, ale od té doby nic), břicho mám pořád nafouklé a tvrdé a hodně citlivé na dotek, bolí mě i žaludek. Mám udělaný 2× výtěr a negativní (měla jsem podobné problémy když jsem měla před pár lety Salmonelu, ale teď bohužel výtěr nic neprokázal). Brala jsem 4 dny Endiaron, bylo chvíli zlepšení, ale teď už je to zase zpět. Brala jsem drahé probiotika GutPro powder a teď beru týden Hylak. Stravu jsem taky úplně překopala, jím nedráždivé potraviny, nejím syrové ovoce a zeleninu, jím hodně vývary a rýžové kaše, piju bylinkové čaje, žádný cukr, lepek ani mléčné výrobky, ale pořád žádný efekt.
Tak chci poprosit o nějakou radu, co by mohlo pomoci na případný střevní zánět/infekci (přípravek z lékárny, změna ve stravě, nějaká speciální bylinka/tinktura..)? Vyzkouším už cokoli, doktorka mi chce nasadit Biseptol, ale ráda bych to brala až jako poslední možnost (nebo jsou nějaká lepší antibiotika na střeva?). Nejde mi o to ten průjem zastavit, protože jdu fakt maximálně 1× denně a ještě to není žádný vodový, brala jsem i uhlí na pročištění, ale nic. Děkuji moc! ![]()
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!