Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@j.borufka já ho nechutnala
vůni to má stejnou jak normální beba, chuť nevím, na to nemám žaludek
jak začal blinkat, tak jsem dávala ráno a večer, jak je zvyklý, jen vyměnila za bezlaktózové. Náš naštěstí teď jí u této virózy kupodivu i pije. Když to měl asi před půl rokem, tak zpočátku jen pár piškotů, jinak nic, dietní jídla vůbec nechtěl, rýže s mrkví
byla jsem na mašli, ale přešlo, tak taky vydrž ![]()
@pkz děkuji všem, nakonec pije to bezlaktozove od nutrilonu sice maji jen jedničku, normalne pije Hami 3,ale jak je zvykly na to mleko tak jak to po troškach pije zda se me klidnejší, přece ješte rok a pul strae dite je male. S jidlem začiname jde to pomalu, ale aspon neco, už snedl vyvar, banan s piškoty, dneska taky trochu polevky, pak jedl i tu kaši nemelčnou, sand už bude lepe.Je to hrozne u tech menších deti
Ale bojuje, je težke do nej aspon trochu nečeho dostat, asi jak se boji nebo nevim ![]()
@pkz asi ano, on totiž ma ješte kašel, stejne dlouho kdy začala viroza
@jita22 @hanzbl00 @luca241 holky, co máte už po té střevní viróze, jak dlouho trval průjem u dětí? My už jsme byli od po dobří, v út už normální stolice, v pátek ráno jsem dala normální UM a odpoledne průjmová stolice 1×, vrátili jsme se k bezlaktózovému UM, ale v so průjem 2×, dnes 5×!!! Naštěstí pije, i jí, nezvrací, ale stolice pořád na houby..
@pkz my měli 2 dny dobry, pak jsme zkusili mlíko (na radu dr.) a zas prujem a od ty doby jsem si dávala fakt pozor a mlíko jsme dali az po týdnu a to ještě nejdřív v ryzove kasi a až druhy den vecer, aby nebylo na prázdný žaludek a jeste ted neji uplne normálně, např. zeleninu nedavama a tak podobně, snazim se postupne zkoušet min dietne a sleduju co to udělá. Stolice žádná extra ridka neni, ale ani moc tuhá. A taky často krka, to předtím nikdy nedělala. A jeden vecer ted byla taková divna, ze jsem měla strach ze bude znovu blinkat, ale nastesti z toho nic nebylo. Takze je to asi nadlouho, dejte zas přísnou dietu a pak opatrně ![]()
@jita22 a po tom mlíku jste měli průjem jak dlouho? Mě se to zdá být divné, že mlíko měl v pá a to průjem 1×, dnes už 6×??
@pkz jen ten jeden den po tom co jsme ho dali.Ale hned zas prisna dieta. A to bezlaktozove mléko nam dr. nedovolila dokud nebylo po prujmu (nakonec ho stejne nepila).6× prujem je fakt blby.
@jita22 ahojki,díky za optání
v po jsme byli na stěr, vše OK. V ne ještě průjem mockrát, v po už jen 2×, teď už si myslím, že dobrý, už je to hustší a hlavně to už tak nezapáchá. No máme dietu tak ještě 14 dní a mlíko s laktózou taky až za 14 dnů
tak nevím, jestli ho to mlíko tak rozhodilo znovu či co, ale dala jsem až pátý den od normální stolice. ![]()
My meli mleko po tydnu, ale napřed kaš ryžova, potom dostal mleko a prujem dietni šok, začala sem k tomu probiotika a pak se to zlepšilo.